Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/173 A kérdező kommentje:

Nem értek egyet azzal, hogy egy férfi nem szeretheti úgy a gyerekét, ahogy egy nő. Nálunk ez a helyzet legalábbis, meg ez a normális szerintem. Szeretem az igazságot, ezért nem valószínű, hogy anyatigris leszek.:) Nem akarom, hogyha majd lesz egy fiam, vagy lányom, ne tudjon a saját lábára állni. Nem szeretnék ilyen anyuci pici fiacskáját nevelni. Nekem a szabadság nagyon fontos, így valószínűleg elég liberális leszek. Ezzel még azt is el lehet kerülni, hogy a lányomnak/fiamnak azt is titkolnia kelljen előttem, hogy például van párkapcsolata. Amit kedvenc válaszadóm írt, továbbra is egyetértek vele. Az meg a másik eset, ha a gyerek 16 évesen lelép. Nem jó ám "megfojtani" a gyereket. Nem fejtem ki minden gondolatomat ezzel kapcsolatban, de szerintem nagyon jó szülő leszek egyszer.:) Az, hogy még nem tudok főzni, az egy dolog, emiatt nem kell leszólni az embert. Nekem a kaja nem olyan fontos, eszek valamit, aztán kész. Másra szívesebben költök, de azért nem éhezek, nem kell ám félteni.

Tudom, hogy mi a bruttó, és mi a nettó. Én megmondtam, hogy nem 62 ezer a nettó minimálbér. Valaki küldött egy linket, abban sem annyi volt a nettó, hanem 60 ezer valamennyi, de az nem 62 ezer.:D

Nem kellene azért lenézni, mert fiatal vagyok. Attól még jól láthatok bizonyos dolgokat. 25 év feletti nőknél és férfiaknál is ugyanúgy előfordulhat a megcsalás, nem csak a korombelieknél. Csak talán jobban megy nekik, hogy ne bukjanak le. Beletanultak az évek során.:)

2013. jan. 6. 13:32
 112/173 anonim ***** válasza:
87%

"de szerintem nagyon jó szülő leszek egyszer"

Igen,valószínű :D

1.Az vallod,az anya akármilyen rossz helyzetben van,ne kérjen segítséget az apától,gyerektartás fejében,mert szánalmas!

2.A főzés helyett a pizza rendelést részesíted előnyben!

3."Egy nőnek nem kötelessége takarítani!" ergó!

Lusta is lehetsz,hisz nincs is férjed,élettársad,de egyszerűen csak takarítani nem szeretsz!

Szerintem is tökéletes anya lennél!

Azért nem kicsit vagy beképzelt :)

2013. jan. 6. 13:49
 113/173 anonim ***** válasza:
76%

*de egyszerűen

te egyszerűen

2013. jan. 6. 13:50
 114/173 A kérdező kommentje:
Takarítani szeretek, az jó mozgásforma.:)
2013. jan. 6. 13:53
 115/173 anonim ***** válasza:
88%

Figyelj már ide édesem!

Itt tényleg nem arról van szó,hogy bántani akarunk,de a te

unalomból megfogant agymenéseddel,azt hiszed,hogy az hogy lenézed a nőket,akik nem tudnak talpra állni,és a gyerektartást szeretnék kiharcolni maguknak,azok szánalmasak ,de te nem szeretsz főzni,viszont ahhoz értesz,hogy kiválassz az étlapról,valami fincsi kaját,miközben azt vallod,hogy egy nő ne szakadjon bele a házimunkába,az bőven elég hogy te úgy gondold magadról,hogy jó anya legyél!

Viszont fogalmad sincs,hogy mennyi áldozattal(de meghálálja magát)jár egy gyermek vállalás,0 tapasztalatod e téren,de te máris azt hiszed,hogy majd tökéletesen helyt tudsz állni!

Ez tényleg szánalmas!

Fogalmad sincs a dolgokról,csak unatkozol,és beszélsz a habokba.....

