Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/173 anonim ***** válasza:
68%

68-as: látom nem vagy tisztában ezekkel a dolgokkal és úgy írsz. Keress rá akkor ,hogy nettó keresetre mennyi tartásdíjat szabhat ki a bíróság!

Illetve : lehet az anyukát úgy hagyta ott,hogy csak gyest és csp-t kap. Az 38 ezer ft! Ebből lássa el egyedül a gyerekét? Milyen lakásról beszélsz? Manapság nagyon nagyon ritka ha valakinek saját tehermentes háza,lakása van . Azaz, ha az apa elment az anyuka még fizetheti az albérletet vagy a hitelt!

2013. jan. 5. 16:51
 72/173 anonim ***** válasza:
78%

Jah itt van a link ,kérdező.

[link]

2013. jan. 5. 16:57
 73/173 anonim ***** válasza:
63%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Ajánlom neked az te kérdésed alatt lévő kérdést és válaszokat.Itt is minen esetben a nő a hibás ugye?

2013. jan. 5. 17:12
 74/173 anonim ***** válasza:
17%
#71 "68-as: látom nem vagy tisztában ezekkel a dolgokkal és úgy írsz" - izé, voltam ma már túl fiatal is, meg mindenféle, nem tudom miért sport itt egymás megkérdőjelezése annak tudomásul vétele helyett, hogy másnak egy témáról más a véleménye. Igen, tudom, mennyi tartásdíjat szabhatnak ki a minimálbér után 1 gyerekre, kb annyit, amennyit én egy HÉTEN cigarettában elszívok meg elkávézgatok... de ettől még ugyanaz a zöldség maradt a havi 60 ezerből habzsidőzsiző apuka rémképe:)
2013. jan. 5. 17:15
 75/173 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező!

Most ez így nagyon egyoldalú!

Szerinted csak és kizárólag,minden esetben a nő a hibás,ha a pasi úgy dönt,hogy lelép,hogy képzeli a nő,hogy gyerektartást követel?

Mint már többen a tudtodra adták,ez a pénz NEM a nőé,a gyereket illeti meg!

Ha mindketten úgy döntenek(hangsúlyozom,nem arról beszélek,mikor az apa tiltakozik, nő mégis megszüli a gyereket),az apa mégis meggondolja magát,és lelép a francba!Mert ne mondjuk már hogy ilyen nincs,de azt se hogy jós tehetséggel rendelkezik mindenki,és ezt előre tudnia kellett volna,tehát így járt.......Azért ezt tényleg ne mondjuk már.

Aláírom,hogy vannak életképtelen anyák,akik a párjukra erőltetik az apaságot,holott mindenki látja,hogy ez az utolsó szerep,amiben helyt tudna állni!

Igen ilyen is van,de ez nem azt jelenti,hogy ettől még általánosítani kell,hogy minden anya jogtalanul követeli a gyerektartást,mert ez egy hatalmas hazugság lenne.

Van egy ismerősöm,aki mozgáskorlátozott,összejött egy pasival,majd gyereket csinált neki,aztán lett egy szeretője a krapeknak,a gyereket,és az anyát is eldobta érte!!

Mozgáskorlátozottan tényleg sok esélye,illetve lehetősége van,nem azt mondom h lehetetlen,de így 2x rosszabb helyzetben van,az apa meg éli világát,az új szeretőjével!

2013. jan. 5. 17:34
 76/173 A kérdező kommentje:

73-as

Elolvastam, amit belinkeltél. Nem lehet tudni, hogy mi állt a dolgok hátterében. Ha azért lépett le a férfi, mert a felesége agyba-főbe csalta, akkor ki a hibás? Én ezt nem állítom, hogy így történt, csak megcáfolom, hogy te már megint csak egy irányból nézed a dolgokat, és nem látsz mögéjük. Túl konkrét a gondolkodásod.

2013. jan. 5. 17:36
 77/173 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam hibásnak a nőket. Csak beleolvasgattam ebben a témában a kiírásokba, és nagyon nem keltettek jó benyomást. Tartásdíj növelésének kérése...stb. Egyáltalán nem rendes a férfitől sem a lelépés, ha van felesége, gyereke. De valószínűleg ennek is van oka, a rossz kapcsolat, vagy egy új szerelem. Ha a férfi szereti a gyerekét, valószínűleg a jövőben is támogatni fogja. Ha nem, akkor meg minek tartani vele a kapcsolatot?
2013. jan. 5. 17:42
 78/173 anonim ***** válasza:
76%

"Túl konkrét a gondolkodásod."

Jaj ezen jót nevettem :D

Itt nem azt kell nézni,hogy a nő megcsalta e a párját,vagy sem,hanem hogy ott gyerek!

Még egyszer mondom,nem a nő a lényeg,a gyerek,gyerek,gyerek!

Érted!

Én nem a csalfa feleségem miatt fizetném a gyerektartást,lecarom,a gyerek miatt!

2013. jan. 5. 17:44
 79/173 anonim ***** válasza:
76%

"Ha nem, akkor meg minek tartani vele a kapcsolatot?"

Csak,és kizárólag azért,hogy kivegye a részét a gyermek ellátásából,semmi más ok nincs!

2013. jan. 5. 17:46
 80/173 anonim ***** válasza:
68%
Gyereket nem azért vállalunk,hogy legyen kit szeretni! Egy gyerek ennél több és joga ahhoz,hogy úgy nőljön fel,hogy ne szenvedjen hiányt. Ha az apa nem szereti akkor is kutya kötelessége megadni a gyerekének a rendes élethez való jogot,ezáltal segíteni azt ,hogy kapjon enni, inni,legyen hol laknia. Sőt mondok jobbat ! Kötelessége lenne neki,ha ezek után az anyuka lemond a gyerekről akkor neki felnevelni. Csak ugyan az anyukák kisebb százaléka választja a könnyebb utat!
2013. jan. 5. 17:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!