Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy dilemma. Ti mit tennétek?

Nagy dilemma. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

2 éve dolgozom itt az irodában.

Könyvelő iroda, a főnökömmel ketten vagyunk. Nagyon megszerettem ezt a helyet, szeretem a munkámat is. Főnökömmel is tök jó viszonyba kerültem, szerettem itt lenni.

Mikor állásinterjún voltam, megkérdezte, mivel fiatal vagyok, mikor szeretnénk gyereket vállalni. Mivel még egyáltalán nem volt tervben, annyit mondtam, még nem mostanában.

Azt telt az idő, párommal elhatároztuk, itt az ideje családot alapítani. Nagyon hamar össze is jött, örültünk is.

8 hetes voltam, mikor az orvos kiállította róla a papírt. Pár napra rá közöltem is a hírt a főnökömmel,mert ugye a vizsgálatokra el kellett mennem, ne hazudjak már.

Szinte sokkot kapott, de mondtam neki még fél évet tuti szeretnék maradni, csak az utolsó hónapban maradnék otthon. Kicsit megkönnyebbült.

De azóta nagyon megváltozott. a 8 óra helyett lassan nincs olyan nap, hogy ne 8és fél, 9 órát dolgoztatna, mert "szorít a határidő, meg kell csinálni". Ő napközben fodrászhoz, masszőrhöz jár, vagy csak hazaugrik virágokat locsolni, én meg dolgozzak csak. Idáig nem volt ilyen. Kezdek ebbe belefáradni. Gondolkodtam elmegyek táppénzre innentől, de először is a munkám nagyon szeretem, otthon halálra unnám magam. A másik, meg hogy most jól keresek. Megoldotta úgy, hogy van a bejelentett pénzem, ez megy a számlára, meg van a boríték. Ugye a táppénz meg csak a bejelentett után járna, az meg a mostanihoz képest édeskevés. Nyilván ebből is megélnénk, és a Gyedet is ez alapján kapom majd, de na.

De amitől ma sokkot kaptam. Jött az ügyfél, én fogadtam, ugye már látszik a hasamon . Nálam nem kérdezett rá, nem volt szerintem biztos benne, ezért mikor beért főnököm irodájába, ezt már csak véletlen hallottam, tőle kérdezte meg. Főnökömnek az volt a válasza, igen terhes, de nem akarták, úgy csúszott be. Nem értem hogy mondhatott ilyet?! Mi joga van hozzá, hogy az én gyerekemet egy véletlennek állítsa be?

szívem szerint itt hagynám az irodát. De félek, otthon beleőrülnék az unalomba. Még jócskán van időm szülésig, áprilisra vagyok kiírva. Február végéig terveztem dolgozni. De ezek után nem tudom....

Ti mit tennétek?

Mély levegő és bírjam ki februárig, igaz idegbeteg állapotban, túlórákkal fűszerezve (a köszönőmért),

Vagy maradjak otthon, de kevés pénzel, halál unalomban?

2018. okt. 18. 10:40
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
55%
Attól függ mi ér többet, a nyugalmad és a terhesseged egészsége, vagy a kiváló szórakozás a munkahelyeden hogy ne unatkozz.
2018. okt. 18. 10:45
 2/46 anonim ***** válasza:
91%
Kicsit off leszek, de én sosem értettem, hogy felnőtt ember hogy a francba tud unatkozni, ha nem a munkájával foglalkozik. Jó az ha valaki szereti a munkáját, de azért az nem normális, hogy valaki a munkája nélkül nem tud mit kezdeni az idejével. Ha anyagilag nem vág földhöz titeket, én a helyedben tuti otthon maradnék. Főleg így hogy kétgyerekes anyukaként már látom, hogy szülés után, soha a büdös életben nem lesz időd többé normálisan semmi olyan dologra amit csak a saját szórakozásodra teszel. Nem hiszem hogy nincs semmi olyan hobbid, vagy csak érdeklődésed, amit most egy kicsit kiélhetnél, a munkádon kívül. Annak idején 7. hónapig dolgoztam. Most már nem tenném. Életem legnyugisabb időszaka volt, mikor terhesen otthon voltam. Soha annyi szabadidőm, nem volt, amit szabadon oszthattam be. Persze akkor én se értékeltem annyira:)
2018. okt. 18. 10:47
 3/46 anonim ***** válasza:
79%

Nem a köszönömért, mert fizet zsebbe illegálisan.

Ha nem tetszik, ott hagyod, de jó egészségügyi okot találj, mert egy ilyen főnök simán fel fog nyomni táppénzcsalásért az első fb-s posztodnál, ahol jelzed, hogy épp itt kirándultok (táppénz esetén még karácsonykor se hagyhatod el a lakóhelyed rokonlátogatás miatt).

2018. okt. 18. 10:48
 4/46 A kérdező kommentje:

3#

De, a köszönömért, mert mikor 8 órát dolgoztam is ennyit kaptam zsebbe, mint mist a túlórák mellett. Szóval nem fizeti ki ha úgy nézzük...

A másik, nincs facebookom, így ez a veszély nem állna fenn.

