Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Gyermekmentes esküvőt szeretné...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sterre kérdése:

Gyermekmentes esküvőt szeretnék. Szerintetek jogosan megsértődhetnek a rokonok?

Figyelt kérdés

Szeretnék az esküvőmet gyermekmentesen megtartani, viszont félek hogy el sem fognak a rokonok rá jönni ,ha nem hozhassák a gyerekeiket. Az ok amiért nem szeretnék gyerekeket az esküvőn egyszerű: szeretném ha mindenki jól érezné magát és nem más üvöltöző gyereke miatt lenne feszült a légkör.Voltam már ilyen esküvőn.

Ti mit reagálnátok ha egy ilyen meghívó jönne?

2021. ápr. 17. 13:06
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/127 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem nem jogos ilyenkor a sértődés, de aki ilyen ősanyu-családmániás, az jogosnak fogja tartani a sértődést. Neked kell eldöntened, hogy ez neked mennyire fontos. Én lehet, hogy félnék egy ilyet meglépni, de becsülöm azokat, akiknek van annyi önbizalmuk és határozottságuk, hogy igenis lefektetik ezeket a szabályokat. Mert sajnos én is azt tapasztalom, hogy a szülők elhozzák a gyerekeiket, aztán tojnak bele, hogy hogy viselkednek, mert "én bulizni jöttem ide", meg azzal letudják az egészet, hogy "de hát az én kicsim jólnevelt", és hagyják sírni, üvölteni a kölköt. Lagzi alatt ez nem is zavar, na de a ceremónia alatt... én szeretem hallani a szertartást és a fogadalmakat, és nem volt olyan esküvő az elmúlt 10 évben, ahol tisztán hallottam volna mindent. Még ha azonnal ki is vinnék, akkor is tönkrevágja a szertartást, az ha a gyerek elkezd vonyítani, de a legtöbb esetben a szülő elolvadó mosollyal néz a gyerekre, hogy "millllyen kis édes", "milyen vicces" meg úgy van vele, hogy lusta felállni a székből.

Nem gondolom, hogy a család csorbulna attól, hogy egy estére a gyereket vki vmilyen rokonra hagyja vagy egy bébiszitterre, és fél/harmadember lenne attól, hogy nincs ott mellette az "utánfutó" bárhol és bármikor. És én tartom, hogy az esküvő az elsősorban a pár és nem a "család" ünnepe, és jobb esetben a párt mennek ünnepelni, nem családi zsúrra mennek.

Hogy aztán arról ne is beszéljünk, hogy lagzi alatt mennyire balesetveszélyes tud lenni sok rohangászó kölyök (főleg, amikor a forró levest szervírozó pincér lába körül rohangálnak, vagy fejjel beleállnak a szökőkútba). Vagy csak simán idegesítő. Példa, ismeretségi körben esküvő: kölök pörköltös kézzel szanaszét tapizza a menyasszony bérelt ruháját, apuka-anyuka ott röhög, hogy milyen kis vicces, és fel vannak háborodva, amikor a menyasszony azt mondja, hogy ha már a gyerekükre nem vigyáznak, legalább a tisztítószámlát fizessék. És itt nem kifejezetten proli, és nem is ilyen mindenki felett álló újgazdag emberekről beszélünk általában. A gond az, hogy mindenki azt hiszi, hogy az ő családjában van az összes jólnevelt gyerek a világon, aki képes egy nyikkanás nélkül végigülni egy szertartást, ill. hogy mindenki ugyanolyan édesnek tartja a kiskölkét, aki még ha vonyítgat is, az a legcukibb dolog a világon.

Aki meg a szocializálós indokot hozta... azért ne olyan alkalmakon akarjuk a gyereket szocializálni, ami egyszeri és megismételhetetlen, nemes alkalom mások részére. Erre való az, hogy a gyereket a gyerekszínházba, moziba, Alma együttes koncertre, picit elegánsabb étterembe vigyük.

Az más kérdés, ha vki logisztikai okok miatt, mindenféle hisztéria és ellenségeskedés nélkül visszautasítja, mert nem telik bébiszitterre / nem talál pesztrát, vagy szopik még a pici, azt megérten.

2021. máj. 3. 20:23
 122/127 anonim ***** válasza:
23%

Egy barátnőm esküvőjén volt egy gyerek - részleg animátorokkal és külön szobák bérelve, ahová el lehetett vonulni szoptatni, etetni, pelenkázni meg egy másik, ahová le lehetett fektetni a kicsiket.

Volt hozzá személyzet is, náluk a gyerkekekhez tartozó szülők telefonszáma. Ha valaki nyűgös volt, vagy nem lehetett megnyugtatni, a szülőnek szóltak.

Így a vacsora és tánc közben nem tébláboltak és hangoskodtak a gyerekek, de hogy ezt hogy kommunikálták (= azt mondták-e, hogy tilos hozni, vagy csak azon a részen lehetnek, vagy hozzátok de ezzel segítünk, hogy lazábban bulizhassatok, vagy más szöveg volt-e) azt nem tudom, nekem akkor még nem volt gyerek.

2021. máj. 9. 11:23
 123/127 anonim ***** válasza:
19%
Én elutasítanám a meghívást. Ez amúgy nagyon gáz...
2021. máj. 9. 14:05
 124/127 anonim ***** válasza:
72%

Lehet meglepő, de nem mindenki olyan lagzira vágyik, hogy 20 fő + az ifjú pár kimegy egy parasztház udvarára, kiviszik a hosszabbítóval a rádiót, majd ezerrel hallgatják a zenét és táncikálnak, hanem valaki házibulis lagzit akar. Házibuliban elmondanád, hogy mit keres egy 14 éven aluli gyerek?

2021. máj. 9. 14:19
 125/127 anonim ***** válasza:
20%

Jaaa... eddig triptízről szó sem volt! Azt hittem normális esküvőről beszéltünk.

Akkor inkább írd ki a meghívóra, hogy ez +18-as buli lesz a fiúk a kotont, a nők meg a harisnyakötőt ne hagyják otthon.

Mondjuk én ebben az esetben a nyagmamákat is inkább otthon marasztalnám, ki tudja mennyire viselné meg őket a "nyihogás".

2021. máj. 9. 15:48
 126/127 anonim ***** válasza:
11%
Itt te beszélsz egyedül bokorban dugásról (gondolom saját tapasztalat, mert én még egy ilyen lagziban nem voltam) én ennél szofisztikáltabb körülményeket képzeltem el, de ezek szerint akkor még lejjebb kell keresni a színvonalat??? 😱😱😱😱😱😱
2021. máj. 9. 17:14
 127/127 anonim ***** válasza:
88%
Ez a te esküvőd, olyanra csináld amilyet te szeretnél. Ha megsértődnek a rokonok, az ezzel jár. Neked jogod van jól érezni magad, nekik meg joguk van megsértődni. Nem lehet mindenkinek megfelelni. Ha emiatt nem jönnek el páran, legalább olcsóbb lesz az esküvő. Én amúgy megérteném ezt meghívottként.
2021. máj. 10. 00:01
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!