Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig vár még? És mindenki más miért nem vár?
Nem olvastam el a válaszokat.
Egy nőnek nem az a sorsa, hogy várjon. Egy valamire való kapcsolatban meg lehet beszélni, hogy kinek milyen tervei vannak a jövőre nézve. Amúgy 2 év még nem olyan hű de sok....Összeköltözés előtt kellett volna erről beszélni, mikor tervezi ha tervezi.
Minden kapcsolat más, és az is számít milyen párt választasz. Én pl olyat fogtam ki, aki 1 hónap után megkért, 1,5 év után pedig házasodtunk is, és ebből csak az utolsó fél év volt együttélés. Az esküvőn pont annyi idős volt a férjem, mint most te. Ő ilyen típus, más pasi 3 évet vár, más 6 évet, megint más soha nem akar megházasodni...
A kérdés inkább az, hogy te meddig akarsz várni azzal, hogy csak vársz. Lehet hogy azt gondolja jó így élettársakként, és eszében sincs megházasodni. Hogy neked ez megfelel e, vagy nem, és keresel mást, az a te döntésed.
Meg kellene tudnod, hogy mi a baj. Meggondolta magát, nem házasságpárti, vagy csak még nem érzi késznek magát....bár ha 30 évesen sem....akkor lehet később sem fogja.
Végig olvastam a válaszokat, a reakcióidat. Most mit mondjak? Nem szeretem, ha valakit pusztán a kora miatt mondanak éretlennek, mert ez így önmagában édes kevés információ, ahhoz, hogy ilyet rásüssünk egy emberre, de te tényleg az vagy.
Addig, ameddig mások kapcsolatához méred a sajátodat, azt hogy ti hol tartotok, x vagy y baráti ismerősi párhoz képest, addig nem kellene házasságon törni a fejedet.
Ha majd csak ti ketten lesztek a fontosak, és nem az, hogy épp ki rakott fel eljegyzéses, esküvős, babás stb képet a fbra, akkor talán kész vagy rá.
Az meg, hogy a kortársaidnak gyereke van mit számít? 22 évesen...gratulálok hozzá. Nekem is vannak olyan ismerőseim akiknek 18 évesen már gyerekük volt. Most akkor ez azt jelenti hogy birka mód őket kell követni? Szerintem nem. Aki ilyen fiatalon szül az alig él valamit, mert egy gyerek mellett már sok szervezést igényel egy sima randi is a férjeddel. Ha nincs aki vigyázzon rá, le kell mondani a haverokkal a találkozót, stb...
Ha pedig úgy érzed, hogy többet teszel a kapcsolatba, mint a párod, akkor ne eljegyzésen gondolkozz, hanem a viszonyotok rendbehozatalával törődjetek.
Tudod, ha egy nem jól működő kapcsolatot házasság követ, abból nagy eséllyel válás lesz. Vagy éltek 50-60 évet egymás mellett boldogtalanul. Szerintem ez nem jó....de te tudod.
65, a fiatal kislány nekem 16 évesnél kezdődik... És nyilván nem így van, észrevenném ha nem szeretne. Miattam változott meg TELJESEN, de nem akarok ebbe szintén belemenni... :)
66, épp erre akartam kitérni hogy a férfinak ez túl kényelmes így hogy gyakorlatilag a felesége vagyok elméletben viszont csak "egy" élettárs. De érdekes, reggel még lehúztatok ezért a meglátásért, most meg látom hogy mindenki -% felé mozdult :)
67, igazat adok neked. Mostanában is vannak nehéz időszakok, fáradtság, meló... Csak gyerek nincs, nyilván ahhoz még kell pár év. De én úgy veszem észre, hogy sikerrel veszünk minden akadályt ami felmerül. Tényleg nem az az érzelmes ember sajnos, de elfogadtam így.
"Gyakran olvasni itt szegény megfáradt apukáktól, hogy nem értik, (teljes kiszolgálás) házimunka meg 2-3 gyerek mellett, anyuka miért nem jár még el sportolni, meg egyebek, mert ők ugyanolyan bomba nőt szeretnének, mint akit elvettek."
Szerencsére ő a realitás talaján él, de számomra nagyon visszataszító ez a hozzáállás. De ebbe szintén ne menjünk bele. :)
68, ezt sajnos nevetségesnek tartom. Nem hiszem, hogy a gyakorlatban működhetne bármelyik férfinél, max kinevet. Én benne lennék ebben az esküvő dátum kitűzésben, és gondoltam is már rajta hogy megemlítem. Ilyen 2016 körülre gondoltam, addigra meg is kérne szerintem.
69, igazad van. Tényleg stresszel a külső nyomás, hogy csak ezt látom és hallom. Igyekszem lazábban venni és tényleg szívből várni a pillanatot, csak valamikor elpattan az agyam.
70, ha csak egy p*nci lennék itthon hidd el, már nem lennék vele. Kérlek, ne kislányozz le, abból már kinőttem.
71, ezt szoktam olvasni máshol, hogy a nőnek bizony erre rá kell szolgálni. Nem tudom mennyire van benne ráció... De sajnos a külső ingerek bizony befolyásolnak egy kapcsolatot akarva-akaratlanul.
72, részben igazad van szerintem, de ez sem feltétlenül az időn múlik hogy ki mennyi mindent vészel át együtt. Nekünk is voltak már rázós időszakaink...
Nem mondanám, hogy engedek a beleszólásnak, mert akkor már kidobtam volna, azzal az indokkal, hogy nem tervez velem komolyan -ugyanis ezt sulykolják a emberbe ezzel hogy "miért nem vesz el?"
74, én jónak mondanám. Mindenhol vannak véleménykülönbségek.
