Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megsértődhetnek, ha nem hívom...

Megsértődhetnek, ha nem hívom meg őket?

Figyelt kérdés

Most fogok ballagni az egyetemről. A párom szüleit nem hívtam meg. Kevesen leszünk, a szüleim, nagytatám, tesómék (párjával) és az én párom. Messze laknak innen (250 km) nem akarom terhelni őket. Ha meghívnám eljönnének és még ajándékot is hoznának szerintem, vagy minimum ajándékkal készülnének, ha haza megyek.

Úgy érzem tényleg sokkal tartozom nekik. Mindig támogattak az "anyósom" mindig küldött csomagokat nekem, vittek nyaralni stb. A szívem szerint itt a helyük, de nem akarom költésbe verni őket. Hiába mondanám, hogy ne hozzanak semmit, hoznának, plusz a benzin...most meg nekik is van mire költeni (3 esküvőre is mennek ebben a hónapban).

22-L

2012. máj. 15. 22:16
 1/10 A kérdező kommentje:
5 éve vagyunk együtt, nyáron kölötzünk össze a párommal
2012. máj. 15. 22:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, megsértődhetnek. Valahogy azt kellene megfogalmaznod nekik, hogy tudod, hogy rengeteg kiadásuk lesz ebben a hónapban, de szeretnéd őket meghívni a ballagásodra. Nem haragszol meg, ha nem tudnak eljönni, de szeretted volna ha tudják, hogy szívesen látod őket. Ennyi.
2012. máj. 15. 22:18
 3/10 A kérdező kommentje:
A másik meg, ha feljönnek, max itt a lakásban tudom őket megkínálni étellel, nincs pénzem vendéglőre...ezért is rosszul érzem magam. Az ösztöndíjam elúszik a felvételikre és a végzős kiadásokra ... :(
2012. máj. 15. 22:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
sztem hivd meg öket,lehet visszautasitjak.de nagy bunkoság ha nem hivod meg öket.
2012. máj. 15. 22:26
 5/10 A kérdező kommentje:
:-S
2012. máj. 15. 22:33
 6/10 anonim ***** válasza:

én még életemben olyan diplomaosztón, ballagáson nem voltam, ahol vendéglőbe vitték a vendégeket, pedig nagy a család. Mi ebben a ciki? Ez tök normális, átlagos dolog, hogy otthon van.

Bunkóság lenne szerintem kihagyni őket. Mondd meg, hogy tényleg ne verjék költségbe magukat, de hidd el felnőtt emberek, eldöntik mit engedhetnek meg maguknak, de ha nem hivod el őket, akkor nem arra fognak gondolni, hogy de kedves nem akarta, hogy költsünk.

2012. máj. 16. 00:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy így van. Nem tudom erre felé vendéglőznek az emberek, szinte senki nem megy haza...

Ezek szerint át kell gondolnom a témát...

Köszi a válaszokat

2012. máj. 16. 07:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Amikor én ballagtam, én sem mentem utána vendéglőbe! Szerintem mondd meg nekik,hogy szívesen meghívnád őket, de mivel tudod,h extra másik kiadásai is vannak, ezért ha nem tudják megoldani, akkor nem kell jönniük, majd legközelebb, mikor találkoztok, akkor viszel nekik sütit :), amit te sütöttél :)
2012. máj. 16. 08:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Én is megsértődnék. És tudod, hogy miért?

Mert előre te döntesz helyettük. Az ő akaratuk, az ő döntésük, hogy mire költik a pénzüket, hogyan osztják be, hány esküvőre mennek el - nem pedig a tied.

Te meghívod, és ezzel megadod nekik azt a tiszteletet, amit (szerintem) megérdemelnek - különösen, mert olyan sokat támogattak (bár az én párom szülei vagy a sajátom tették volna ezt!) -, másrészt felnőttnek tekinted őket, és önálló embernek, önálló döntési joggal.

Ha te döntesz helyettük, és meg sem adod nekik a lehetőslget, hogy a saját akaratukkal éljenek, akkor megalázod őket, mert úgy kezeld őket, mintha kisgyerekek volnának.

Szerintem hívd meg őket és bízd rájuk, hogy jönnek-e vagy sem. Sok boldogságot, és gratulálok neked a diplomaosztód alkalmából! :)

2012. máj. 16. 08:49
 10/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Nagyon köszönöm!:)

Igazatok van azt hiszem :) Még beszélek erről a párommal is, de mostmár tudom mit kell tennem .

kösz még egyszer

2012. máj. 16. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!