Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
 171/173 anonim ***** válasza:
70%

Huh, előszöris rettentően felhúzott ez a kérdés, és az abból fakadó jó pár válaszadó is.

Aztán rájöttem, hogy nem érdemes idegeskednem egy ostoba gondolkodású, tapasztalatlan liba miatt, mint te. :)

Majd akkor dumálj anyukám, hogy nem alacsonyodnál le arra a szintre, amikor egyedül maradsz a kölyköddel és hó végén ne adj isten beteg lesz, nincs pénzed az ötezer forintos gyógyszerre. ÉS ne gyere azzal, hogy nem vállnál gyereket amíg nincs rá pénzed te szerencsétlen, tudod hány embert rúgnak ki egyik pillanatról a másikra,stabilnak tűnő munkahelyről? Ne okoskodjál a felnőttek világában, öcsisajt. :)

2013. ápr. 12. 11:42
 172/173 anonim ***** válasza:
70%

Előszőr írok ebbe a témába.

Az, hogy pl egy férfi belekeveredik egy egyéjszakás kalanba és gyereket csinál kérdem én,miért nem használt gumit? Mert akár hogy is mondja a nő hogy ő gyógyszert szed,már csak a fertőzés veszélyei miatt is gumit húzok. Az elszakadt gumi szövegét meg számtalan alkalommal hallottuk, de mindenki tudja hogy egy gumi nem szakad egykönnyen. Na mind1.

Na és akkor kérdem én, miért ne vállalná a felelősséget ha a lány meg akarja tartani? Utólag kár siránkozni hogy jajj de én nem akartam gyereket csinálni... Hát igen, fel kelett volna húzni a gumit. Felnőtt emberek ne viselkedjenek már úgy mint a gyerekek, ha valamit csinálnak vállalják a felelősséget!!! Nem állatok vagyunk hanem emberek. A hím állatokra jellemző hogy megcsinálják az utódot és tovább állnak.

Ezt úgy írom hogy féri vagyok, elvált, gyerekes. Azóta van új kapcsolatom, fizetem a gyerektartást és sose fordult meg a fejmben hogy a volt feleségem magára költi. Tudom mennyi pénzel jár egy gyerek, ha a számlát fizeti be belőle, vagy ételt vesz, akkor is a gyerekre költi.

2013. ápr. 12. 12:56
 173/173 anonim ***** válasza:
53%
Nem olvastam végig a kommenteket, mert rengeteg. Ezért nem tudom, ismétlek-e valakit. Én úgy gondolom, hogyha valaki nem akar gyereket védekezzen. HA nincs olyan kapcsolatban a párjával, hogy feltétlen megbízzon benne, akkor meg pláne védekezzen. Mert utána már hiába reklamál. Ha összejön egy gyermek akkor már mind a kettő felelős érte. Szerintem szemétség egy nőtől elvárni, hogy vetesse el a gyerekét, ha már egyszer terhes lett. Egy abortusznak nemcsak az lehet a vége, hogy gyermeke nem lehet már több soha (konkréten ismerek ilyen csajt), vagy ha lehet is sokkal-sokkal nehezebben(ilyet meg rengeteget ismerek), hanem lelki trauma is. Ilyen esetben egy férfi nem kockáztat semmit, de a nő a jövőjét. S nem minden esetben akart a nő gyereket, (mert a férfi is tud védekezni), mégis a nő jár sokkal rosszabbul. Ugyanis választhat: vagy megöli a gyerekét, s utána soha nem dolgozza fel, vagy ha fel is dolgozza soha nem lehet gyereke, vagy ha lehet, akkor sokkal nehezebben, s ilyen esetben megnő a koraszülések száma, s sérült lesz. Vagy felneveli , (mert felelősségteljes felnőtt módjára vállalja a felelősséget a tetteiért), s ő lesz a szemét, szegény férfit anyagilag kihasználó "sírós" nő. De ilyen esetben is rosszabbul jár, mert neki nem lesz soha szabadnapja, nyugalma, szabadsága, jóval szegényebb színvonalon él, mint a gyerek előtt..., míg a férfi "csak" fizet, s éli "vígan" világát. Mert legyünk őszinték, a gyerektartás (ami elvileg a gyereknek jár, és a költségek felét fedezi) a valóságban jóval kevesebb, mint egy gyerek eltartásának valós költségei. (ugyanis nem csak pénzt kell a gyerekre költeni, hanem időt, energiát...)
2013. ápr. 12. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!