Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Meddig vár még? És mindenki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig vár még? És mindenki más miért nem vár?

Figyelt kérdés
2 éve együtt élünk, szeretjük egymást. Én 22 vagyok, ő 30. Tudom, hogy butaság másokhoz méregetni magunkat, de tényleg: ennyi idő alatt az ismerőseim 90%-nál már megvolt az eljegyzés, sőt, valakinél az esküvő is. Mi is szoktunk beszélgetni róla, nézegeti a gyűrűket, már tudja a méretemet is, meg azt is hogy melyik az álomgyűrűm, pénz is van rá, nem értem, mire vár?! Kezdem azt hinni hogy nem szeret annyira mint "kéne" ha nem lép... Látom, ahogy rakják fel a képeket ilyen Eiffel tornyos lánykérésről, meg házassági meghívót akik annyi ideje sincsenek együtt, mint mi, és elgondolkozok hogy vajon azok a nők mivel "érdemelték ki" -mert lássuk be, valamivel biztos, kezdem azt hinni, hogy tényleg igaz ez a mondás. Tehát nem tudom, hogy ők mivel különbek nálam, illetve a kapcsolatuk a miénknél. Néha már frusztrált vagyok ettől, minimum hetente megkérdezi valaki hogy "és mikor lesz az esküvő?" barátomtól és tőlem is, de erre sem szokott számottevő dolgot reagálni. Pedig tudom hogy szeretné... Legalábbis azt mondja, de sokszor beszéltünk róla és mindig ugyanaz az álláspontja úgyhogy hiszek neki. Anno amikor összejöttünk is azt mondogatta hogy 2 év után már belefér és meg fog történni... Epekedve vártam (melyik nő nem? jó, tudom hogy van olyan, de én hiszek a tündérmesékben) erre az időpontra, de semmi hajlandóságot nem mutat. Pedig annyira reménykedem egy meglepetésben...
2015. márc. 26. 06:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/157 anonim ***** válasza:
93%

"Csak magyarazd meg legyszives hogy mi ertelme 7 es fel ev egyuttelesnek eskuvo elott. "

Rossz a gondolatmenet. Ezek az évek nem hiábavaló várakozással telnek, hanem szép évek, amiket együtt töltesz a szerelmeddel, inkább próbáld meg tartalmasan kihasználni, kiélvezni, ha gyereked lesz, visszasírod még azt az időt, amikor különösebb szervezés, bébiszitter, meg miegymás nélkül szabadon ennyi időt eltölthetsz a pároddal.

Szóval inkább élvezd, mert pillanatnyilag csak várakozol, elégedetlenkedsz. Nem tudom mit vársz, megtartjátok az esküvőt, és akkor másnaptól majd boldog leszel vele?

A párod szeret, veled tervezi a jövőjét, ha ezt elhiszed neki, akkor marhára mindegy, hogy mikor kéri meg a kezedet. Ha meg téged csak egy gyűrű meg egy házassági anyakönyvi kivonat nyugtat meg,akkor csalódást kell, hogy okozzak, mert nem az a boldogság kulcsa.

22 éves vagy, a legtöbb lány ilyenkor még csak keresi az igazit, szóval nemhogy elkésve nem vagy, hanem még előre is vagy a korosztályodhoz képest.

Ha meg valaki az eljegyzéssel nyaggat, mondd meg, hogy még fiatal vagy ráérsz. Ne másokhoz mérd magad.

2015. márc. 26. 08:31
 42/157 A kérdező kommentje:
Szovegertes ott is hianyos kisse, parszor mar leirtam hogy neki nem szoktam emlegetni pont ezert, hogy ne legyek eroszakos. Nem ismersz, nem tudhatod "mit ba*zok el"... Egyaltalan mibol gondolod hogy elba*zok valamit is? Akkor vajon egyuttelne velem?
2015. márc. 26. 08:32
 43/157 anonim ***** válasza:
34%
Igen, voltam 22 éves, és szintén 4 éves kapcsolatom volt már az előző barátommal, akivel együtt jártunk a főiskolára. Azért mondom amit mondok, nem csak a levegőbe beszélek. 22 évesen még gyerek voltam, éretlen. A nagybetűs élet azután kezdődött.
2015. márc. 26. 08:33
 44/157 anonim ***** válasza:
38%
Nem kell feltétlenül elp#fáznod, a reakcióidból is érezheti a siettető hozzáállásod.
2015. márc. 26. 08:34
 45/157 A kérdező kommentje:
Mint mar irtam, nem hatalmas lagzit szeretnek, es amennyibol meglenne az eskuvo mar felre van rakva! Es kepzeld, nalunk nincs ilyen hogy enyem-tied... Egyaltalan nem hozom fel hetente, altalaban o szokta egyebkent. O is szeretne eskuvot irom le 10. alkalommal. De ha teged egy ev utan eljegyeztek... Na mindegy :) En meg csak uljek es varjak. Vilagos. 41-es, koszi a normalis hozzaszolast :) Most is boldog vagyok, de akkor kevesbe amikor latom hogy mindenki hazasodik korulottem itt meg a jele sincs meg.
2015. márc. 26. 08:39
 46/157 anonim ***** válasza:
94%

# 8

Bocsánat, figyelmetlen voltam, mire a szöveg végére értem, már úgy emlékeztem, hogy 2 éve vagytok együtt.

