Babát várok, és tüdőszűrésre kaptam a munkahelyemen beutalót, mit tegyek? Nem szeretném elvégeztetni a vizsgálatot, de még nagyon pici a magzat, így még szólni sem szeretnék a munkahelyen.
Hallottam már olyat, hogy a szűrőközpontban kiadták a kismamának szűrés nélkül a papírt, de ő minden évben rendszeresen járt előtte.
Röntgen nélkül nem hiszem, hogy lehetséges a szűrés.
Akkor a főnöknek kell szólni, hogy jön a baba, de még pici, és ezért nem szeretnéd kiplakátolni.
Kismama semmiképpen sem mehet tüdőszűrőre.
Hány hetes kismama vagy?
Esetleg, ha van még időd 'elmenni' a tüdőszűrőre, de a határidő előtt betöltöd a 12. hetet, akkor a 12. heti UH után szólj. Szerintem.
gondolom új munkahelye van, és pont a főnökének nem akar szólni :S
gázos az ügy, nem hiszem, hogy ernyőkép nélkül kiadják a leletet .
terhesen semmiképp ne röntgeneztess!!!!!!!!!
Ha új munkahely, akkor ott vizeletet is néznek és ha letagadja, akkor úgyis bukta van, mert megnézik. Láttam már ilyenre példát.
Ha meglévő munkahely, aminél elképzelhető, hogy kell a tüdőszűrő időnként (pl vendéglátás), akkor inkább szólj, hogy Te ezt most nem tudod elvégeztetni. Jelentsd be hivatalosan a főnöködnél a babát, így fel nem mondhat.
A tüdőszűrésre ne menj el, terhesen nem szabad.
És ha valami baj van a tüdejével, és az orvos meg ráírja, hogy okés a dolog? nem hiszem, hogy megérné elveszítenie emiatt a diplomáját!
(Budakeszin a Korányiban huszonéves csajoknak kapkodják ki a fél tüdejüket hörgődaganat miatt!!! )
En ugy voltan tudoszuron, hogy kb. 5 hetes terhes voltam. Adtak ram extra vedofelszerelest. Akkor annyit mondtam, hogy lehet, hogy jon a baba. Siman megcsinaltak. Par nap mulva mentem az eredmenyert, azt mondtak, hogy nem sikerult, meg kell ismetelni. Rakerdeztek, hogy biztos-e mar a baba. Mondtam, hogy igen, megint jott az extra vedofelszereles es a szures. Azt montak, hogy igy szoktak es es tuti nem lesz baj. Most ket eves a fiam, makk egeszseges. Szoval az nem igaz, hogy kismamaknak nem csinaljak meg.
Es az sem, hogy uj munkahelyen vizeletvizsgalat van. Nekem sosem volt.
Én úgy tudom, hogy kapsz egy hasvédő kötényt, hogy oda ne menjen a sugár. De nem biztos.
Hívd fel a tüdőszűrőt.
Elvileg röntgen nélkül is aláírják (a legtöbb helyen), meghallgatnak stb....
A papírodon nem lesz rajta, hogy nem röntgennel vizsgáltak, csakhogy negatív az eredmény, de náluk a gépben jelzik, hogy csak alternatív vizsgálat volt,
Ezt a köpenyes változatot kevés helyen vállalják be, inkább csak gyanu esetén, ha biztos, akkor inkább kerülik. persze nem mindenkinek lesz baja, de ritkán kockáztatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!