Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?
Jaj maradj már kérdező!!
Teljesen egyetértek az utóbbi 2 válaszolóval,nekem is teljesen ez a meglátásom rólad,ezek szerint nem vagyok egyedül,akkor meg gondolkodj már el(bár úgyse fogsz!),még te szólod le a 71-est,hogy neki nincs tapasztalata?
Tényleg kíváncsi lennék,hogy mit képzelsz magadról,hogy ennyire osztod itt az észt,mint valami minta anya,aki felnevelt egyedülállóként vagy 10 gyereket,elhagyta a férje,de sosem szorult rá a gyerektartása!
Elmész te a......húúúúú annyira idegesítenek az ilyen emberek!!!
És még van képe kiírni,kulcsszavakhoz a szánalmasságot!
Hát te tényleg sosem fogod magad észrevenni,kár erőltetni magát az embernek!
tegnap 21:29
Oké,nem szóltam semmit,te is megrögzött vagy(a saját mondókádat fújod)védjed a kérdezőt :)
És örülhetsz,véletlenül félrenyomtam,sikerült felpontoznom a válaszodat :)
Édesem ha nekem nincs tapasztalatom akkor rád mit lehet mondani? 18 éves korom óta én egyedül tartom el magam. Nem anyuciéknál élek és az ő pénzükből rendelek ételt meg ruházkodom,szórakozom. Én azóta élek albérletben,fizezem a számlákat,dolgozok, főzök .....segítem a kereszlányomat anyagilag ,mert az apuka ott is elhagyta az anyukát és 3 gyereket hagyott ott neki.Sőt azóta már férjem van akinek szerintem esze ágában nem lett volna feleségül venni,ha nem lennék jó háziasszony és nem tudnék főzni. 3 hónapos kisgyermekemmel még még mindig több a tapasztalatom ,mint neked!Te ennek a közelében se vagy! Az anyukákat meg az után szidd ha te már életet adtál valaha is valakinek!
Valamit a szüleid nagyon elrontottak a nevelésedben az tuti!És akit valami trauma érhetett gyermekkorában az te lehetsz!
A munkavállalás témába te mentél bele nem én! Én csak kijavítottam a tudatlanságod és a hozzá nem értésed!
Kedves 71%-os, 74%-os, stb:)
Egyet azért észre kellene venni, miközben "hasznos válaszként" a Kérdezőt oltogatjátok a kérdésre válaszolás helyett... nevezetesen, hogy a Kérdezőnek is, meg nekem is voltaképp hót mindegy az anyaság társadalmi megítélése. Nem minket fognak egyre nagyobb arányban egyedül hagyni, nem nekünk fognak beszólni, nem minket fog közvetlenül érinteni az egyre kisebb arányú gyermekvállalási kedv, nem mi fogunk egy órát babakocsival a buszmegállóban rostokolni, amíg segít valaki felszállni... stb.
Kérdező pusztán észrevett egy tőle függetlenül létező társadalmi jelenséget, és felvetette. Na most, ha azok, akiket a legközvetlenebbül érint, azt nézik, hogy hogyan lehet a kritikát lepattintani átgondolás helyett, az minden emberi valószínűség szerint csak azt eredményezheti, hogy a helyzet egyre rosszabb lesz, egyre nagyobb tömegeket érintő válási csúcs lesz a gyerekvállalás környéke, és egyre több nő fog a gyerektartásért kardozás helyzetébe kerülni. Mert lehet itten a harcias kismamáknak az a véleménye, hogy ilyen kérdésekben csak az nyilatkozzon, aki már szült 3-at, csak hát a való világban a gyerekesek és a gyermektelenek együtt, egy közösségben élnek, fogalmazzák meg a véleményüket, hozzák meg a döntéseiket. Sőt, a témát érintő valódi pontozás sem itt születik, nanem a KSH által vezetett adatbázisok házassági, válási, gyerekvállalási rovataiban virítanak. Ottan meg az áll, hogy ma kétharmada gyerek születik, mint 20 éve, és 40 ezer házasságra jut 25 ezer válás, amíg 20 éve 80 ezerre jutott kb ugyanennyi... ez a társadalom VALÓDI pontozása ezekre a kérdésekre... lóval lehet itt azon ünyölögni, hogy mennyire kompetens vagy nem kompetens a Kérdező, de a szavazó urnánál, meg a hétköznapok döntéseiben ez a kutyát nem fogja érdekelni.