75, le lettél szépen pontozva mert hamar házasodtál. Úgy látom ez manapság ciki, pedig épp azt hangoztatja itt a többség hogy ne engedjünk beleszólást... :) De azért mindenki kritizálja a másikat. Pedig úgy látom, nektek bejött.
76, nem írok erre semmit. Csak kiforgatnák az egészet, de már itt is többször leírtam mit gondolok erről. A mást már ilyenkor érv csak akkor jön elő amikor már kellően felspannoltam magam...
77, félek hogy én is ilyen leszek/vagyok. De örülök hogy végre valaki átérzi amit én! :) Sajnálom, hogy így alakult nálatok! Félek, hogy én is keserű szájízzel veszem majd évek után... Pedig nyilván tudom, hogy nem kéne.
78, tudom, hogy házasság párti. Cáfolnám, hogy a nők az anyagiakra gondolnak.
79, "dobbanthatott volna időben." ?? Ha szeret, akkor emiatt, ráadásul egy ilyen nehéz időszakban nem dob ki. Nem tartom jogosnak.
80, épp ez az, hogy közös döntés, mégis a párok elenyésző százaléka megy be az ékszerboltba és veszi meg az eljegyzési gyűrűt. És hogy miért? Mert meglepetésnek szánják... Én benne lennék anélkül is. De ő hangoztatja hogy el szeretne kérni apától (amit becsülök is benne!) így annak eleve lőttek. Az elkötelezettség nélküliség pedig továbbra sem szimpatikus, nem értem, miért jó így élni egy férfinek.
81, mert az már kuncsorgásnak számít, amit el akarok kerülni. Ti is írtátok.
82, utólag biztosan én is be fogom látni, hogy felesleges volt, de látom, hogy benned is megfordult a dolog pedig 5 éve együtt voltatok. Én személy szerint 3 év együttélés után szívbaj nélkül hozzámennék, szerintem az már nem kevés.
83, nem ő volt az igazi. Én úgy érzem, ő az, és azonnal igent mondanék neki.
84, nekem fontos. Nektek nem, ennyi. Nincs miről beszélni, további sok boldogságot!
85, köszi, szia.
86, sajnos a legjobb jelző ami eszembe jutott hogy gyökér vaggy.
88, örülök ha ezt az érettségnek tulajdonítod. Tényleg jobb mintha minden volt nőjét megkérte volna (nem tett ilyet)
89, én is ezt a minek tököljön-t nem értem. Nem tetszik, hogy nem biztos magunkban.
90, gyökér. Te már csak tudod :) Egészségedre.
91, leírtam, hogy beszéltünk róla, és 2 évet mondott. Ami mostanában jött el, és nem lép. Te, mondhatni könnyen beszélsz, 1 hónap után lánykérés... Hagyjuk is. Épp ez az, hogy 30 évesen már mire vár? Amikor azt mondta hogy házasságpárti. Értitek?
Boldog vagyok mellette, de minden kapcsolatban folyamatosan csiszolódni kell. És ez így van rendben. Én sem értem, szerintem 22 évesen már nem vagyok annyira hú de fiatal, bezzeg tizenéveseknek azt szokták ajánlani hogy majd 20 felett... Na most? :) De amúgy szerintem az sem mindegy, hogy 2 évig hétvégén találkozgatni, vagy együtt élni. És itt az utóbbi teljesült...
Na remélem kielégítő válaszokat adtam :))
Könnyen beszélek? Talán. Én sem így terveztem. Eszembe nem jutott, hogy 1 éven belül meg fog kérni, de így alakult. Ő határozottabb típus, hamarabb döntött mint a legtöbb férfi és ennyi.
Miért nem választasz olyan férfit aki neked megfelelő időben kér meg? Miért vagy még mindig mellette? (Csak kíváncsi vagyok)
Ha az a válasz, hogy mert szereted, akkor meg beszéld meg vele mi a probléma, mire vár. Mert valami oka van annak, hogy 2 évet mondott, és mégse kért meg. Lehet, hogy meggondolta magát. Beszéld meg vele. Ha nagyon tereli a témát, akkor egyszerűen csak nem akar már elvenni.
Eleve ezt kellett volna, és nem idegeneknek panaszkodni.
Szerintem többen is írták, hogy beszéld meg vele, kérdezz rá mi a gond, de továbbra is csak nyafogsz, hogy miért nem kért még meg, másokat miért kérnek meg hamarabb stb...
Mások nem tudják helyetted megoldani a párkapcsolati problémáidat.
96, igazság szerint szoktunk beszélgetni magáról a házasságról, hogy mikor lesz... És mindig "biztató" választ kapok, ő azt mondta, hogy 4 év után már belefér az összeházasodás egy kapcsolatba. Meg sokszor hív úgy hogy nejem. :D Persze ez csak viccből, de egyáltalán nem áll tőle annyira távol az esküvő dolog mint ahogyan gondoljátok páran. Kérlek titeket hogy adjatok tippeket! Hogyan vezetnétek fel ezt a témát úgy, hogy ne tűnjetek követelőzőnek vagy erőszakosnak? Mármint a konkrét időpontot, hogy mikorra tervezi esetleg. Hálás lennék.
97, rossz lehet, hogy idegesítene. Szerencse hogy nem veled élek együtt és hogy nem vagy férfi. :) De leírom 90. alkalommal is, ő nem tud erről.
98, természetesen meg. 5 hónap után alakult úgy, hogy többet nem aludtunk külön, csak nála voltunk. Szépen lassan vittem át a dolgaim. Akkor is csak ketten laktunk. Kb. 1 éve költöztünk át az én lakásomba. Nem albérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!