Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Gyermekmentes esküvőt szeretné...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sterre kérdése:

Gyermekmentes esküvőt szeretnék. Szerintetek jogosan megsértődhetnek a rokonok?

Figyelt kérdés

Szeretnék az esküvőmet gyermekmentesen megtartani, viszont félek hogy el sem fognak a rokonok rá jönni ,ha nem hozhassák a gyerekeiket. Az ok amiért nem szeretnék gyerekeket az esküvőn egyszerű: szeretném ha mindenki jól érezné magát és nem más üvöltöző gyereke miatt lenne feszült a légkör.Voltam már ilyen esküvőn.

Ti mit reagálnátok ha egy ilyen meghívó jönne?

2021. ápr. 17. 13:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/127 anonim ***** válasza:
74%

Nyilván lesznek megértő emberek, meg lesznek kevésbé megértőek.

A lényegen nem változtat, hogyha akár csak egy rokona megsértődik (teljesen mindegy, hogy jogosan vagy jogtalanul), akkor az a rokon akár évekig évtizedekig meg lesz sértve. És ennyit nem biztos, hogy ér egy nap.

Tudom, most van az a mondás, hogy az esküvő az ifjú párról szól, és ha valaki ezt elhiszi a szervezőknek/magazinoknak, akkor van az, hogy a vendégek 2-re oda vannak hívva az önkormányzathoz, 3-ig lemegy a fotózás 5-re várják az embereket a helyszínen, addig az ifjú pár fotózkodik, mert ezt nem lehetett volna előtte, a menyasszonyi ruha miatt. Mindenki oldja meg a két helyszín között a közlekedést, meg, hogy hogyan nem hal éhen. 6-tól szolgálnak fel italt, mert fejenként 1000 forintért lenne 5-től ital. Kicsit csúszik a vacsora, de legalább van pogácsa, az jól el is fogyott. A férj próbál a konyhán intézkedni, mert az örömszülőkkel valamin már korábban összevesztek, és el lettek tiltva az esküvő szervezéstől, így a házaspáron kívül senki nem tud intézkedni. Szerencsére fél 8-kor megjön a vacsi. A szolgáltatók szerint jó ötlet az ajándékozós blokk mert így nem kell egész este a borítékokat dugdosni, bár ezt egy stílusosan elhelyezett dobozzal is meg lehetett volna oldani. Az emberek fele nem tud persze kimenni, mert már korábban átadták a pénzt, mivel nem olvasták a programot. 10-kor a desszert előtt a kisgyerekesek és az idősekkel érkezők lelépnek, hogy hazavigyék a gyereket/idős rokont. Fél 12-re érnek vissza. Még egy órát maradnak a tortavágásra és a menyasszonytáncra, aztán gyorsan megint lelépnek, mindenkivel, aki úgy érzi, hogy megteheti.

2 órakor a keménymag ott táncol tovább, a DJ megállapítja, hogy ennyire jó buliban még sosem volt. Épp csak a csapat másik fele rosszul érezte magát, és a családi kapcsolatokat 1-2 évig építik vissza utána, de a DJ, fotós, videós mind gratulálnak, nagyszerű buli volt és minden úgy történt, ahogy az ifjú pár akarta.

Szerintem, ha valaki olyan esküvőt akar, ami róla szól és nem a rokonokról, akkor utazzon el külföldre. Nem kell esküvőt tartani, nem muszáj nagy esküvőt tartani, de ha meghívsz embereket, akkor érdemes az ő igényeiket is figyelembe venni.

2021. ápr. 17. 18:34
 62/127 anonim ***** válasza:
58%

"Látszik, még nincs gyereked, és nem érzed, mi az a család ;) majd megtudod, ha vállasz gyereket, ilyen "gesztus" mennyire szívébe tapos egy szülőnek.

De csináld, ahogy szeretned. Mindenki a maga életének írója. Majd tanulsz belőle."

És akkor te mégis hogy oldanád meg? Felnőttek az egyik sarokba isznak,,buliznak, vadulnak, a másik sarokba meg a gyerekek cuki székfoglalósat játszanak?

2021. ápr. 17. 18:46
 63/127 anonim ***** válasza:
62%
De igenis az ifjú pár nagy napja, nem a gyerekeké. Gyereknek esküvőn, lagziban helye nincs. Animátor... még a kérdező fizessen azért, hogy a gyerekes szülők eljöjjenek? Amúgy meg aki nem képes pár órára elszakadni a gyerekétől, az majd pont egy idegen emberre, az animátorra fogja bízni? 5 percenként fogják ellenőrizni. Ráadásul így se maradnának sokáig a gyerekes szülők, mert a pici babukáknal alukálni kell.
2021. ápr. 17. 19:04
 64/127 anonim ***** válasza:
29%
Ha majd egyszer lesz családod, akkor előbb-utóbb elérkezik az a nap, hogy a gyerekei miatt meg nem hívott rokonok hozzátartozójának (mondjuk pont a gyerekének) lesz esküvője, ne csodálkozz, ha nem csak a gyerekeidet, de téged sem hívnak majd meg. Én még nem voltam olyan esküvőn, amit egy vagy több gyerek tett volna tönkre. És csendben jegyzem meg, speciel el sem vennék olyan nőt, akiben ez a kérdés egyáltalán felmerül.
2021. ápr. 17. 19:07
 65/127 anonim ***** válasza:
20%

#62 Jóformán minden esküvőn megoldják. Általában időben tolják el a dolgot, az elején gyerekkompatibilis programok vannak és a menyasszonytánc után kezdenek el sokat inni az emberek.

