Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/173 anonim ***** válasza:
58%

elítélendő gyerek,*

bocs,akarom mondani elítélendő dolog!

2013. jan. 4. 22:34
 12/173 A kérdező kommentje:
Minek gyereket szülni az olyannak akkor, aki utána lelép? Nekem ne mondja senki, hogy ezt nem lehetett előre tudni. Az oké, hogy mondjuk tönkremegy a házasság kb. 8 év múlva, de ha az apa a gyerek születése környékén, vagy 1-2 évvel később lép le, azt azért sejteni lehetett volna korábban is.
2013. jan. 4. 22:39
 13/173 anonim ***** válasza:
100%

ma 22:39

Na azért nem minden esetben,én olyat is láttam,hogy az apuka megijedt a felelősség vállalástól,és lelépett,persze nem hinném hogy ez a gyakoribb verzió,de ilyen is előfordul!

2013. jan. 4. 22:41
 14/173 anonim ***** válasza:
95%
Az ilyen "apák" általában saját maguk sem tudják a gyerek születésekor, hogy ők le fognak lépni. Sőt, sokszor jobban akarják a gyereket mint a nő. Akkor a feleségnek honnan kellene ezt előre látni? Nem egyszerű dolgok ezek, csak kívülről tűnnek annak.
2013. jan. 4. 22:42
 15/173 anonim ***** válasza:
67%
Nézd Kérdező, sok nő nem hajlandó tudomásul venni valamiért, hogy gyereket szülni csak akkor szabad, ha mindkét fél akarja, vagy legalábbis elfogadja... nekem az olyan nőktől viszolyog a gyomrom, aki pontosan tudva, hogy a férfi nem akarja a gyereket, mégis megtartja, egyedül dönt, de a felelősséget mégis meg akarja osztani, és nem kér, hanem követelőzik, elvár... azután halálra sértődik, és mindennek elhordja, meg mindenhol feljelentgeti a férfit, ha az mégse így áll hozzá...
2013. jan. 4. 22:44
 16/173 anonim ***** válasza:
82%
Nekem egyáltalán nem szimpatikus a kérdésed ne haragudj. Mi most várjuk az első babánkat nem hipp hopp kapcsolatba jön, mind ketten akartuk, de még így sem tudhatja az ember soha hogy mit hoz a jövő. És igen is a gyerek tartás jár!( ha az apa is vállalta anno a gyereket) Amit a bíróság megítél annyi. Egyéb fondorlatok valóban nem szépek. Ha anya lennél és ott lennél egy gyerekkel hidd el te is " elfogadnád" a pénzt! Ja bocs, te nem szülsz addig míg esetleg ha úgy adódna egyedül maradsz is gond nélkül tudnád nevelni a gyereked. Tényleg kívánom, hogy ezt eltudd érni, de sajnos sokunknak ez nem megy ilyen "nagy" fizetésekből. És nem is kell hogy menjen mert két ember vállalja! És attól ha a kapcsolat meg is romlik a gyerek ugyanúgy mind két fél kötelezettsége! Nem bántásból írom ezeket, csak jobb ha kicsit tisztán látsz!
2013. jan. 4. 22:45
 17/173 A kérdező kommentje:

Bírom, hogy mindenki azt írja, hogy a gyerektartás jár...

Mi van akkor, ha a nő lép le a gyerekkel, mert mondjuk beleszeret egy másik férfiba? Bíróság neki ítéli meg a gyereket, mert általában a nőnek szokták. Akkor talán szép dolog a férfi fizetéséből még levonni a gyerektartást is? Nem elég, hogy a nő otthagyja, még ez is? Nem érzem igazságosnak ezt az egész gyerektartást, hülyén oldják meg.

2013. jan. 4. 22:49
 18/173 anonim ***** válasza:
30%
"Az ilyen "apák" általában saját maguk sem tudják a gyerek születésekor, hogy ők le fognak lépni." - férfiként mondom, hogy ez bizony így van, viszont azért ehhez tegyük hozzá, hogy ezeknek a férfiaknak egy része egyszerűen azt hiszi, hogy gyereket vállalt, és közbe meg a nyakába kap egy olyan elvárás-halmazt a nőtől vagy/és a környezettől, amiről ha előre megkérdik, akkor evidensen előre is NEM-et mondott volna...
2013. jan. 4. 22:49
 19/173 anonim ***** válasza:
64%

Na jó de az elfogadom a pénzt amit a bíróság megítélt vagy a magán nyugdíjpénztári kifizetésből is jár a gyereknek kérdések között baromi nagy különbség van.

Itt van egy példa, a lány már nem lakik otthon így nem jogosan felveszi az Anya a pénz. Szóval nem csak a férfiak lehetnek szemetek. Még a kérdezőnek sem jut eszébe, hogy talán nem kellene az Apát átverni hanem azon a pénzen vitatkozik ami nem is jár már.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2013. jan. 4. 22:55
 20/173 anonim ***** válasza:
75%

Ez nem a te egyik másik kérdésed kérdező?

Miért izgat ennyire a dolog?

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2013. jan. 4. 22:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!