Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
 121/173 anonim ***** válasza:
32%
Kedves előző, hiába pontozgatnak megint a pontozgatók, a valóság az, hogy attól, mert valaki még nem ivott hypót, attól nyugodtan lehet véleménye a hypó-ivásról. Nyilván más szemszögből fogja megközelíteni, mint aki már ivott, más nézőpontból, de ez egyáltalán nem baj. Aki meg teljes képre vágyik, nem egyik vagy másik oldalról elfogultra, az nyilván a kétfajta vélemény összevetéséből fog elindulni.
2013. jan. 6. 19:54
 122/173 anonim ***** válasza:
76%

Annyira idióta példa!

Ez inkább ahhoz hasonlít,hogy én azt mondom,hogy elítélem

azt aki munkanélküli,mert szerintem szánalmas,hogy nem tud magának munkát találni,nem akar dolgozni viszont én még javában tanuló diák vagyok,a szüleim tartanak el,és nem kell a megélhetésért,és a napi betevő miatt keseregnem,fogalmam sincs,hogy ki milyen körülmények között van!

Persze most biztos jön az újabb védekezés,nyugodtan.

Szerintem pedig ez a hasonlat helyén valóbb.

Hisz ő egyedül él,gyerek nélkül,és arról próbál véleményt alkotni,hogy mennyire szánalmasak ezek a kétségbeesett nők,illetve úgy gondolja,hogy ő jó anya lesz.

Tehát visszatérve a hasonlatomra ez olyan,mintha ő előre

látná,hogy ha kimegy a nagyvilágba,neki havi 400 ezer forintot fizető munkahelye lesz,mert rátermettebb lesz,mint azok szánalmas munkakerülő emberek! :)

2013. jan. 6. 20:59
 123/173 anonim ***** válasza:
76%

"Kedves előző, hiába pontozgatnak megint a pontozgatók,"

Mi köze ennek a témának a pontozáshoz?

Frusztrál,hogy téged nem pozitívan pontoznak?

Hát ne haragudj,de olvasgasd a hozzászólásaidat,tedd fel magadnak a kérdést,hogy mennyire értelmesek,hasznosak,aztán találd ki,hogy miért vagy lepontozva!

2013. jan. 6. 21:03
 124/173 anonim ***** válasza:
27%

Nézd, a végén kezdve a pontozásban mondjuk az zavar valamennyire (nem komolyan), hogy tudatosan összekeverik a hasznosságot a lájk gombbal, illetve hát egyfajta értékrend propagálására használják az ingyenes fórumokat, ideológiai háborút folytatnak. Mondjuk komolyan nem zavar, én is tudnék másodnicket csinálni pontozgatásra, ha annyira akarnék...

A példádról meg annyit, hogy az általad írt példa az valóban szánalmas lenne - ettől függetlenül teszik sokan - viszont ebben a témában, amit itt vitatunk, egyszerűen NINCS olyan, akinek ne lenne személyes tapasztalata. No, mert lehet, hogy saját gyereke nincs, de van/volt saját anyja, és akkor a gyerek szemszögéből az anyján, a szülői családján át ismeri. Vagy egyszerűen van saját értékrendje, és aszerint van véleménye a dologról, ahogy én is megmondtam a páromnak a kapcsolatunk legelején, hogy azt soha, soha nem szeretném hallani, hogy "ne állj ki mások igazságáért, mert akkor mi lesz velem, meg a mi gyerekünkkel", és bizony azt is kezdetektől tudom magamról, hogy 30 másodperc alatt szakítanék azzal a nővel, akinek a saját gyerekünk különórája teszemfel előre valóbb lenne, mint a nekem dolgozó bére. És mindezt 16 évesen is elég jól tudtam magamról, önismeret, ennyi:)

Na mindegy, szóval az a lényeg, hogy ebben a témában bőven van annak is alapja nyilatkozni, akinek lehet, hogy még nincs saját családja, de van szülői családja és/vagy vannak elvei.

