Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
 151/173 A kérdező kommentje:

Nem nézem tragédiának, inkább furcsának tűnik, hogy az, aki ennyire gyerekpárti, ilyeneket ír.

Én bármennyire is haragszom valakire, sosem gondoltam azt, hogy bár ne született volna meg. Ez már amolyan gyűlölet-dolog.:)

2013. jan. 7. 13:30
 152/173 anonim ***** válasza:
68%
Egy gyerek soha nem lehet hiba!! Ha nem akarnak gyereket és nem védekeznek megfelelően az a hiba!
2013. jan. 7. 13:30
 153/173 anonim ***** válasza:
22%

Kedves #147, én férfiként nem tudok rá OPTIMÁLIS megoldást, csak olyan megoldásokat (az óvszertől a vazektómiáig) amelyek léteznek, némelyeknél beválnak, másoknál nem.

A másikra meg annyit, hogy hogye hallottam volna ilyesmiről, a dolog ugye úgy néz ki valahogy, hogy a nemi érésnek, a másodlagos nemi jellegnek nem csak az illető külső kinézetére, meg belső szervezetére, hanem a pszichéjére is hatása van, a szexuálszteroidok bizony hatnak az agyi működésre is. Jól gondolom, erre gondolsz, ugye?

2013. jan. 7. 13:31
 154/173 anonim ***** válasza:
68%
Márpedig ha vki hibázik akkor vállaljon is felelősséget érte.
2013. jan. 7. 13:32
 155/173 anonim ***** válasza:
77%

Az emberek hibázhatnak? Te egy gyerekről beszélsz. Felfogod egyáltalán? Védekezzen az a férfi, ahogy egy nő is megteszi, ha nem akar gyereket. A férfi miért is a nőtől várja el ezt? És ne gyere megint azzal, hogy a nő érzékeny a gumira stb így szegény kiszolgáltatott férfi kénytelen bízni a nőbe.

Egyébként meg mindenki magából indul ki. Soha nem fordult meg a fejembe, hogy mi lesz, ha olyan férfiba szeretek bele, akit egy kegyetlen nő belekényszerít egy gyerekvállalásba. Vajon miért?

2013. jan. 7. 13:42
 156/173 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező (#151), bocsi, hogy közbeszólok, de te szerintem épp keversz valamit valami mással. Az igazi, a szó nemes értelmében vett magzatvédő, az jobb és hatékonyabb fogamzásgátló eljárásokat kutat, felvilágosít, ilyesmi... aki igazán szereti a gyerekeket, az meg azért tesz meg mindent, hogy minél több várt és tervezett gyerek tudjon megszületni, teljes családban felnőni, minél kevesebbeknél legyen a gyermek vállalásának külső, mondjuk anyagi, vagy egyéb szociális akadálya. A más szabad akaratát kérdőjelezőt, szexualitása, méhe körül rendezkedőt nem így hívják...

Egy valódi életvédő az, ha elsütöd neki a kb 50 éves viccet a gumigyári óvoda feliratáról ("A selejt bosszúja"), röhögni fog veled. A farizeus meg felháborodik, hogy "hogggy lehet egy GYEREKET selejtnek nevezni????" Tuti teszt:)

2013. jan. 7. 13:42
 157/173 A kérdező kommentje:

Nem a gyerek a hiba, hanem a terhesség adott esetben. Nem egyenlő a kettő.

66-os: Minden előfordulhat.:)

2013. jan. 7. 17:54
 158/173 anonim ***** válasza:
68%
nem,nem szánalmas,inkább az a szánalmas,hogy te ilyen okosnak hiszed magad kérdező,közben meg sehol semmi!
2013. jan. 8. 20:10
 159/173 anonim ***** válasza:
66%

Ugyan nem tök világos, hogy az előző válaszoló szerint Kérdezőnél minek és hol kellene lennie, ám de közben a Kérdező által kritikával illetett réteg furcsa erkölcseire, arra, hogy a férfit hajlamosak másodrendűnek kezelni, szép bizonyívány gyűlt össze itt is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2013. jan. 8. 20:45
 160/173 anonim ***** válasza:
68%
Az utolsó linkjét is le merném fogadni,hogy ezt a kérdést kiíró lány tette fel. Ugyan az a szófordulat,stilus ,minden. Kedves kérdező nagyon unatkozhatsz!!!
2013. jan. 8. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!