Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/173 anonim ***** válasza:
68%

A gyerektartás valamilyen szinten arra is hivatott hogy a kis felelősségtudatú embereket elijessze attól, hogy mint valami állat, egyszerűen hátrahagyja a "kölykét"...

Tudok is ám egy ilyen esetet, egy régi jó barátommal történt:

Őrült pitsa, jóképű srác, labilis kapcsolat.

Amikor a csaj érezte hogy csúszik ki a palija a keze közül, gyorsan "elfelejtette" bevenni a gyógyszerét.

9 hónapra rá megszületett az aranyos pici baba amit nagymama nevelt, mert ugye csajszika tanulni szeretne az egyetemen, nem ér rá.

Tartott ez a gyerek 2 éves koráig.

Na.

Most azt várja mindenki hogy a srác milyen szörnyű módot hagyta ott a kis családot, aztán gazul nem fizette a gyerektartást ugye? :)

A hülye liba hirtelen megunta az egészet, összecsomagolt és elment. A gyereket meg otthagyta a srác nyakán.

Eltűnt ő is, nagyi is, a srác ottmaradt egy kétéves gyerekkel, anyuci azóta sem kereste fel őket, eltűnt mint a kámfor.

Természetesen gyerektartást meg honnan ítélnének meg, mikor mg az életben nem tett keresztbe egy szalmaszálat se...

A srác inkább hagyta a fenébe az egészet, most a szülei hathatós segítségével nyomorog a kisfiával. Akit nem is tervezett, esélye sem volt megbeszélni sem a libával aki véletlenül későn vette észre hogy terhes.

2013. jan. 4. 23:01
 22/173 A kérdező kommentje:
Nem az én kérdésem. Én kb. tegnap olvastam először ezekről a témáról. Előtte nem is gondoltam volna, hogy milyen erőszakosak az emberek ebben a kérdésben.
2013. jan. 4. 23:03
 23/173 anonim ***** válasza:
57%

Hát igen, kedves Kérdező, és ez borzalmas dolog... pár évtizede az anyaság fogalmához még csak pozitív dolgok tartoztak, ez a szó jó érzéseket keltett az emberekben, műalkotások születtek róla, rárakták a régi 1000 Ft-osra mint nagy értéket:)

Manapság meg egyre inkább jelenti a "nekem csak a gyerek a fontos minden felett és minden áron" bezombult, eletikátlanodott viselkedést is, még pár évtized, és félő, hogy az anyaságról az efféle, kérdésedben is említett dolgok fognak az emberek eszébe jutni rendszeresen. És ez nagyon nem jó.

2013. jan. 4. 23:16
 24/173 anonim ***** válasza:
70%

Én már 1 éve egyedül nevelema gyerekeket . Majd ha kiderűl ,hogy egy gyerek egy hónapba mennyibe kerül akkot azt hiszem megfogsz lepődni , és majdnem egy fizetés elmegy a babára egy hónapba. Én nem sirok a gyerektartás miatt , mert nem kell , ha küldi küldi , bár általába nem marad el . Én éttermet csinálok így nem kellene a pénze .

Azt mondom mivel ezen úgy fen akadtam , hogy te nézed a saját fizetésedet majd . Tegyük fel keresel 180 ezret egy hónapba ugye gyerek születése után gyesen leszel 37 ezer forint . Kíváncsi vagyok abból hogyan tudnád eltartani a gyereket ?!

Én kettőt nevelek egyedül 4 és 1.5 évest . A kb . A kettő gyerek kerül ennyibe .

2013. jan. 4. 23:31
 25/173 anonim ***** válasza:
78%

"Tegyük fel keresel 180 ezret egy hónapba ugye gyerek születése után gyesen leszel 37 ezer forint . Kíváncsi vagyok abból hogyan tudnád eltartani a gyereket ?! "

Már miért lenne csak gyesen ha előtte dolgozott akkor a gyedre, tgyásra is jogosult lenne ami a fizetése 70%-a lenne. Azért direkt ne írjunk már hülyeséget a kérdezőnek.

2013. jan. 4. 23:34
 26/173 anonim ***** válasza:
96%
Furcsa hogy ennyi válasz elhangzott itt már, mégis az előttem szóló az első aki kimondja a dolog "piszkos" anyagi vonzatát, hogy netalán az anyák nem puszta rosszindulatból, bosszúvágyból, kapzsiságból "követelik" olyan nagyon a gyerektartást, hanem kényszerből! Nem tudom a hozzászólók hány évesek, milyen szociális helyzetben vannak, maradtak-e már egy, vagy több gyerekkel teljesen egyedül. Aki ezt átélte az pontosan tudja ez milyen anyagi terhekkel jár, és Magyarországon sajnos kevesen tehetik meg hogy mindezt egy fizetésből finanszírozni tudják, már ha az az egy fizetés is bejön egyáltalán, és az édesanyának van hova visszamenni dolgozni. Nyilván a többség nem szívesen jár a nyakára a férfinek aki ott hagyta gyerekkel együtt, inkább a háta közepére kívánná az egész hercehurcát, megaláztatást a pénz miatt, de a szükség, hidd el, nagy úr.
2013. jan. 4. 23:40
 27/173 anonim ***** válasza:
40%

"Tegyük fel keresel 180 ezret egy hónapba ugye gyerek születése után gyesen leszel 37 ezer forint . Kíváncsi vagyok abból hogyan tudnád eltartani a gyereket ?!" - ez tényleg jó kérdés, állapítsuk meg, hogy a GYES nem elég arra se, hogy a nő eltartsa saját magát, meg fele részt a valakivel közös gyerekét, ami pedig elvárható lenne, még abszolút lelkiismeretes és kötelességtudó apuka mellett is, ezek ugyanis nem apuka kötelességei. (hacsak nem muszlim, ott a vallás, a Korán előírja a feleség és a gyerek eltartását a gyerek 2 éves koráig vagy amíg a nő szoptat.)

Na szóval, a GYES időszaka ma annak jó, akit vagy valaki eltart szívjóságból - de semmi esetre sem kötelességből, ilyen kötelesség NINCS - vagy rendelkezik tartalékkal, amit ebben az időszakban elővehet.

2013. jan. 4. 23:42
 28/173 anonim ***** válasza:
14%
Nem gyes-re kell szülni hanem gyed-re.
2013. jan. 4. 23:44
 29/173 anonim ***** válasza:
83%

24.vagyok bocsi akkor gyed mondjuk ez több , meg a fizetésedtől függ , hogy mennyi . Én nem vagyok se gyesen se gyeden(válalkozó vagyok ) . A tesóm azon van 98 ezret kap kézhez. Tudom azt ,mivel én is egyedül nevelem a 2 picikét , hogy nehéz , hisz étel, ital ,ruha , cipő, játék , gyógyszerek , pelenka .... nagyon sok egy hónapba .

27. Igaza van , aki egyedül neveli azt tudja , hogy te nem akarod kikönyörögni nála , csak kell ha ételt akarsz tenni az asztlra számlákat is beakarod fizetni stb....

2013. jan. 4. 23:49
 30/173 anonim ***** válasza:
36%

Utolsóvagyok a 26 gondoltam hogy neki van igaza .

Én úgy gondolom , hogy senki nem gondolja úgy amikor megszülöd gyereket hogy ott hagy a párod . Persze mindeng megakarsz neki adni , így nem teszel félre

2013. jan. 4. 23:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!