Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekmentes esküvőt szeretnék. Szerintetek jogosan megsértődhetnek a rokonok?
Szeretnék az esküvőmet gyermekmentesen megtartani, viszont félek hogy el sem fognak a rokonok rá jönni ,ha nem hozhassák a gyerekeiket. Az ok amiért nem szeretnék gyerekeket az esküvőn egyszerű: szeretném ha mindenki jól érezné magát és nem más üvöltöző gyereke miatt lenne feszült a légkör.Voltam már ilyen esküvőn.
Ti mit reagálnátok ha egy ilyen meghívó jönne?
Nálunk nincsenek gyerekek, én is húszas éveim elején járok, és már most tudom, hogy nemis lesz, és senki nem volt olyan idióta nálunk, hogy önként vállaljon egy idegesítő utánfutót:D
"Az én gyerekem egy nagyon higgadt, normális kislány, utoljára 2-3 éves korában hisztizett, akkor volt a dackorszak de jól neveljük, úgyhogy azóta sem volt ilyen"
Ezt meg tudod kinek add be, egy olyan momzilla nincs, aki nem ezt mondana a sajat szarjarol😂😂
Kérdés, hogy mennyire nyitott a család, mennyire bensőséges a viszony, mennyire vagytok hagyománytisztelők.
Azt tudni kell, hogy bizonyos körökben (jogosan vagy jogtalanul) az esküvőre meghívás valami olyasmit jelent, hogy “a meghívottak fontosak számomra, titeket tekintelek a családomnak, rátok számítok a bajban és ti is számíthattok rám a bajban”. Nyilván ez a szokás elég egyértelműen kezd kikopni, de eredetileg valami ilyen többletjelentést is hordozott a vacsorára meghívás.
Szinte biztos, hogy lesz, aki megsértődik, mert ebből hagyod ki a gyerekét (függetlenül attól, hogy jogos vagy nem).
Ha már nem hagyományos esküvőt szeretnétek, akkor lehet, hogy a konfliktusok minimalizálása végett nem hívnám esküvőnek, és nem is feltétlenül az esküvő napján tartanám, és lenne általam fizetett szitter a gyerekeknek (ezt amúgy az esküvőre is ajánlom, ha valakinél van legalább három gyerek).
simán elmennék egy ilyenre :D szerintem az a baj h a legtöbb ember az túlzottan össze van nőve a gyerekeivel és nem tud jól szórakozni
megköszönném a meghívást
úgy vagyok vele hogy szórakozok egy jót a gyerekeim nélkül, nem fogom alávetni magam nekik (nincs még gyerekem, de ha lenne akkor rábíznám a rokonaimra)
Őszintén, mint 2 gyerekes anya: szívesebben megyek gyerek nélkül esküvőre, hogy én is nyugodtan tudjak kicsit szórakozni. Azonban nagyon ellenszenves lenne, ha így ki lenne jelentve, hogy nem is vihetem a gyerekeimet. Továbbá, van az az élethelyzet, amikor meg se tudtam volna oldani. A húgom esküvőjén pl. a kisebbik gyerekem 5 hónapos volt, még kizárólag anyatejes, cumisüveggel életében nem találkozott, és nem is akartam adni neki. Egyszerűen nem tudtam volna ott lenni, ha nem vihetem a gyereket, mert csak én tudtam megetetni.
Én átgondolnám ezt, van, aki tényleg nem tud mit csinálni, mert esetleg nincs is kire bízni a gyerekeit, vagy hozzám hasonló okok miatt nem tudja megoldani. De egyébként teljes joggal mondják azt, hogy köszi, akkor nem tudunk menni. Szíved joga gyerekmentes esküvőt tartani, de nekik meg szívük joga nemet mondani a meghívásra, ezzel számolnod kell.
Ha megsértődnek, akkor így jártak, annyival jobb is lesz nélkülük a hangulat.
Én nem vagyok sem gyerek párti, sem esküvő párti, de ha lenne esküvőm, én ia kitiltanám onnan a gyerekeket.
2 éve voltam unokatesóm esküvőjén, ők már akkor benne voltak a 30-as éveikben, sok havert elhívtak, akik mind hozták a kölykeiket.
