Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a gyerektartá...

Nem szánalmas ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés
Sok ilyen jellegű kérdést olvastam itt kíváncsiságból. Mindegyik arról szólt, hogy az anyuka nem kapja meg a gyerektartást, amit be akar hajtani vagy még több pénzt akart kisajtolni a gyerek apjából...stb. Kérdem én, ha nincs miből normálisan felnevelni a gyereket, akár egyedülálló szülőként is, mégis miért vállalták? Ha én egyszer gyereket akarok, biztos nem csak azt fogom nézni, hogy a párom fizetése, és az enyém összesen elég lenne-e egy gyereknek, hanem elsősorban a sajátomat venném alapul. Pont azért, mert bármi történhet, pl. szétmegyünk. Én biztos nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy egy olyan gyerektartásért "sírjak", ami egy másik ember, a gyerek apja életét keseríti meg, ha rohadt keveset keres amúgy. Ha a férfinek fontos a gyerek, úgyis hozzájárul a költségekhez, ha nem, akkor minek erőltetni? Mondom ezt lányként.

2013. jan. 4. 22:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/173 A kérdező kommentje:
Magyarországon élek. Belinkelnél légyszi egy cikket arról, amiben azt írják, hogy 2012-ben vagy 2013-ban a minimálbér 62 ezer? Ilyet nem fogsz találni... Évekkel ezelőtt volt annyi.
2013. jan. 5. 16:11
 62/173 A kérdező kommentje:
Amúgy meg azért nem emeltem ki mást a hozzászólásból, mert nem akartam ismételni saját magamat. Meg ez a minimálbéres dolog nagyon szúrta a szememet.:)
2013. jan. 5. 16:15
 63/173 anonim ***** válasza:
68%
Nem kell belinkelni ,mert annyi. Nem egy ismerősöm keres annyit! Amit írt az utánam lévő akkor tanulj meg olvasni, mert amit belinkeltél az a bruttó! A bruttó meg a nettó között nagy a különbség!
2013. jan. 5. 16:21
 64/173 anonim ***** válasza:
28%

#56, én viszont azt gondolom, hogy számon kérhető kötelezettséget csakis a saját akarat, az önkéntes döntés teremtHET, pusztán egy biológiai esemény - mint a megtermékenyülés - nem. És maximálisan egyetértek azzal, amit a Kérdező a #48-ban írt...

És nem, a számomra normális családban nem a gyerek az első, de nem is én, hanem nincs első, mindenki egyformán fontos. Ja, és a zigóta zigóta, az embrió embrió, a magzat magzat, és a gyerek gyerek.

2013. jan. 5. 16:22
 65/173 A kérdező kommentje:
Ha nem linkeled be, akkor nem hiszem el. Ami nincs bebizonyítva, az csak egy állítás, ami vagy igaz, vagy nem.
2013. jan. 5. 16:24
 66/173 anonim ***** válasza:
68%
Jah és a párom is ennyit keres,minimálbér!! És tudod mennyit dolgozik? Heti 3-4 nap 16 órát!! Szaros 62 ezerért! Amúgy annak is lehetne örülni ma, hogy valaki be van jelentve! Sőt örülhet ma az akinek van munkája és ez is ide tartozik. Mert az anyuka bármikor elveszítheti a munkahelyét, akár a gyerek miatt is ,mert az beteges és a felügyeletét nem bírja megoldani! Akkor éhezzenek amíg nem talál munkát ? Addig apuka meg habzsolja az életet!
2013. jan. 5. 16:25
 67/173 anonim ***** válasza:
74%
64.190 a nettó.
2013. jan. 5. 16:27
 68/173 anonim ***** válasza:
92%

#66 - "addig apuka habzsolja az életet"

Miből? Abból a 64.190 Ft-ból? Amiből, ha ő költözött, még a lakhatását is állnia kell?

2013. jan. 5. 16:29
 69/173 A kérdező kommentje:
Elég férfigyűlölő vagy, és nem tudod magad beleképzelni a másik fél helyébe. Nem lehetetlen jobb állást találni, csak a megfelelő képzettség kell(ene) hozzá. Csak az a baj, hogy a legtöbben csak siránkoznak, hogy ilyen keveset, olyan keveset keresnek, mennyire nem jó az a munkahely, ahol vannak. De elfelejtik, hogy lehetne tenni valamit a jobb jövő érdekében.
2013. jan. 5. 16:31
 70/173 anonim ***** válasza:
26%

És szerinted ha mindenki elmegy irodába csücsülni akkor téged a boltba ,étterembe stb , hol szolgálnak ki ? Vagy ki süti a kenyeret? Az se fán terem, bár a fát is gondozni kell. Lehet ,hogy te sokat tanultál, de az élethez egyáltalán nem értesz ! Nem csak tanulni kell ,hanem látni ,megérteni és tapasztalni!

64 ezer nettó? Tudod sokaknak ennyi lesz a kezében most miután emelik a minimálbért. Nem most ,majd a jövőhónaptól!

Köszönöm a párom egész jól keres (éhen nem halunk ,de félretenni nem tudunk), hála az embereknek akik jattot adnak.De ha nem adnának akkor biza rossz helyzetben lennénk.És képzeld van érettségije neki és és 2 szakmája , de nem mindenki akar irodában ülni!

És nem vagyok férfigyűlölő,semmi olyat nem írtam amire erre írányulna!Egyszerűen élek! Tapasztalok ,látok és érzek! Tapasztalom milyen nehéz boldogulni manapság! Látom,hogy az ismerőseim ,hogy élnek,hogy boldogulnak. A fiatalok, az öregek, a középkorúak, a tanulók ,az egyedül maradt anyukák (1-2-3 gyerekkel) . És átérzem ,hogy nekik milyen rossz ,vagy esetleg miért jó,mert az EQ szintem magas és empatikus vagyok, veled ellentétben!

2013. jan. 5. 16:46
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!