Szóval a valódi, tisztán, egyszerűen megfogalmazható felvetés valahogy úgy hangzik, hogy "Kedve Anyukák! Hajlandóak vagytok-e közösen átgondolni, hogy mik lehetnek azok a hibák, amik a jelen helyzethez vezettek, vagy szerintetek mindenki más a hibás, és maradtok a hárításnál, tudva, hogy ez csak még kevesebb vállalt gyerekhez és még nagyobb válási arányhoz, csonka családhoz fog vezetni???" No, mert harmadik lehetőség nem mutatkozik a horizonton...
Istenem 66-os!
Te is komolyan olyan értetlen,és korlátolt vagy!
Mégis mit várt,hogy ha kitesz egy ilyen provokatív kérdést "Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?",persze hogy megbotránkoznak,mert ez sértő!
Egyáltalán NEM szánalmas,ha az anyuka segítségre szorul,az a szánalmas,ha a szüleihez dobja,ő meg elmegy kufircolni!!
Mert ilyen is van,a kérdező miért nem ilyen dolgokkal foglalkozik?
Tudod kedves előző, vannak a cím-adásnak is szabályai, amit jobb esetben általános felsőben megtanítanak:) A fő szabály, hogy a címnek figyelmet felkeltőnek kell lennie, ez a funkciója:)
"Mert ilyen is van,a kérdező miért nem ilyen dolgokkal foglalkozik?" - tudod, ez olyan, hogy ha én mondjuk elkezdek a hajléktalan-problémával foglalkozni, 10 lépésen belül lesz valaki, aki felelősségre von, hogy miért nem inkább a járdán heverő ebaknákkal foglalkozom, mondjuk. (megtörtént eset). Ha én erre válaszul közlöm, hogy "ha szerinte ez a fontos, miért nem foglalkozik ő vele" akkor meg közli, hogy ő arra nem ér rá. Há banyek, ha neki magának nem fontos, nekem miért legyen az???
Egyébként, hogy ne térjek ki a válasz elől, hogy a kérdező mivel, miért nem foglalkozik, azt nyilván nem tudom. Én azért nem az általad említett dologgal foglalkozom, mert bár valóban, az is helytelen, csakhogy annak a világon semmifajta hatása nincs a társadalmi folyamatokra, attól nem lesz kevesebb a házasság és több az egyedül maradó szülő, gyerek is max több lesz tőle, nem kevesebb:))
Tudom, hogy ez a "keresztény-konzervatív-polgári etika" szerint elfogadhatatlan, de attől még az van, hogy a mai kor férfiait (köztük engem is) sokkal jobban izgatja, hogy az a nő TÁRSAT keres, vagy spermadonort és eltartót a babóprojekthez, mint az, hogy 2 vagy 102 szexuális partnere volt előtte. Ezt bölcs dolog tényként, tudatunktól független objektív valóságként kezelni, ha egyetért vele az ember, ha nem, ha erkölcsileg helyesli, ha nem.
Komolyan, mintha én tehetnék róla, hogy bizonyos nőket otthagyta a férje... Szerintem inkább mindenki magában keresse a hibát, és ne sajnáltassa magát (tisztelet a kivételnek).
71%-os: Szóval, ha nem lettél volna jó háziasszony, nem vett volna el a férjed?:D Hát gratulálok, azt hittem, hogy a szerelem a legfontosabb egy kapcsolatban, és nem az, hogy a férfi szerezzen magának egy cselédet.
Amúgy az utóbbi időben nem otthon tartózkodom, nem kérek szülőktől pénzt, vannak megtakarításaim.
Miért ne tudhatnám, hogy mivel jár a gyereknevelés? Van egy testvérem például, aki fiatalabb nálam, szóval láttam én már ezt-azt.
Az miért baj, hogy magabiztos vagyok abban a dologban, hogy jó anya leszek? Fő az optimizmus. Ha hiszek valamiben, az nagyobb eséllyel sikerül, mintha nem. Én pedig hiszek magamban, és abban, hogy mindenre van megoldás. Nem biztos, hogy jobb anya az, akinek 3 gyereke van, mint amilyen én lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!