2013. jan. 6. 13:57
 116/173 A kérdező kommentje:
Milyen áldozatokra gondolsz? Arra, hogy fel kell kelni hozzá éjszaka? Hát felkelek, aztán majd visszafekszek aludni. Én nem dramatizálom túl az életet, nem félek semmitől. Tudok alkalmazkodni. Laktam már több helyen, de mindenhol otthon tudom magam érezni, mindent meg tudok szokni. Nekem az a fura, mikor fél év után olyanokat kérdez valaki tőlem, hogy megszoktam-e a jelenlegi lakhelyem. Én már 1-2 hét után otthon érzem magam akárhol. Szóval nagyon hamar megszokom majd azt is, hogy gyerekem van, mint eddig minden mást az életben. Attól még nem kell meghülyülni, hogy valaki gyereket vállal.
2013. jan. 6. 14:02
 117/173 anonim ***** válasza:
78%

Mosd idézlek!

Magyarországon élek. Belinkelnél légyszi egy cikket arról, amiben azt írják, hogy 2012-ben vagy 2013-ban a minimálbér 62 ezer? Ilyet nem fogsz találni... Évekkel ezelőtt volt annyi.

Tudom, hogy mi a bruttó, és mi a nettó. Én megmondtam, hogy nem 62 ezer a nettó minimálbér. Valaki küldött egy linket, abban sem annyi volt a nettó, hanem 60 ezer valamennyi, de az nem 62 ezer.:D

A kettő üti egymást :) Szóval csak nem tudtad. De ha ilyen okos vagy akkor tudhatnád,hogy egy hétvégi nap vagy egy délután pótlék is rátevődik a minimálbérre. Valószínű a párom ezért kap annyit amennyi. Meg az ismerőseim is. Ritka aki annyit kap ,mint amennyit a google ír.

Senki nem nézne le ha nem vitáznál olyan dologról amiről fingod sincs.Ne haragudj ,de még szülőkkel élsz, szóval még a tojáshéj a seggeden van. Még azt se tudod mi az élet és így csinálnád úgy csinálnád stb.

Nehogy azt hidd ,hogy minden pont úgy alakul ,ahogy az ember azt eltervezi. Az lehet,hogy később jó anya leszel, de ,hogy hogy neveled az még 100%megváltozhat. Ne feledd a gyerek nem egy tárgy, van saját egyénisége,akarata...stb. és minden gyereket másképp kell nevelni.

Lehet Pistikét el tudod egyedül engedni az iskolába ,mert tudod ,hogy oda megy. De lehet Sanyikát már nem tudnád,mert a suli mellé menne csak.

Vagy Pistikének el tudod mondani,hogy :kisfiam ne nyúlj a konektorba ,de Sanyikának rá kell ütni egy picit a kezére,hogy ne csinálja többet. Remélem így már érted.

2013. jan. 6. 14:06
 118/173 anonim ***** válasza:
87%

115-ös vagyok

megszokod majd a gyerekvállalást,mint eddig minden mást az életben? Mi van?Szóval szerinted ez olyan rutinos dolog,mint mondjuk az hogy minden nap felkelek,és megetetem az aranyhörcsögeimet,vagy a halakat?

Én kérek elnézést,ugyanis neked tényleg baj van a fejeddel,nem is kevés!!!

2013. jan. 6. 16:12
 119/173 anonim ***** válasza:
20%
#110 - tudod, ez is olyan dolog, mint a világ összes többi dolga, van két oldala, meg egy pereme is:) Valóban, aki egyáltalán nem bír személyes tapasztalattal, az abba a hibába eshet, hogy nem képes átlátni - kontra, aki meg személyesen benne van, az meg abba a hibába eshet, hogy nem látja meg a fától az erdőt, mert a saját tapasztalatait általánosítja. Pont ezért van szükség mindkét nézőpontra, mindkét fajta véleményre, mert kiegészítik egymást, kiküszöbölik egymás szubjektív hibáit.
2013. jan. 6. 16:56
 120/173 anonim ***** válasza:
81%

ma 16:56

Istenem,te sem lehetsz teljesen tiszta!

Miről beszélsz,milyen vélemény?

Ha én egyedülálló fiatal lány vagyok,nem beszélek úgy a gyerekvállalásról,mintha már lenne legalább két gyermekem!

Milyen vélemény?Meg milyen "megszokom,mint minden más rutinos dolgot!"?

Honnan tudja?

Pont az ilyen naiv,buta,tapasztalatlan nőkből lesznek a legfelelőtlenebb anyák!!!!

2013. jan. 6. 17:48
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!