Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/173 anonim ***** válasza:
17%
Kedves #99, azért - szerencsére - nem minden nő vall magzatvédő nézeteket, sőt... ha valahol betiltani, korlátozni akarják a művi abortuszt, ott a mögött többnyire férfi politikusok sandasága húzódik, és többnyire nők mennek az utcára ellene.
2013. jan. 5. 20:53
 102/173 anonim ***** válasza:
68%

Egyetértek a 71%-ossal.

66%-os, Te férfiként persze, hogy a Kérdezővel értesz egyet, hiszen ő titeket véd és sajnál. 21 évesen nem abból kéne leszűrni, hogy hogyan használják ki a nők a szegény férfiakat esetleg azért, mert a te 25 év alatti ismerőseid azt teszik. Egy idő után azért benő mindkét nem feje lágya.

2013. jan. 5. 21:03
 103/173 anonim ***** válasza:
82%

Ó, Istenem! Már világos, 21 éves vagy, most vagy abban a korban, amikor mindenkinél okosabb vagy, Te majd megfejted a világot.

De a dolgok valamiért mégis ismétlik magukat, nem véletlen, ha valami nagy számban történik a világban.

Majd évek múlva lesz egy gyereked, és rájössz arra, hogy van olyan, amikor nem az ÉN szerepel első helyen, hanem Ő. És nem fog érdekelni a saját büszkeséged, a sértettséged, hanem tűzön-vízen át harcolsz az Ő jogaiért, és verni fogod az asztalt a bíróságon (ha úgy adódik). Mert érte vagy. Ezt most még nem érted, nem is kell, nem vagy abban a korban.

Azt se felejtsd el, hogy a váláskor két emberen múlik a korrekt elintézési mód, és ha a másik nem az esetleg, akkor bizony muszáj felvenni a kesztyűt.

Kicsit élj még, tapasztalj, és utána írj ki hasonló kérdéseket.

Ne haragudj, de aki a bruttó-nettó fogalmával sincs tisztában, az miről is vitázik itt?

2013. jan. 5. 21:11
 104/173 anonim ***** válasza:
12%

"És nem fog érdekelni a saját büszkeséged, a sértettséged, hanem tűzön-vízen át harcolsz az Ő jogaiért, és verni fogod az asztalt a bíróságon (ha úgy adódik)." - khmmmm.... tipikusan azért szokták ezek a nők a családi konfliktusok békés megoldására irányuló javaslatokat lehúzni, és egymást a "válj el", "hagyd ott", "rúgd ki"-vel spanolni, mert ugye nem érdekli őket a saját büszkeségük...

Egyfelől. Másfelől meg nem a büszkeségről van szó, hanem arról, hogy valóban sok nőből elszáll az elemi igazságérzet és etika, ha anyatigris-üzemmódba kapcsol, de mint említettem, szerencsére messze nem mindegyikből, a nők zömében azért az anyaság és a korrektség összeegyeztethető dolgok maradnak.

2013. jan. 5. 22:35
 105/173 anonim ***** válasza:
24%

Az anyatigris mivoltot kicsit gondoljátok át úgy, hogy a saját édesanyátokra gondoltok. Szükség volt rá, hogy védelmezzen? Biztonságot nyújtott? Hooogyne.

Ez nem véletlenül alakul így, persze az ész szerűség határain belül kell maradni, de ezek ősi ösztönök, szükség van rájuk.

Az idióta nőket én is lenézem, tehát tételezzük fel a korrektséget, én csak ebben az esetben tartom ezt a véleményt.

2013. jan. 6. 10:49
 106/173 anonim ***** válasza:
30%

Utolsó, ha korrektséget tételezünk fel, akkor már nem ösztönvezérelt anyatigrissel állunk szemben, hanem egy gyerekét védő korrekt emberrel.

Egyébként átgondoltam, és számomra anno az első dolog, ami anyám tekintélyét, az általa hirdetett elveket megkérdőjelezte, az pont ez az "anyatigrisség" volt, tudod, vannak emberek, akik az igazságtalanságot akkor sem tűrik, ha ők a haszonélvezői és mások a károsultjai...

Van ezzel persze egy másik gond is, hogy az "anyatigrisek" (mondom, nem azokról beszélek, akiknél rendben van a tudatos kontroll) általában a saját családjukkal is zsarnokok, a gyerek csak addig a feltétlen szeretet és gondoskodás haszonélvezője, amíg nincs saját akarata... utána az "anyatigriseknél" szinte törvényszerűen a "bezzeg éééén feláldoztam az életem érted, bezzeg te..." c. korszak jön... szóval a dologban az a szép, hogy az efféle lényekkel szemben többnyire a saját gyerekeik fognak igazságot tenni, amikor pl. 16 évesen - saját értékrenddel megítélve már a dolgokat - szépen magukra hagyják őket, és elmennek az addig csak ócsárolt apjukhoz - vagy ilyesmi. "Anyatigris" meg a kórházi elfekvőben mormolja, hogy "bezzeg három gyereket neveltem, feláldoztam értük az életem, bezzeg azok a hálátlan kutyák..." ...évekig dolgoztam kórházban, hidd el, láttam ilyent eleget...

2013. jan. 6. 11:59
 107/173 anonim ***** válasza:
87%

Nehogy már egy buta,elkényeztetett liba,aki még főzni sem tud 21 évesen,akarja megmondani,hogy mi a szánalmas!

Tudod a férfiak nem mindig szeretik a "rendelős" kajákat,én is jobban szeretem a finom házi kosztot!

Annyira tudatlan,és tapasztalatlan vagy,jobban állna,ha nem beszélnél,mert így szánalmas vagy,már bocs!

Fingod sincs a dolgokról!

A nőnek meg abban az esetben kell takarítani,mosni egyedül,ha ő munkanélküli,a férje meg dolgozik,neki meg más dolga sincs,viszont ha mindkettő dolgozik,akkor úgy helyes hogy megoszlik a házimunka,de én látok olyan férfit,egyre többet,aki takarít,most főz,.....

Csak neked sír a szád!

Tipikus Peggy Bundy lehetsz!!

2013. jan. 6. 12:30
 108/173 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem mondjuk nincs szánalmasabb a tekintélyelvűségnél, engem egyáltalán nem zavar még 48 évesen se, ha valaki akár 16 évesen mondja el a véleményét, gondolatait, boldogan megvitatom vele:))
2013. jan. 6. 12:51
 109/173 anonim ***** válasza:
100%
ja én is így vagyok vele,de a tudatlanság,és a vélemény nem ugyanaz!
2013. jan. 6. 13:01
 110/173 anonim ***** válasza:
81%

mg mint mondta se gyereke,se kutyája se macskája

véleményt olyan dologról szoktunk mondani,amiről van fogalmunk,illetve érint minket a dolog :)

2013. jan. 6. 13:05
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!