Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig vár még? És mindenki más miért nem vár?
Ez a" mindenáron házasság párti " bolond :D Becseszett volna ha mi 17 évesen ugrunk az oltár elé, mert annyira biztosak vagyunk a másikban :D akkor meg jött volna a túl fiatal vagy ,nem élted ki magad stb...
Az utolsó nem tudom miért van leszavazva , szinte mint ha rólunk írna csak nekünk még nincs gyerek:)
17 évesen ismerkedtünk meg, 19 évesen költözött a párom hozzánk, majd 21 évesen elköltöztünk albérletbe, mert akkorra már volt biztos munkánk, majd tavaly 24 évesen házasodtunk, mikor megvolt a saját házunk mindez hitelmentesen, idén lesz a "nászút" egy körút Olaszországban...
Szerintem bőven elég biztosíték volt hogy fél év ismerkedés után elkezdtünk minden petákot eltenni a jelenlegi eredményeink eléréséhez, de ez 7 évbe telt összesen és nem kellett hozzá házasság...van aki olyan szinten van már, hogy túl tud lépni és különbséget tud tenni holmi emberek által kitalált jogi vagyonközösség és a valódi kötelékek között...
Soha nem értettem ezt az éld ki magad dolgot... Ha ez nem azt takarja hogy orrba szájba lefekszik az ember másokkal a párja mellett, akkor mégis mi a probléma a házassággal?
Házasság alatt is lehet eljárni szórakozni, utazgatni stb.. persze ha normális párt választunk, aki nem idegbeteg és nem féltékenykedik az ember barátaira.
Mert ugye a házasság nem jelenti azt, hogy azonnal gyereket kell csinálni....tehát a nem létező gyermeket nem kell másokra hagyni amíg a szülők szórakoznak, utaznak.
Nem arról volt szó, hogy mindenki 17 évesen ugorjon házasodni. Felnőtt emberek komoly kapcsolatáról volt szó, nem tinik járogatásáról.
A szüleim egy hónapos ismeretség után eljegyezték egymást és rá kb. fél évre összeházasodtak, majd egy évet távházasságban éltek, a második évre születtem én. Mára alig beszélgetnek egymással, állandóan veszekednek, de nem válnak, mert az olyan ciki lenne, viszont évek óta nem látok szeretetet ebben a közegben.
És én ilyen stresszes közegben nőttem fel. Mindkettőjüknek megmondtam már, hogy hülyeséget csináltak, hogy nem kellett volna így beleugrani, hogy talán én is ráértem volna később jönni egy kicsit, és jobban megismerhették volna egymást, egymás családját, jobban összeszedhették volna magukat is (ők a szó legszorosabb értelmében a nulláról indultak), az esküvőjük évében anyám 23 éves volt, apám 30.
Persze ők a másik véglet, de...
Van értelme az együtt töltött éveknek házasság előtt. Én ezt a szüleim példáján tanultam meg, hogy nem szabad elkapkodni egy ilyen életre szóló döntést, mert baromi rossz lehet utána. Mindig ahányszor hozzám jönnek panaszkodni, mint az óvodások az óvónénihez, megmondom nekik, hogy ők szabadon döntöttek, én csak beleszülettem...
Jesszusom.
Végig sem olvasom a sok kommentet.
De ezt kiragadtam:
,,mi értelme van 7 év együtt élésnek esküvő előtt?"
Te egy beteg ember vagy!
Képzeld, én is két éve vagyok együtt a barátommal,nekem ő az első ésremelém az utolsó is,és nekem is jól esne már ha megkérne, kinek nem.
De hova sietni?!
Basszus, én is iskolába járok és emellett dolgozom,tudok főzni,mosni,takarítani, gyereket nevelni, mert csinálhattam évekig ,tiniként a drága nagynéném helyett,a három gyereke neveleset,ellátását,kutya macska etetését,takarítást,bevásárlást.
Ettől függetlenül van annyi eszem,hogy addig,míg nincs egy biztos állasom, keresetem,addig össze sem költözöm a párommal,azért hogy eltartson ,te is iskola mellett,nem elég, hogy tart téged, egyből vegyen is el.
2 év semmi. Majd akkor verd a melled ha már 8-10 éve vagy együtt valakivel.;)
Baràtom az előzővel 3 évig volt együtt,mégsem vette el. És de jól tette,azóta már túl lenne egy valason így 25 évesen, tök jó lenne.
21N
Ez az utolag elveszlek mert kierdemelted nekem nagyon erdekes jelenseg.