2013. jan. 6. 21:29
 125/173 A kérdező kommentje:
Olyan érzésem van, mintha csak 3-an beszélnénk ezt a témát.:) Én, a 66%-os válaszadó, meg a 3., aki mindig vitatkozik velünk több formában is.
2013. jan. 6. 21:52
 126/173 A kérdező kommentje:

74%-os

Ez nem szép tőled, hogy azt mondod, az ilyenekből lesznek a legfelelőtlenebb anyák. Te már csak tudod. Személyes tapasztalat?

A bruttó-nettó téma meg már uncsi 71%-os.

Én dolgoztam már többször is életemben a tanulás mellett, mindig találtam munkát. Lehet szerencsém van benne, lehet nem. Vannak ismerőseim, akik viszont azért nem dolgoznak, mert nem tetszik nekik az a munka, amiben el tudnának éppen helyezkedni. Ez is (nemcsak ez) az oka a nagy munkanélküliségnek.

2013. jan. 6. 22:08
 127/173 anonim ***** válasza:
77%

Az általánosításhoz tényleg jól értesz!

Igen,szerencséd van,talán tényleg vannak válogatós rokonaid,ismerőseid,de tudod nem mindenki azért munkanélküli,mert nem akar dolgozni!

Szeretek kulturált körülmények között vitázni,de veled annyira egyoldalú,fújod a magadét,de ha valaki nem ért egyet veled,az biztos frusztrált,meg valami rossz gyermekkori élménye lehetett.......ezek a találgatások szánalmasak!

Annyira tapasztaltnak hiszed magad,csak mert leesett

a tojáshéj a fenekedről,körbejártad a tanyát,de persze csak a biztonságos körülmények keretei között,kintebb már nem merészkedtél,keresztbe lenyelne az első kóbor cica de azt hiszed a húszon valahány életéveddel,te

már tapasztalt nő lettél,és az anyaságban is elismerően helyt állnál,csak mert annyira jól tudod lökni a rizsát,meg olyan intelligens véleményed van dolgokról,amiket még meg sem tapasztaltál!

2013. jan. 6. 22:34
 128/173 anonim ***** válasza:
73%
És az nem tünt fel ,hogy sok helyre tanulókat vesznek fel? Hogy miért? Kérdezd meg az állambácsi meg a többieket akik ezer egy féle kedvezményt adnak ilyen után a munkáltatónak! Más meg akinek családja van stb. pont ez miatt nem talál munkát. De nem is értem ezt miért hoztad fel és mi köze van a bruttó-nettó dologhoz. Vagy csak egy próbálkozás volt,hogy eltereld a nem hozzáértésedről a figyelmet?
2013. jan. 6. 23:04
 129/173 A kérdező kommentje:

Azt hiszed, hogy én egy ilyen félős kislány vagyok, aki nem merészkedik el otthonról? Ez tévedés.:) Azt hiszed, hogy neked több tapasztalatod van az életben? Én erre nem fogadnék.

71%-os

Te folyton ugyanazt hajtod... Ha ennyire érdekel a munkaerőpiac, vitasd meg a dolgot egy másik helyen. Akár kérdést is írhatsz ki az én "tudatlanságomból". Jó szórakozás lenne.:)

2013. jan. 6. 23:34
 130/173 anonim ***** válasza:
73%

Te nem félős kislány vagy, hanem egy beképzelt valaki, aki épphogy kinőtt a kamaszkorból.

A gyereknevelést megoldod? Az nem egy tananyag, amit betanulsz és elmondod utána. Aki gyereket nevel, az tudja, hogy nincs 2 egyforma nap. Gőzöd sincs az egészről, de folyamatosan osztod az észt. Inkább tanulnál meg főzni. Tudod mi a szánalmas? Az, hogy egy ember ennyire kijelentse, hogy ő milyen jó anya lesz. Majd gyere vissza akkor, ha lesz gyereked, mert úgy nagyon könnyű lenézni azokat, akik ha akarnak, ha nem, kénytelenek azzal a férfival küzdeni, akivel gyereket vállaltak, de a férfi ott hagyta őket.

2013. jan. 7. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!