#63 Szerinted szívesebben hagyja valaki az 1,2,3 éves gyerekét több órányi távolságban vagy inkább a szomszéd szobában, ahol fél óránként rá tud nézni?

A vendégek kifizetnek fejenként 20-25 ezer forintot minimum, hogy ott lehessenek veletek. Amikor egy 80 fős esküvő alja(!) Budapesten valahol 2,8 millió forint körül van és amikor egy 10 percig használt dobó csokorért kifizetsz 15 000 forintot, akkor ne legyen már akkora tétel egy 30 000 - 50 000 forintos dadus, csak találsz egy óvónőt, aki ennyiért elvállalja.

2021. ápr. 17. 19:27
 66/127 anonim ***** válasza:
47%

Akkor ne vegyél el olyan nőt, akiben ez felmerül. Ki mondta, hogy el kell venni?

Már régen rossz egy olyan családi, rokoni kapcsolat, ahol ha egyszer nem a gyerekes embereknek meg gyerekeknek nyalom ki a p.csáját, hanem úgy szervezem meg az esküvőmet, ahogy nekem jó legyen, akkor már ki vagyok utálva és nem vagyok meghívva az ő esküvőikre. Én egy ilyen családnak nem lennék a tagja, és én egy ilyen férfihez nem mennék feleségül, akiben felmerül az, hogy ne saját magunkat, a mi kényelmünket nézzük, ne a mi belátásaink szerint döntsünk, hanem mindig a családot meg a gyerekeket mézzük még az esküvőn meg lagzin is.

Kíváncsiságból: az a nő vagy férfi, aki nem képes a gyerekei nélkül elmenni egy lagziba pár órára, az majd rá fogja bízni egy vadidegen gyerekfelügyelőre, animátorra a gyerekét? Nem. És ez a szülő majd boldogan fog táncolni és nem 5 percenként fog ránézni a gyerekre, és a fentmaradó 4 percben meg nem a sarokban fog ülni 'plépofával'?

Amúgy meg azért, mert te még nem láttál olyan esküvőt, amit gyerekek tettek tönkre, még létezhet. Azért, mert nem látsz valamit, attól még létezhet, ahogy le is írta az egyik itteni valaszoló, hogy mit csináltak a gyerekek.

Te szervezz olyan esküvőt, ahova gyerekek is mehetnek, más meg, akinek nemcsak annyi az élete, hogy beszült, az meg hagy mulatozzon, igyon.

2021. ápr. 17. 19:28
 67/127 anonim ***** válasza:
62%

"A vendégek kifizetnek fejenként 20-25 ezer forintot minimum, hogy ott lehessenek veletek."

Az ifjú pár meg kifizet 2,8 milliót (vagy többet), hogy ti ott legyetek. Plusszba akkor még fizessen ki 30-50 ezret, hogy a gyerekeitek is ott legyenek, de ugye nem végig, mert 8-9-kor fellövik a pizsamát, elhúzzátok a csíkot fél 8-kor. Tehát magyarán ti nem fizettek semmit, és plusz költséget is rávernétek az ifjú párra. Szép egy ember lehetsz! Csak akkor megyek az esküvődre, lagzidra, ha van még felesleges 30-50 ezer forintod, mert a gyerekem is viszem. Vicc....

2021. ápr. 17. 19:33
 68/127 anonim ***** válasza:
72%

66-67 nagy igazság.

Nehogy már az ember saját esküvője, lagzija ne saját magáról, hanem a rokonokról szóljon, meg hogy ki mit szól, mit fog mondani...

Kit érdekel.

Ha ennyi belátás nincs benne, akkor kell a francnak ilyen rokon...

El lehet képzelni, hogy akkor az élet más területein hogy viselkedik, ès mennyi empátia van benne.

2021. ápr. 17. 19:37
 69/127 anonim ***** válasza:
95%
Én nem sértődnék meg. Pici babával nem biztos hogy elmennék (mármint ha kisgyerekem lenne, nem mennék el egyedül), mondom ezt úgy, hogy egyébként nem tartom rossz ötletnek a gyerekmentes esküvőt. Logisztikai szempontból nyilván nem jönne ki, hogy egy pár hónapos babát a nagyszülőkre hagyjak. Ha nagyobb a gyerek, akkor viszont miért ne. Megértem miért csinálják ezt párok és hiába mondanám, hogy az én gyerekem egy angyalka, mindenki mondhatja ezt, akkor mindenkivel kivételezniük kéne és nem lenne értelme a gyerekmentességnek.
2021. ápr. 17. 19:38
 70/127 anonim ***** válasza:
72%

""Ha majd egyszer lesz családod, akkor előbb-utóbb elérkezik az a nap, hogy a gyerekei miatt meg nem hívott rokonok hozzátartozójának (mondjuk pont a gyerekének) lesz esküvője, ne csodálkozz, ha nem csak a gyerekeidet, de téged sem hívnak majd meg."

Milyen szép családod van neked! Milyen összetartó! Milyen nemes! Ha egy olyan dologban, ami rólam és a páromról szól, az én és a párom nagy napja, nem a vaskalapos rokonokat, barátokat nézem, akkor ezek a vaskalapos rokonok, barátok már ki is utálnak engem. Milyen szép egy család, baráti társaság! Bocs, de én nem vagyok egy megfelelési kényszeres barom, hogy mindig, minden helyzetben az ítélkező, kioktató "rokonaimnak", "barátaimnak" megfeleljek.

2021. ápr. 17. 19:47
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!