Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig vár még? És mindenki más miért nem vár?
" Azzal, hogy azt mondta, legszívesebben már most megkérné a kezemet. "
hajaj, amikor a nok es a ferfiak nem ugyanazt ertik egy-egy mondat alatt :) De miert nem kerdezted meg egyenesen tole?
Leírom, hogy nálunk hogy volt.
Mi addig nem költöztünk össze míg nem végeztünk a sulival és nem szereztünk munkát. Én ebből nem engedtem. Meg amúgy a férjem is így gondolta.Ő előbb végzett amúgy. Szóval 5 év járás után összeköltöztünk ( és nem volt meglepetés, gyakorlatilag az 5 év alatt csak megismertem, mert nem volt gáz az összeköltözés után) inkább jobb lett. fél év együtt élés után egyszerűen megérett bennem az eljegyzés gondolata. Ha egyszer megérik bennem a gondolat akkor én nem nagyon tudok várni. kb pár hónapig bírtam. És konkrétan megkérdeztem mikor akar eljegyezni. Mert szerintem egy nőnek nem csak annyi köze van a dologhoz hogy várjon türelmesen. ( van aki soha fel sem hozná a témát) úgy gondoltam vagyunk olyan kapcsolatban , hogy nyíltan beszélhetünk róla. Kiderült, hogy ő nem is tervez ilyet, papír nélkül is szeret stb.. Én elmondtam, hogy ez nekem fontos, ha neki nem fontos a papír akkor lehet esküvő. Rágódott rajta 2 nap, és azt mondta igazam van. Mire várjunk. Igazából 3 éve házasok vagyunk és lassan 10 éve együtt.
Én azt javaslom, ha te tényleg úgy érzed hogy minden oké köztetek akkor kérdezd meg, hogy drágám mikor akarsz eljegyzést. És ne tereljétek másra szót, hanem komolyan kérdezz rá egyenesen. Úgy is meglátod hogy ez a gyűrű méret, meg házasodni akarok mennyire komoly nála. Látni fogod, hogy a komoly kérdésre mellé beszél vagy azt mondja hogy én is most gondoltam rá válassz időpontot mikor akarod.
A mindenkit eljegyeztek a környezetemben történetre meg annyit tudok mondani, hogy én is éreztem kicsit így magam. Hiszen mi már 5 éve jártunk más meg pár hónap után rakta fel a képeket. Most visszatekintve nem volt értelme ezen tipródnom, most már azt is látom, hogy van aki idősebb aztán semmi. Szóval vedd a kezedbe a dolgokat, ha már úgy is együtt éltek és szeretnéd ezt a pasit. Látni fogod mit gondol.
Nem olvastam végig a válaszokat, de leírom az én történetem.
5,5 éve voltam együtt az egyik nagy-nagy szerelmemmel. Ebből 3 évet éltünk együtt. Nem volt sosem probléma köztünk. Persze, voltak néha összetűzések, de azokon jókat nevettünk utána. Mosolyszünet és társai sosem voltak.
Telt, múlt az idő, sokan már kérdezgették, hogy lesz-e valami? Esküvő, gyerek, stb?
Végül is minden "adott" volt hozzá, de én nem éreztem azt, hogy akkor kellene ez mind nekünk.
Ellenben a volt párommal, aki (mint utólag kiderült szekálásnak köszönhetően) egyszer csak megkérte a kezem és mindennél gyorsabban átakart esni az egész esküvői procedúrán, hogy utána jöhessen a gyerek.
Én 3-ból 3× mondtam, hogy NEM! Elmondtam, hogy miért.
3. alkalomnál össze is csomagoltam és elköltöztem albérletbe.
Egy hétig nem beszéltünk utána, majd felhívott telefonon. Átmentem a volt lakásunkba és megbeszéltük a dolgokat. Elmondta, hogy ő nagyon szeret, de nem tudja saját maga megtenni azt a lépést, hogy elvegyen. Nem is érti, hogy fél év alatt miért is esett neki 3× a leánykérésnek?! Végül rájött a beszélgetés alatt, hogy a környezetünk hatására történt minden.
Nagyon szerettem és szerintem mai napig együtt lennénk, ha ez mind nem történik meg. Viszont most se tudnám azt mondani, hogy IGEN, házasodjunk össze, legyen gyerekeink. Valami miatt nem..
3 hónappal később megismertem a férjem és egy évvel később össze is házasodtunk. Nem rég született meg a második gyermekünk.
Neki azonnal IGEN-t mondtam, gondolkodás nélkül. Pedig már az elején megkérte a kezem!
10év után volt eljegyzés - 8év együttélés után - csak h legyen valami
most 20 éve vagyunk együtt van 3 szép gyermekünk
de házasság nem volt :-)
ÉS????
a házasság nem garantálja h boldog leszel !
az egy jogi forma - nem több
nem attól lesz egy kapcsolat élő
nem attól lesz erősebb a kötelék
hanem a kapcsolatban résztvevő felektől !
nem kért meg ?
ejnye - talán nem is baj, ha nálad ez a fokmérője egy kapcsolatnak ...
és ha külső elvárás miatt akarod az eljegyzést !
NINCS MUNKÁD, miért venne el?! A semmire? Hogy eltartson? Ok, ha kibsznak, pl. előfordulhat, de neked jelenleg SEMMI fix jövedelmed - a diákmeló NEM az - nincs.
De amúgy is rhadt éretlen vagy, eljegyzés, meg gyűrű, meg... istenem... nőj már fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!