Szerintem egy nonek ha van tartasa erteke buszkesege akkor eljegyzik es elveszik ha o is ugy erzi itt az ideje.
De ne mondja nekem senki hogy normalis dolog eloszor gyereket kell szulni leni mint feleseg es ha kierdemled 10-20 ev utan elvesznek ha nem akkor dobnak.
Nem hiszek az evekig valo osszebatyuzas elonyeben.
Egyszeruen a statisztika mutatja nem jott be valasi arany soha nem volt ilyen magas.
100, jól van, higgadjál le, valószínűleg nem te vagy a barátom :) ...
101, "se munkád se egzisztenciád nincsen .. mire föl vegyen el ? hogy eltartasd magad ? elvenne te meg majd jól terhes leszel úgy h nem volt munkaviszonyod ..."
No comment, ennyi erővel most is eltartatom magam, kár hogy semmit nem tudsz rólunk de nem is fogom kiteregetni...
102, láttam azt a videót is olyan aranyos :) Bár meg kell hogy mondjam, kicsit nyálas lenne az ő részéről, nem ilyen fából faragták. De tényleg, ki tudja mit tervez...
103, facebooknak mi a tököm köze van egy kapcsolathoz? Az elején leszögeztem, hogy az ilyen mértékű h*lyeséggel tessék békén hagyni mert kitépem a hajam... Nem ovis vagyok már.
104, 9 év az már tényleg elég sok, de tök jó hogy fiatal korotok óta együtt vagytok :) Mondjuk nem tudom, várnék-e addig, nem lennék már biztos a szándékaiban.
105, ezt mondom én is, mégis le vagyok h*lyézve. Tényleg felborult a sorrend, de így legalább megismerhetjük egymást...
106, és ha megbeszéltük, és aszerint nem cselekszik akkor mi van? :)
107, nem értem a halasztások okát, de én sem látok bele a másik kapcsolatába.
108, miért pont 4?
109, még mindig nem értem ezt a 4 évet sem.
110, aha, értem, tetőfok. Király. De akkor sem értem, miért pont a házasságot halogatjátok? Persze a baleset egy extrém szélsőséges példa.
111, azt hiszem, az elsietés csak azon múlik, hogy valóban összeillenek-e vagy nem. Ha igen, ott nincs olyan, hogy elsietés.
112, 24 évesen nekem is ideális lenne a házasság. 18 éves korom óta ismerem a párom, szerintem az pont jó lenne.
113, gyűlölöm a "kiélem magam" dumát, semmi értelme, és így van, házasság után sem áll meg az élet.
114, utólag már teljesen mindegy. És nálunk azért nem ez a szituáció. Gyerekvállalás még ráér 5-6 évet is.
115, te nagyon okos lány lehetsz :) Nagy dolog ám, hogy két éve együtt se éltek de már jól esne ha elvenne! :D Ez még nagyobb "butaság" mint amit én írtam! Ki veri a mellét? Egyáltalán milyen megfogalmazás ez egy fiatal lánytól? :) Szóval ti is csak 10 év együttélés után fogtok házasodni? Görbülne ám a szád lefele akkor :) Én is együtt voltam az előző barátommal 3 évig, de mégis mi értelme lenne együttélés és lakhatás nélkül férjhez menni? Még csak természetes hogy nem vett el! Ez nem dicsőség, mutogatni való dolog! 21 évesen pedig elég sokan együtt élnek már... Jó lenne elgondolkozni a céljaitokon :)
116, nagyon örülök hogy így akartátok és sikerült (mégis mit szóljak hozzá?, azt hogy ki nem k*kilja le, a ti döntésetek? :D)
117, én csak házasságba szülnék gyereket. Az nekem tényleg extrém, amikor előbb gyerek, aztán majd valamikor házasság. Akkor már tényleg nincs mire várni.
Min gondolkozzak el,te okos? :D
Higy 21 évesen suli mellett dolgizom és nem várom el,hogy a párom tartson el?
Majd ha lesz elegendő kerestem,osszekolrozunk.
Amúgy meg,ki mondta,hogy vegyen el?
azt mondtam, nekem is Jól esne,ha eljegEzne.
Tudod,lehet jegyben járni akarmeddig, mellesleg én nem elvárom, hogy eljegyezzen, mint te,csak jól esne,kinek nem.
Szövegértés reszedrol =0.
De fölösleges is veled vitázni, mert buta vagy.
Sajnállak téged is ,de a parodat méginkább.
Bár ő sem lehet jobb,ha 30 évesen ilyen gyerek felfogású emberrel van és még el is tartja.
Szép Pár lehettek.
Zsák a foltjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!