Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/173 anonim ***** válasza:
64%

Nekem az a durva amikor egymásnak adnak tanácsot az átveréshez, pl hogy ha apuka számlán utal és nem írja a tárgyba, hogy Jancsika gyerektartása akkor tagadja le, mondja az, hogy ajándéknak szánta és nem a gyerektartás.

A pofám leszakadna a helyükben.

2013. jan. 4. 22:22
 2/173 anonim válasza:
21%
Ha szülnél nekem egy babát itt leszek...
2013. jan. 4. 22:23
 3/173 anonim ***** válasza:
65%

Én egyedül a becsúszott vagy "becsúszott" gyerekkel vagyok úgy, hogy igen is döntsön mindkét fél. Ha a férfinak nem kell, akkor a nő fogadja el, ne kérje se a nevét, se a pénzt, ha önszántából a férfi nem vállalja. Ilyen esetbe mérje fel a nő, hogy el tudja e tartani a gyereket, akar e apamentes életet a gyereknek. Ha szeretné vállalja egyedül.

A másik gondom, hogy nézzük már meg kinek szülünk. Nem kell fél éves kapcsolatban, ilyen-olyan indokkal. Akkor szüljünk ha mindkét fél akarja.

Normális esetekben szerintem azért a férfiak nagy része nem hagyja ott a gyereket. Biztos előfordul minden előjel nélkül is ilyen fokú félreismerés, de nem hiszem hogy ez nagy százalék lenne.

Ha meg egyszer vállalt a pasi, akkor fizessen. Nem a nőnek, hanem a gyereknek. Ha nem akar akkor ott az óvszer.

2013. jan. 4. 22:27
 4/173 anonim ***** válasza:
83%

Nézd, a gyerektartás jár. Mivel a másik fél is a gyerek szülője, köteles hozzájárulni a felneveléséhez. Ugye, nem véletlenül mondják, hogy nem csak megcsinálni kell tudni a gyereket.

Azt én is elítélem, ha csalnak vele meg még többet akarnak kiszedni a férfiból, de amennyi jár, amennyit megítél a bíróság, azt fizesse a férfi [általában ugye a férfi fizet] és pont.

Mondom ezt férfiként.

2013. jan. 4. 22:28
 5/173 anonim ***** válasza:
90%

Én speciel csak jogi tanácsokat szoktam adni, ami független attól, hogy melyik félnél van(nak)a gyerek(ek) elhelyezve.

Volt már nem egyszer úgy is, hogy apukánál voltak - egyébként a furcsa az, hogy ilyenkor az anyukák 99%-a nem fizet semmit... Fordítva viszont mindig azonnal végrehajtás, gyűlölet, elhordani mindennek az apát... Furcsa.

2013. jan. 4. 22:29
 6/173 anonim ***** válasza:
82%
Tehát először összegyűjtesz annyi pénzt, hogy gond nélkül elég legyen 23-24 évig rád és a gyerekre. Jól értem? Mert ugye elég egy munka nélküli periódus, egy baleset, máris ott állsz jövedelem nélkül. Végül is logikus, kár, hogy nem 120 év az átlag életkor. Mert akkor talán belefér.
2013. jan. 4. 22:30
 7/173 anonim ***** válasza:
78%
Igen utolsó ezt már én is megfigyeltem,hogy egy kérdésre a válaszok 80%-a úgy reagál, hogy azt nézi férfi vagy nő kérdezi.
2013. jan. 4. 22:30
 8/173 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező, aki így látja mint te, az egyébként is rendben van önmagával, tudja, mit szeretne és miért, nem kell másokat kérdezgetnie, és másoktól várni a "te már Anya vagy" - (így, nagybetűvel, hiába köznév, magyar nyelvtan elment kapálni) - "neked már a gyereked legyen az első" c. általános erkölcsi felmentést az egyébként vállalhatatlanul etikátlan viselkedésre.

Azért ne hagyd magad eltántorítani, nyilván te látod jól, és remélhetőleg ehhez egy hasonlóan tisztességes párt találsz majd, akinek evidens lesz, hogy gyerekvállalás kapcsán amennyi joga volt a döntésben, annyi felelőssége is van a döntés következményeiben.

2013. jan. 4. 22:31
 9/173 anonim ***** válasza:
89%

"Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni?"

Ezzel a lényeget el is mondtad!

Ez két emberről szól,ketten kellenek a gyerek megszületéséhez is,viszont ha az apa lelép,és carik a saját gyermekére,aki az ő vére, magasról tesz arra,hogy a volt párja hogyan tudja egyedülálló nőként nevelni a gyereküket,akkor az egy nagyon mocskos,undorító,és elítélendő gyerek,viszont egy ilyen embertől semmit sem lehet várni, nőnek muszáj a sarkára állni,és egyedül gondoskodni a gyerekről.

Itt igazából erről van szó.

2013. jan. 4. 22:33
 10/173 A kérdező kommentje:
Nem gyűjtök össze annyi pénzt, de ha olyan szinten vagyok a munkámban, hogy viszonylag normális karriert futottam be, akkor nem kell aggódni a későbbiekben sem. Legalábbis nem valószínű. 80 ezer forintos fizetés mellé nem valószínű, hogy vállalnék gyereket.
2013. jan. 4. 22:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!