5-6 hetes terhességnél szívhang kellene már legyen?
Sziasztok.
Korábban volt egy szívhang nélküli, talán ott még embrió sem volt vetélésem. 8-9. Hétig húzta a doki, hogy mindig várjunk picit, missed ab lett, mert nem volt szívhang.
Következő terhességemnél 6+1 szívhanggal (sajnos missed ab betegség miatt)
És most ismét kismama vagyok, és igen, nagyon izgulok. Sok év,sok sikertelenség után…
Most voltam orvosnál.Szabályos petezsák, szikhólyag, és embrió látható (picike volt). Orvos szerint, inkább 6.héthez közelebbi terhesség. 28 napos mensivel 5+5 voltam ekkor, viszont inkább 5+2/3 mert mindig később van ovum, de most nyilván nem követtem…pont most “engedtem” el.
Na mindegyis..
hetfőn újra rám néznek (csak ide tudott időpontot adni az orvos).
5-6 hét között ha van már embrió, ami látszódott, akkor nem kellett volna már pulzálnia?
Sajnos nagyon félek, hétfőn legyen szívhang.
Viszont, mivel embrió már volt szerdán, hétfőre kell azért növekednie hogy szépen pulzáljon, igaz?
Köszönöm

Nem kellett. Nekem amúgy 6+2 vagy 6+3 volt, amikor 5,2mm embrió, "van valami pulzálásféle, de ezt még nem szoktuk annak venni." 1héttel később gyönyörű szívhang volt. Éppen etetem😁
Drukkolok!🤞

Remélem én is, hogy minden rendben lesz. Tudom milyen, nekem is volt egy vetélésem előtte.☹️
Egyébként miután nem volt még szívhang, pár órával később rendes, menstruációszerű vérzésem lett. Gondolhatod. Reménykedni se mertem, de szerencsére csak hematóma okozta, a kisfiam pedig minden túlélt. Azóta is egy buldózer😂

"5-6 hét között ha van már embrió, ami látszódott, akkor nem kellett volna már pulzálnia?"
Nyugi, nem feltétlenül kell szívhangnak lennie ilyenkor!
Drukkolok, hogy minden rendben legyen hétfőn!
(Én is átérzem, az én kisfiam egy missed ab és egy kémiai után született meg 😊)

Nekem 5/8, 6/1 hét után volt szívhang. Mensi után 9-10. nap lettem terhes és erre rá 10 napra lett pozi a teszt.
Simán lehet hogy neked most minden rendben lesz.
Bár én ezek után is még vérezgettem kicsit aggódtam úgy értem sajnos a szívhang meglétével az aggódás nem szűnik meg.
Köszönöm Nektek! Próbálok megnyugodni, holnap délben orvos!
Izgulok, nagyon.. igazából már kezdtem feldolgozni hogy nem leszek anyuka, és beköszöntött.
Csak amiatt stresszelek rá, mert a sok rossz előzmény nagyon megviselt lelkileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!