Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy van ez a gyerektartás...

Hogy van ez a gyerektartás dolog folyamata?

Figyelt kérdés

nem az összegre vagyok kiváncsi,hanem hogy működik,

mikor kell beadni a kérelmet vagy mit?Hova?

Mikortól számolják a gyerektartást?Úgyértem amint külön költözünk onnantól, vagy hogy?Azt hogy ellenőrzik?Csak mert mi nem vagyunk házasok,csak élettársak,de nem regisztrált élettársak.Mit kell csinálnom?(9hónapos a kisfiam)

2011. máj. 10. 21:36
 1/2 A kérdező kommentje:
óó hova irtam,most nézem...üzlet,pénzügy...csodálkoztam is hogy nem jön válasz....nem tudom miért rakta ide,pedig a babás részbe irtam,legalábbis úgy emlékszem...:( remélem átrakják!
2011. máj. 10. 22:02
 2/2 anonim ***** válasza:

A gyermektartás megitélésének folymata azzal keződődik hogy keresetet kell inditani egy ügyvédnél és az beadja a Területileg illetékes Biróságra. Biróság megtárgyalja.. kikéri az apa munkáltatójától a kereseti adatokat.

Ha megegyeznek a felek.. anya és apa.. akkor a közös megegyezés alapján döntenek.

A megitélés onnan számit általában amikor már nem élnek közös háztartásban és bizonyitható hogy egyedül Ön gondoskodik a gyermek eltartásáról.

Tartásdíj Kérdezzen - Felelek

A családjogi törvény értelmében a szülő kötelessége a gyermeke eltartásáról gondoskodni. A szülő a saját szükséges tartásának rovására is köteles megosztani kiskorú gyermekével azt, ami közös eltartásukra rendelkezésre áll.

[link]

2011. máj. 11. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!