Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?
Kedves #50, nem kell ezt túldramatizálni, azért van többfajta fogamzásgátló eszköz és módszer, mert mindenki számára tökéletes még nincs, kinek, melyik párnak mi válik be.
Viszont tiszteljük már meg egymást annyival szerintem, hogy én se mondom soha egy nőnek, aki mondjuk pont a gumis védekezés kudarcával szembesül éppen, hogy "a te bajod, ha ennyire nem akarsz terhességet, szedjél tablettát" - mert tudom, hogy a tabletta valakiknek jó és valakiknek nem jó, így én is elvárnám a "ha nem akar, húzzon gumit" szöveg mellőzését, és annak tudomásul vételét, hogy másoknak meg az teszi tönkre a szexuális életét, azt nem szeretik.
Kedves Utolsó!
Én értelek, és igazad van, de én arról beszéltem, hogy ha a fiú akar tenni valamit, akkor tud. A lehetőség adott. És éppen ezért nincs joga a lány nyakába varrni az egészet.
De amúgy semmi sem olyan biztonságos, mint a gumi.
De én nem a szexre akartam kihegyezni a mondandómat.
Hát, most, hogy mondod, az én esetemben biztosan abszolút biztonságot nyújtana, mert életemben nem szexelnék:)
Egyébként, félretéve a viccet, a Pearl-indexe rosszabb, mint a kombinált tablettáké.
De valóban, nem kell ezt a témát a szexre kihegyezni, annyit kell megállapítani, hogy elvárható, hogy a pár védekezzen a megbeszélt, korszerűnek mondható módon.
Ekkora vitát egy ilyen kérdés miatt.
Egy : a kérdező majd rájön ha lesz gyereke. Kivülről mindenbe könnyebb állást foglalni.Én így csinálnám, én úgy csinálnám. Majd ha ott leszel akkor próbáld alkalmazni, csak nehogy történjen egy olyan dolog ami felborítja az egészet.
Kettő: tartásdíj: nevetséges összegekről beszélünk. Van ,hogy 5-10 ezer ft-ot ítél meg a bíróság. Hát az mire elég? Semmire. 1 hétig etetni a gyereket belőle és még hol van a lakás , a ruha, az ovi, iskola és a maradék hetek ?
Ennyit igazán kinyöghet az apa. Max kevesebbet költ,alkoholra,cigire,új nőcskére stb. Inkább azon kellene lenni a férfiaknak ,hogy többet adjanak.
Az apa minden esetben apa! ha védekeztek ha nem, ha akarták, ha nem....minden esetben!!!! Szóval igen is felelősség már a legelső perctől. Mert embrió,zigóta bármi más... sokan könnyen veszik az abortuszt,nem olyan könnyű és kockázatmentes és igen is egy életről beszélünk! Nem gyerekről,nem zigótáról stb. egy Életről!!!! Másnak az életét kioltani meg nem mindenki képes. Van aki leszakítja a fa levelét ,van aki nem ,mert tudja ,hogy él! Van aki belerúg a kutyájába ,van aki nem tenné meg,mert tudja,hogy élőlény!
42-esnek írásával egyet értek valamilyen szinten. De csak annyival ,hogy igen is sok nő van aki a gyerek megszületése után megszűnik nőnek lenni, csak anya. Nem ad magára, kerüli a házastársi életet, a férjével nem mozdul ki kettesbe, csak a gyerekről beszél vagy nem is szól hozzá stb. Ilyen esetben ha nem 2 ember boldogságáról beszélünk, hanem már az egyik boldogtalan akkor menjenek is külön, de!! az apa továbbra is apa és igen is gondoskodjon a gyerekéről!!!!
Még annyit a kérdezőnek: ha mindenki úgy gondolkozna,hogy csak megtakarításra vállal gyereket akkor nagyon kevés ember lenne ,mint Magyarországon ,mint más országokban és talán nem is így élnék! Pláne ide írni a megtakarítást amikor a minimálbér 62 ezer ft! Szerinted ebből félre lehet rakni? Még megélni se nagyon lehet belőle! És ha most azzal jönnél,hogy mert tanulni kell és olyan ágazatban elhelyezkedni akkor gondold át ki látna el téged a kórházba, kitől vásárolnád az ételt, ki vinné el a szemeted stb. Sajnos a szakmunkások egyáltalán nincsenek megfizetve ,pedig nélkülük elég nehéz lenne az élet! És igen ,nekik is van joguk gyermeket vállalni mindenfajta negatív megszólás nélkül!!!
Pedig Kérdezőnek van igaza:
A minimálbér mértéke jövőre, azaz 2013. január 1-től 93.000 forintról 98.000 forintra emelkedik., ez nagyjából 5.4 % -os emelkedést jelent.
A szakmunkás minimálbér összege 108.000 forintról 114.000 forintra emelkedik, ez 5.6 %-os emelkedést jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!