2#

2en lakunk párommal, a lakás állandóan rendben van, sorozatot nem nézhet hónapokon át az ember :D Családjaink messze, sok barátom nincs, ők is dolgoznak... Ezen kívül mást nem tudok elképzelni..

1# ehhez inkább nem fűzök semmit...

2018. okt. 18. 10:51
 5/46 anonim ***** válasza:
97%
Nem értem, mi a probléma. Azt mond, amit akar, nem kell vele törődni.
2018. okt. 18. 10:53
 6/46 anonim ***** válasza:
90%
Hát fűzz nyugodtan, te kérdeztél ekkora böszmeséget! A főnököd kihasznál, és egy kamuzós pletykás pi*a, de te otthon uncsiznál ezért inkább hajtod magad tovább ennél az idióta nőnél. Ehhez gratulálni tudok csak.
2018. okt. 18. 10:57
 7/46 anonim ***** válasza:
83%

"2en lakunk párommal, a lakás állandóan rendben van, sorozatot nem nézhet hónapokon át az ember :D Családjaink messze, sok barátom nincs, ők is dolgoznak... Ezen kívül mást nem tudok elképzelni..."

A hobby szó mond valamit?:D Olvass, sétálj, rajzolj, tanulj meg valami újat, amit eddig nem tudtál, és nem volt rá időd, játssz számítógépen xD akármi, annyi lehetőség van, ami leköt. És nem házimunka, vagy másokkal való kommunikáció.

Nekem egyik ismerősöm terhesen tanult meg japánul, szóval nyelveket is tanulhatsz, annyi lehetőség van tényleg...

Plusz értem, hogy meg vagy sértődve arra, amit a főnököd mondott, de nem igaz? De. És? Most mi lesz? Összedől a világ? Rengeteg gyerek csak becsúszik, és nem tervezik. Ha tényleg úgy érzed, hogy máshogy bánik veled, és nem csak beképzeled, ideje lenne beszélgetned vele, még mindig jobb, mint hogy szó nélkül lelépsz, és még meg is sértődik.

2018. okt. 18. 11:01
 8/46 anonim ***** válasza:
80%

Szia, én megértelek, az én főnököm sem egy emberséges nő.

Szerintem itt kommunikációs gondok vannak, én biztos, hogy kedvesen, de azért tisztáznám vele a dolgokat. Nehéz kimondani, de ki kell, hogy a babázás után legyen hova visszamenned. Terhesen én is ezerszer érzékenyebb voltam ám, mindent zokon vettem. Én annyit mondanék a főnökömnek, hogy bocs, de a múltkor véletlenül meghallottam, mit mondtál az ügyfélnek. Nézd, mi nagyon örülünk a babának és várjuk, ő nem egy becsúszott gyerek. 2 éve még nem terveztünk babát, de egy ideje ez már megváltozott, amíg nem voltam biztos benne, nem akartalak ezzel terhelni. Nyilván neked sem könnyű, mert kell valaki a helyemre, amíg nem leszek, én nagyon szívesen be is tanítom az utódomat, hogy ne legyen fennakadás a munkában, de ne várd el tőlem, hogy minden nap túlórázzak, mert hamar elfáradok. Az orvos sem ajánlotta, hogy sokat dolgozzak, én szeretnék, amíg tudok, de bármikor közbejöhet egy rosszullét, úgyhogy ezzel a jövőben számolni kéne, nehogy sok munka összejöjjön. Valahogy ilyen baráti, emberségesebb és megértő hangnemben én elbeszélgetnék vele és tisztáznám a helyzetet, azt is, hogy a jövőben mire számíthatsz, szeretnéd tudni. Mert ha most megbeszélitek, nem lesz olyan kínos 2 év után jönni, hogy akkor most beállnál dolgozni. Nyilván ő most beparázott, mert nem számított arra, hogy a jobb keze kiesik és nincs segítsége, de elég hülyén reagálja le a helyzetet.

2018. okt. 18. 11:02
 9/46 anonim ***** válasza:
77%

kettes vagyok

Nem szeretsz olvasni, hímezni, rajzolni, kötni, babszobát csinosítani, kirándulni? Jön a karácsony, csinálhatnál kézműves ajándékot, lehet mézeskalácsot sütni, díszíteni. Tényleg semmi más nincs a takarításon és a sorozatokon kívül ami eszedbe jutna ha a szabadidőre gondolsz? Ez kétségbeejtő...

10/46 anonim ***** válasza:
93%

1. vagyok, amúgy a főnököd a tipikus szekatúra irigy női főnöknek tűnik, hidd el egyre rosszabb lesz. Szándékosan hajt terhesen, gumiszökevényként beszél a babádról egy ügyfélnek (akinek semmi köze ezekhez)....nem értem mit vársz, az idő haladtával egyre pimaszabb és genyóbb lesz majd. Ne legy naiv, hogy az unalomnál jobb lesz majd az irodában kettesben ezzel a rossz természetű főnökkel.

Egyébként fel lehet otthon is találni magad, nem csak a sorozatok léteznek, akár továb is képezheted magad és könyvelőként saját praxist kezdhetsz ha már gyesen vagy.

1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!