Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valakinek hatalmas hasa nő...

Ha valakinek hatalmas hasa nő terhesség alatt akkor nagyobb lehet az esélye a hegszakadásnak?

Figyelt kérdés
Első terhesség alatt is magamhoz képest óriási hasam volt. Mikor mentem szülni az egyik orvos, aki végül megcsászározott, meg is jegyezte hogy konkrétan "tele vagyok a gyerekkel". 160 cm vagyok, viszont a lábaim hosszabbak, törzsem rövidebb, keskeny csípővel. Így gondolom csak előre tud nőni a hasam azért tűnik óriásinak hozzám képest. A gyerek 3900gr volt, elhúzódó vajúdás és téraránytalanság miatt császár lett. Elég nagy vágást ejtettek császárkor, majdnem csontól-csontig. 4 év eltelt már az első császártól. Most a másodikkal vagyok terhes a 38 hétben. A kórházban jelenleg nagyon erőltetik a vbac-et, így az sztks nőgyógyász aki végzi a terhesgondozást se mond konkrétan semmit, csak hogy majd eldől bent a kórházban mi lesz. Bár legutóbb ő is tett megjegyzést hogy "hát jól tele lett ez a pocak" és hogy nem lesz kisebb a gyerek mint az előző. Félek hogy a hegem nem fogja bírni, mostmár néha fájdogál, szúró érzést is érzek. Nagyon félek a hegszakadástól, tudom nem gyakori szövődmény, de akinél mégis bekövetkezik azt ez nem fogja megnyugtatni.
tegnap 09:21
 1/1 anonim ***** válasza:
82%

163cm magas vagyok túlsúllyal. Első baba fájásgyengeség miatt császár lett. Jött a kötényhas. A hegem amúgy szép, nincsneke összenövések meg semmi.

Most 36 hetes vagyok, ismét óriási lett a hasam, bár most inkább a hasizom szétválás miatt az első terhesség után. 1kg-t híztam eddig, de megint akkora hasam van, mint aki ikreket vár. Magzatvíz átlagos, baba napra pontos átlagos súlyt tart. (első baba nagy volt 4160g 40+6-ra)

Nekem egyelőre nincs baj a heggel, illetve gyakoribb, hogy hamarabb érzed, hogy baj van, mint hogy szülés közbe legyen vele gond. Nekem most sajnos ismét császár lesz, így ettől nem kell tartsak, de azt mondják a tapasztaltak, hogy erős szúró fájdalom érzettel jelentkezik, ha ilyet tapasztalsz, jelezd egyből a dokinak. Egyből császároznak is. Ha csak egy kicsit is érzed, azonnal jelezd.

A legjobbakat kívánom, és ne félj, csak nyisd ki a szád és mondd mi a helyzet és akkor nem lesz baj :)

tegnap 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!