Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen esetben lehet kérni az...

Milyen esetben lehet kérni az államtól a gyerektartás megelőlegezését?

Figyelt kérdés
A gyerekeket az apa neveli, az anya már egy éve nem is látta őket, egy fillért sem fizet. Van valamennyi idő, amelynek el kell telni, vagy valamely összeghatárt el kell érnie a tartozásnak, hogy az államtól kérhesse az apa a gyerektartást? Onnantól kezdve az állam folyamatosan fizeti majd, és behajtja (ha tudja) az anyán?
2013. jan. 3. 12:52
 1/5 Sziporka92 válasza:

A gyámügyön segítenek mindenben! Ha kell a gatyáját is elveszik!!!!!!

Azt hiszem fél évre visszamenőleg kérhet tartásdíjat,nincs megszabott keret.Ha az anya nem tudja fizetni, akkor vagy leültetik és az állam fizet, vagy kénytelen munkát vállalni.De a pénzt ÍGY IS-ÚGY IS behajtják,hisz itt a lurkók a fontosak! Az ő szava itt már nem oszt,nem szoroz.

2013. jan. 3. 13:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkor még várni kell, mert a vagyonmegosztás még mindig nem történt meg, a lakás, ahol az apa a gyerekekkel lakik, közös néven van az anyával, annak meg nem sok értelme van, hogy az állam ráterhelje az anya tartozását az ő részére...
2013. jan. 3. 13:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Na ez azért nem ilyen egyszerű.

1/Beadod a gyermektartás megállapításának a kérelmét.Ez nem lesz kis idő

2/A bíróság megállapítja az összeget.Jogerőre emelkedik..

3/Anyuka nem fog fizetni,így kérned kell a végrehajtást.

4/A végrehajtó hónapokig fog rajta tötölni,míg kapsz egy papírt,hogy behajthatatlan.

5/Ezzel elmész a gyámhivatalba,és kéred a megelőlegezést amit három évre meg fognak adni.

6/És most jön a lényeg.Ha az anyuka felad akár egy havi összegnek az 51%-át,akkor a gyámhatóság a folyósítást azonnal leállítja.

7/Kezdheted elölről az egészet,és anyukának a haja szála sem fog görbülni.Tapasztalat....

2013. jan. 5. 01:39
 4/5 anonim ***** válasza:

a 6 hónapot az iratok beadásától számolják,

nekem nagyon rossz a tapasztalatom, évek és nem hónapok telnek el úgy, hogy semmi sem történik.

a gyámhivatal mutogat a végrehajtóra, a végrehajtó még nem adhat ki olyan iratot...mert igaz semmi sem történik, de még nem zárta le a végrehajtást.

és csak a gyerek "szenved" pontosabban az őt egyedül nevelő szülő, hiszen próbál mindent megadni...

és ami még borzasztó, ha van háza, lakása akkor az illetéket attól az embertől várja a földhivatal aki elindítja a végrehajtást. nekem 3*6.600,- Ft-be került hogy szerepelhessek a földhivatali iratokon.

gyám hivatal: -segítséget szerettem volna kérni-

mert van lakásom, "csak" gyerektartást nem kapok. ő nem tud, csak akkor ha utcára kerültem a gyerekkel.

köszönöm, ezt nem szeretném megvárni.

DE!!! kitartást! mindenkinek. hátha egyszer valami csoda folytán rendeződik a gyermek joga, és a szülő joga.

mert eddig csak a nem fizető szülőnek van joga, és ez a joga van nem fizetni. :(

2013. jan. 5. 14:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jótanácsokat. Nem az én ügyem, csak segíteni szeretnék egy ismerősömnek, aki szintén nincs tisztában a jogaival, lehetőségeivel és teendőivel.
2013. jan. 5. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!