Ha valakinek hatalmas hasa nő terhesség alatt akkor nagyobb lehet az esélye a hegszakadásnak?

163cm magas vagyok túlsúllyal. Első baba fájásgyengeség miatt császár lett. Jött a kötényhas. A hegem amúgy szép, nincsneke összenövések meg semmi.
Most 36 hetes vagyok, ismét óriási lett a hasam, bár most inkább a hasizom szétválás miatt az első terhesség után. 1kg-t híztam eddig, de megint akkora hasam van, mint aki ikreket vár. Magzatvíz átlagos, baba napra pontos átlagos súlyt tart. (első baba nagy volt 4160g 40+6-ra)
Nekem egyelőre nincs baj a heggel, illetve gyakoribb, hogy hamarabb érzed, hogy baj van, mint hogy szülés közbe legyen vele gond. Nekem most sajnos ismét császár lesz, így ettől nem kell tartsak, de azt mondják a tapasztaltak, hogy erős szúró fájdalom érzettel jelentkezik, ha ilyet tapasztalsz, jelezd egyből a dokinak. Egyből császároznak is. Ha csak egy kicsit is érzed, azonnal jelezd.
A legjobbakat kívánom, és ne félj, csak nyisd ki a szád és mondd mi a helyzet és akkor nem lesz baj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!