De nagyon durván tönkretették a bulit, a szülők meg nem szóltak rájuk, csak mikor már katasztrófa lett belőle.
Eleve le volt rakva a sarokba egy kis asztal színezőkkel, ceruzákkal meg plüssökkel, stb, az volt a gyerek sarok.
A buli közben mikor voltak játékok a párnak, unokatesómnak térdelve kellett szerelmet vallania a menyasszonyának, a gyerekek odaálltak köréjük, bele a pofájukba, az egyik kisfiú meg odarohant és lendületből nekilökte az egyik kislányt a menyasszonynak. Unokatesómék próbáltak tudomást sem venni róluk, de látszott, hogy nagyon idegesíti őket.
Később a gyerekek odatolták a kis asztalt a táncparkett közepére, először csak a ceruzákat dobálták szét minél messzebbre, később az asztalról ugráltak lefelé, miközben tortaosztás volt, meg tánc.
Mégül valamelyik okos pasas a piás pohárját lerakta a gyerekek asztalára, a kisgyerek meg mikor ugrott az asztalról lelökte, a pohár széttört, a gyerek pont beleugrott a szilánkokba, térde, tenyere vérzett, na akkor az ő anyja nagy nehezen felkelt a helyéről, de a többi gyerek ugyanúgy eszetlenkedett tovább.
Nem való gyerek esküvőre. Pont.
Én még életemben nem voltam olyan esküvőn, amit tönkrevágott volna a gyereksírás. Mi ezt úgy szoktuk intézni, hogyha egy gyerek elkezd sírni, akkor a szülő kiviszi meg elviszi aludni.
Csak úgy tudom elképzelni, hogy a sírás tartós legyen, hogy 1. Nem foglaltak nekik szobát, ahol a gyereket le lehet fektetni, és nem volt előre megbeszélve, hogy a gyerekkel hogy jutnak haza (+vissza) a szülők, nem volt egyeztetve, hogyha elkezd sírni a gyerek, akkor hogy tudtok segíteni neki. 2. Mondjuk öt perc sírás után, se az ifjú pár se az örömszülők, se a ceremóniamester nem vették észre és mentek oda hozzá, hogy azt mondják, “Tudunk valamiben segíteni?, ne próbáljuk meg kivinni, hátha a zene zavarja?” Vagy annyira bunkó volt a szülő, hogy ez után is ott maradt a gyerekkel.
Ha valakinek ilyen ismerősei vannak, akkor szerintem valamin lazán elcsúszhat az esküvő, de a többi helyzetet én szervezési problémának titulálnám.
Nem értem ezeket a dacos válaszokat.
Egy percig sem keltett olyan érzést szerintem a kérdező, mintha a család ellen irányult volna a kérés.
Ha kicsit félretennétek a momzilla egótokat, akkor valószínűleg magatoknak is bevallanátok, hogy semmi kivetnivaló nincs abban, hogy pár órát fesztelenül szórakoztok a gyereketek nélkül, és tényleg semmi mással nem kell foglalkoznotok, csak, hogy jól érezzétek magatokat. Ebben semmi sértő nincs, csak szeretitek magatokra venni az ilyeneket, meg a családotok ellen irányuló tàmadásnak.
Egyèbként pedig szerintem minden szülő elfogult a gyerekével, amivel alapvetően nincs gond, csak biztos mindenki azt mondja, hogy az ő gyereke tud viselkedni, még akkor is, ha nem így van.
Nem értem, minek kell ezt így felfújni.
Kérdező: szerintem nem gáz, aki megsértődik, az így járt, azt pedig nehezen hiszem el, hogy van olyan, aki annyira menni akar, de senkire nem tudja ráhagyni addig a gyereket.
Persze, ha újszülött, az problèmás, de hát nem felelhetsz meg mindenkinek, és ennek a napnak rólatok kell szólnia, nem az önérzetes szülők egójáról.
Biztos lenne aki nem megy el. De nem véletlenül szaporodnak a gyerekmentes szállodák, éttermek is...
Ez a ti napotok nem a rokonoké és a kölyköké. Úgy csináljatok mindent ahogy nektek megfelel, nem pedig a kívülállóknak. Különben cseszhetitek a nagy napotokat ha úgy jártok ahogy a 26. válaszoló mesélte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!