Nagy dilemma. Ti mit tennétek?
2 éve dolgozom itt az irodában.
Könyvelő iroda, a főnökömmel ketten vagyunk. Nagyon megszerettem ezt a helyet, szeretem a munkámat is. Főnökömmel is tök jó viszonyba kerültem, szerettem itt lenni.
Mikor állásinterjún voltam, megkérdezte, mivel fiatal vagyok, mikor szeretnénk gyereket vállalni. Mivel még egyáltalán nem volt tervben, annyit mondtam, még nem mostanában.
Azt telt az idő, párommal elhatároztuk, itt az ideje családot alapítani. Nagyon hamar össze is jött, örültünk is.
8 hetes voltam, mikor az orvos kiállította róla a papírt. Pár napra rá közöltem is a hírt a főnökömmel,mert ugye a vizsgálatokra el kellett mennem, ne hazudjak már.
Szinte sokkot kapott, de mondtam neki még fél évet tuti szeretnék maradni, csak az utolsó hónapban maradnék otthon. Kicsit megkönnyebbült.
De azóta nagyon megváltozott. a 8 óra helyett lassan nincs olyan nap, hogy ne 8és fél, 9 órát dolgoztatna, mert "szorít a határidő, meg kell csinálni". Ő napközben fodrászhoz, masszőrhöz jár, vagy csak hazaugrik virágokat locsolni, én meg dolgozzak csak. Idáig nem volt ilyen. Kezdek ebbe belefáradni. Gondolkodtam elmegyek táppénzre innentől, de először is a munkám nagyon szeretem, otthon halálra unnám magam. A másik, meg hogy most jól keresek. Megoldotta úgy, hogy van a bejelentett pénzem, ez megy a számlára, meg van a boríték. Ugye a táppénz meg csak a bejelentett után járna, az meg a mostanihoz képest édeskevés. Nyilván ebből is megélnénk, és a Gyedet is ez alapján kapom majd, de na.
De amitől ma sokkot kaptam. Jött az ügyfél, én fogadtam, ugye már látszik a hasamon . Nálam nem kérdezett rá, nem volt szerintem biztos benne, ezért mikor beért főnököm irodájába, ezt már csak véletlen hallottam, tőle kérdezte meg. Főnökömnek az volt a válasza, igen terhes, de nem akarták, úgy csúszott be. Nem értem hogy mondhatott ilyet?! Mi joga van hozzá, hogy az én gyerekemet egy véletlennek állítsa be?
szívem szerint itt hagynám az irodát. De félek, otthon beleőrülnék az unalomba. Még jócskán van időm szülésig, áprilisra vagyok kiírva. Február végéig terveztem dolgozni. De ezek után nem tudom....
Ti mit tennétek?
Mély levegő és bírjam ki februárig, igaz idegbeteg állapotban, túlórákkal fűszerezve (a köszönőmért),
Vagy maradjak otthon, de kevés pénzel, halál unalomban?
De 15, itt mindenki szereti ha a munkaltatója alázza.
Na most elmondom, nekem nagyon normális főnökeim voltak terhesen. Nem egy ilyen gyerekes szörnyella. Egy ilyet úgy otthagytam volna a saját levében főni hogy legközelebb kétszer is meggondolja hogy ilyen szemét lesz-e.
ELEVE: meg sem kérdezhette volna interjún a babatémát, hahó ez nem tűnt fel hogy már akkor megmutatkozott mennyire "korrekt" munkáltató? Konkrétan tilos ilyet kérdezni interjún!
Teljesen mindegy, hogy mit mond, arra nem tudsz befolyással lenni 100%-ban. Fölösleges "sokkot kapni".
Szerintem pedig a gyerekednek szüksége van arra a pénzre, amit megkeresel ezzel a munkával. Én dolgoznék. Pókerarccal. Miért ülné otthon, ha jól számolom, fél évet?
17
Tartás? Abból majd nem vehetsz dévénytornát a gyerekednek.
Nem szeretni kell a munkahelyet, hanem munkaidőben elvégezni a munkát, fizetésért. Ennyi.
20-as válaszoló
Nem arról beszélünk mikor munka, gyerek, háztartás mellett nincs időd másra. Gondolom igényed lenne rá, csak lehetőség nincs. A gond ott van, ha igény sincs rá, mint a kérdezőnél. Ő gyermektelen felnőtt nőként nem tud mást elképzelni a SZABADIDEJE eltöltésére.
Jézusom, milyen megalázás??
Amikor odament dolgozni, akkor rákérdezett a főnök, azt mondta, nem tervez. Ő még ebben a hitben volt nyilván.
Ha valakinek van egy jó munkahelye, miért is kéne elszúrni, haraggal lelépni egy ostoba kommunikációs félreértés miatt?
Nyilván ezért mondta, hogy becsúszott a baba, nem kell azonnal vérig sértődni! Hülyén fogalmazott, nem gondolta, hogy a kérdező ezt hallja. Ti még nem mondtatok soha senki háta mögött valakiről rosszat, vagy gúnyosan nem beszéltetek még másról? Dehogynem! Ha kiderült volna, ott süllyedtetek volna el!
Szóval nem kell rögtön adni a tanácsot, hogy lépjen le.
Beszélje meg és utána tud dönteni. Az sem mellékes, hogy van hova visszamennie, a későbbiekben akár még otthonról is dolgozhatna a gyerek mellett és mégsem munka nélkül van, mint az anyukák 80%-a!
19
Nem, nem mindenkinek a munkája az élete, csak pontosan tudja, hogy pénzért adnak bármit a boltban. Én pl. szeretk pénzt keresni. Te nem?
Kérdező, a főnököd munkabeosztásához nulla közöd van. Ő teremti neked meg a munkát, nagyon nem egy elbírálás alá estek.
Azt mondtad neki, hogy nem akarsz gyereket, tehát nem tervezed. Majd bejelented, hogy mégis teherbe estél. Azaz nem akartad, nem tervezted, de becsúszott.
Ezt mondta a főnököd is.
Ezzel mi a bajod?
Jól keresel.
Kapsz jó fizut és extrát is, borítékban.
Mi is a bajod tulajdonképpen?
Hagyjál már! Egy vállalkozó miért nem kérdezheti meg, hogy a jövőben akar-e gyereket? Megkérdezték mindig is! Aztán szaladjál árulkodni a bíróságra!
Nem akar tönkremenni, egy embert tud kifizetni, nyilván olyanra van szüksége, akire hosszú távon számíthat. Ez most nem jött be, ezért viselkedik ilyen hülyén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!