Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/173 A kérdező kommentje:
Nekem a gyerektartás megítélésének bizonyos eseteivel vannak csak problémáim, illetve azokat kellene csak megváltoztatni. Megértem, hogy az egyedülálló anyáknak jobb, ha megkapják a pénzt, de az továbbra is szánalmas, ha folyton "sírnak" miatta. Meg bíróságról bíróságra mennek, csak hogy emeljenek a gyerektartáson...stb. Sok ilyen eset van. Meg amúgy is olyan könnyű kihasználni a férfiakat sok esetben, annyira hiszékenyek.:) Én sajnálom őket.
2013. jan. 5. 19:43
 92/173 anonim ***** válasza:
78%
Majd akkor védd ennyire a pasikat a gytartás miatt, ha esetleg lesz gyereked és úgy alakul egyedül maradsz. És tanulj meg főzni, mert te lehet, hogy megoldod kajarendeléssel, egy gyereknek nem biztos, hogy jó lesz.
2013. jan. 5. 19:44
 93/173 A kérdező kommentje:
Gyerekeknek való kaját is lehet rendelni. Ha magamra maradnék, vállalnám. Nem futkoznék bíróságról bíróságra. Elfelejteném a pasit, kitörölném az életemből. Ha otthagyta a gyereket és engem, akkor ez a helyzet. Tovább kell lépni. Nem akarnék az ő támogatására rászorulni, azt akarnám, hogy hagyjon békén.
2013. jan. 5. 19:48
 94/173 anonim ***** válasza:
12%

Kérdező, az első, amiben ebben a kérdésben nem értünk egyet, a főzés, az kérlek művészet, a kreatív tevékenység csúcsa - szemben az összes többi házimunkával:) - mondom mindezt férfiként... a párom az elmúlt napokban ódákat zeng a szilveszteri lencsefőzelékemről:)

Persze nem úgy kell főzni, hogy magad elé teszed a leírást, hogy végy ennyit ebből, annyit meg abból... úgy tényleg csak megutálni lehet. Hanem szabadjára engedni a fantáziát, és megkomponálni a kaját, mint egy festményt:)))

Mellesleg az itteni vita mostani állása választ ad arra a naponta kb 5 példányban feltett kérdésre, hogy az elvált férfiak miért általában jóval fiatalabb nőkkel jönnek össze, miért nem a saját korosztályukban keresgélnek... hát mert társat, NŐT keresnek és nem anyatigrist... akik hihetetlenül nem veszik észre magukat, még ilyen oximoront is írásba adnak önként, hogy "Nem vagyok korlátolt gondolkodású,én csak a gyerek érdekeit szoktam figyelembe venni," - csókolom, aki mindenki érdekeire figyelemmel van, az a nem korlátolt gondolkodású, aki "CSAK" ezét vagy azét, pont az a beszűkült gondolkodású.

2013. jan. 5. 19:49
 95/173 A kérdező kommentje:
Lehet azért nem szeretek főzni, mert itthon folyton beleszólnának a dolgokba. Azt meg nem szeretem. De amúgy a te hozzászólásaid tetszenek a legjobban.:D Imádom őket.
2013. jan. 5. 19:54
 96/173 anonim ***** válasza:
17%

Igen, a beleszólogatást én is utálom, a főzés legelső mozzanata a zasszony:) kitessékelése a konyhából... több éve nem veszekedtünk komolyan semmin, de amikor a múltkor bele merészelt nyúlni a rántásomba, no azon irgalmatlanul összekaptunk...

Egyébként meg köszi:)

2013. jan. 5. 20:23
 97/173 anonim ***** válasza:
78%

21 évessel vitatkozni egy ilyen komoly dologban még nem is lenne annyira gáz, de ahogy gondolkodsz az az! 18 évesen normálisabban gondolkoztam ,mint most te! Bár az után tanultam meg én is igazából főzni,mert elköltöztem otthonról. Ha még a szüleiddel élsz akkor nem sok belátásod van ilyen dolgokba.

Nem tudod milyen az amikor elveszíti valaki a munkahelyét, azt ,hogy hónapokig nem talál semmit.

Nem tudod milyen az amikor jönnek a csekkek és be kell fizetni ha van rá való ha nincs!

Hogyha megfőzöl magadnak negyed annyiból jön ki ,mintha megrendelnéd.

A gyereknek rendelhetsz ételt, de akkor ha nagyobb ! Vagy kockáztatnál vele ,hogy olyan valami kerül bele ami neki nem tesz jót?

Gondolom még nem is éltél együtt senkivel! Édesem ez nem együtt járás. Együtt élni sokkal komolyabb néha szebb és néha csúnyább.

A férfiakat se ismered még eléggé,max a fiúkat. Mennyi 30-35 év feletti ismerősöd van? Mert az az alattiak megcsalási százalékát ne hasonlítsd már össze egy "komolyabb" korosztályéval.

Mondom én ezeket és vitáztam veled ezekről de felesleges volt,mert mindenki a saját bőrén tapasztal ,tanul a legjobban.Hidd el pár év és a te gondolkozásod is megfordul, sőt majd jönnek más érzések stb.

71%-os válaszadó voltam, aki le lett pontozva.Bár...ez a legkevésbé sem érdekel.

24 éves feleség/társ/anyuka

2013. jan. 5. 20:28
 98/173 anonim ***** válasza:
17%
Kedves előző, tök felesleges itt életkori számháborút rendezni, én 48/F, a párom 33/N, 15 éve élünk együtt, és mégis zömmel a Kérdezővel értek egyet.
2013. jan. 5. 20:39
 99/173 anonim ***** válasza:
72%
De te férfi vagy! Te pl.soha nem fogod azt érezni a gyereked iránt amit az anyja! Ezért embriózol,zigótázol és jössz az abortusszal.
2013. jan. 5. 20:42
 100/173 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező! Egy buta, elkényeztetett gyerek vagy akinek lóf*ngja sincs a valódi életről. Könnyű úgy nagy szavakat használni hogy burokban élsz és semmire nincs rálátásod, semmiért nem kellett küzdened, a saját lábadon megállnod eddig az életben, fogalmad sincs róla mi hogy működik igazából. Nincs ezzel gond csak ne verd ilyen nagy dobra.
2013. jan. 5. 20:43
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!