Nagy dilemma a munkahelyemen! Elmondjam vagy titkoljam?
Sajnos július 1. óta nincs igaza elsőnek.
Az új szabályozás alapján csak a bejelentés pillanatától vagy védett, visszamenőleges védettség már nincs.
Szóval ha ma postáz neked egy felmondólevelet tértivevénnyel, és te holnap bejelented, hogy terhes vagy, akkor így jártál :(
Szerintem szólj minél előbb. A próbaidőd lejárt (gondolom), nagy baj nem lehet. Bár gondolom a bejelentett 4 óta után minimális táppénzt és GYED-et fogsz kapni :(
Szia!
Voltam ebben a heyzetben. Próbaidő alatt sajnos kirúghat. Nekem még 1 hónap volt vissza a próbaidőből mikor kiderült Babát várok. Megvártam a próbaidő lejártát és másnap bejelentettem, mert akkor már nem tudott kirúgni.
Nekem határozatlan szerződésem van. De ha határozott a szerződésed, akkor megteheti, hogy a szerződés lejártakor nem hosszabít.
Most olvasom a kommented. A próbaidő sajnos erősebb, mint a terhesség, indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhat, meg sem említve a terhességet.
Mondjuk az EBH ilyen esetekben súlyosan elmarasztalja a munkáltatót, de ez hosszú idő lenne, addigra talán meg is szülsz!
Ha még próbaidőn vagy,akkor ha nem veszélyzteti a munkád a babát,akkor próbáld meg eltitkolni.
Próbaidő után mondd el rögtön,nem rughat ki.
58%-os!
Szerinted akkor mit kellene csinálni? Éhendögleni? Ismered a kérdezőt? Tudod mióta próbálkoznak? Lehet hogy évek óta és most sikerült. Mit kellene tennie? Elvetetni? Én nem sajnálnám azt a munkáltatót aki 4 órára jelenti be és 12-t dolgoztatja. Lenyúlja ő a tripláját annak amit most bebukik rajta. Rád inkább illik a jelző amit használtál, már ha nő vagy egyáltalán. Ha meg ennyire nem tetszik ne szülj! Legalább te tökéletes munkaerő leszel, már ha meg nem betegszel, mert akkor inkábba melóból mész a temetőbe ugye? Csak hogy a munkáltatódat meg ne károsítsd. Hülye.
A 11:50- es válaszolóval értek egyet, ugyanígy voltam, mint ő. Próbaidő után nem rúghat ki a munkáltatód, de én a biztonság kedvéért anno akkor jelentettem be a próbaidő lejárta után, hogy babát várok, amikor már a kezemben volt a táppénzes papír, így volt a biztos, azóta is van munkaviszonyom, bár nem dolgozom, de nem küldtek el.
38hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!