A munkát azért kérdeztem, mert szerintem érdemes megvárni a házassággal, amíg mind a két félnek van állása és saját jövedelme - de nyilván nem muszáj. (Ha komolyabb összeget megkeresel az egyetem mellett diákmunkával, akkor ügyes vagy, tekintve, hogy milyen óradíjakat fizetnek.)

"Igy gyakorlatilag kotelezettseg nelkul megkap mindent, ..."

Ezzel az akartad kifejezni, hogy a Párod többet kap ebben a kapcsolatban tőled, mint te tőle, csúnyán kifejezve több előnye származik belőle, mint neked? Többet teszel, több áldozatot hozol kettőtök közös életéért, céljaiért, jövőjéért, mint ő?

Egy közösen bérelt lakás bérleti díjának és rezsiköltségnek a felét előteremted diákmunkából a saját megélhetésed finanszírozása mellett, és ezen felül még ellátod a háztartást, főzöl és egyebek, amit te úgy fogalmaztál meg, hogy "de kozben persze megkap mindent otthon, szex, meleg kaja, tisztasag, mosott ruha"?

(A szexet te is megkapod otthon, csak nézőpont kérdése, hogy valaki pusztán kölcsönös örömforrásnak tartja, vagy olyan valaminek (is), amit a nő "ad", és amiért valami más is jár cserébe a férfi részéről.)

Arra meg, hogy nem kis mértékben azért (is) frusztrálod

magad azért, amiért neked még várnod kell a leánykérésre, mert az ismerőseidet szép sorban eljegyzik, csak azt tudom mondani, hogy amikor valakit közülük előbb-utóbb esetleg megcsal a férje, vagy egy idő után szép sorban jönnek a válások is, akkor valószínűleg nem fogsz türelmetlenkedni, hogy te mikor kerülsz végre sorra.

Nem biztos, hogy bölcs dolog másokhoz viszonyítgatnod a kapcsolatotokat, és egyfajta versenynek felfogni ezt a dolgot, és azon mérni a saját értékeidet, hogy mennyi idő után kéri meg a párod a kezedet.

Másrészt azt írtad, tudja, hogy milyen fontos ez neked, és hogy ő maga is "házasságpárti", meg már gyűrűket is szoktatok nézegetni együtt. Ha ez így van, akkor szerintem érdemesebb lenne úgy várnod azt a számodra fontos napot, hogy tiszta szívből tudj örülni neki, nem pedig rossz érzésekkel, mások iránti féltékenységgel, csalódottsággal, azzal a gondolattal a fejedben, hogy miért csak most, miért nem előbb.

Szerinted akár neki, akár neked ugyanazt fogja jelenteni az eljegyzés, ha nem spontán módon, meglepetésként történik meg egyszer, amikor a párod is úgy érzi, hogy megérett rá a kapcsolatotok, hanem azért, mert folyton célozgatsz rá, próbálsz rá ha finoman is, de nyomást gyakorolni, sürgetni őt? Ugyanúgy fogsz tudni örülni neki akkor is?

"ne csak tengodjunk egy lakasban..."

Ha a mostani kapcsolatotokat így éled meg, az szomorú, de önmagában attól, hogy házasok lesztek, szerinted mennyit és miben fog változni, ahogyan a hétköznapokban életek, viszonyultok egymáshoz?

2015. márc. 26. 08:40
 47/157 anonim ***** válasza:
62%

"Az elozo kerdesben a 16 eves lanynak meg azt tanacsoltatok hogy 20 eves kora felett oke az eljegyzes... "

En biztos nem tanacsoltam ilyet, mindig mindenkinek azt javaslom hogy ne gorcsoljon ilyesmin fiatalon, plane nem 16 evesen amikor full gyerek az illeto.

Amugy erdekes kornyezetben elhetsz, tolem soha senki nem kerdezte hogy na mikor lesz eskuvo, plane amikor 22 eves voltam. Pedig mar akkor 2 eve egyutt voltunk aztan 24 evesen hazasodtunk ami szinten nagyon korai volt, csak szerencsenk volt es osszejott, de voltak problemaink.

2015. márc. 26. 08:41
 48/157 anonim ***** válasza:
90%

"Igy gyakorlatilag kotelezettseg nelkul megkap mindent, ..."

Igen, ez egy nagyon arulkodo mondat volt.

2015. márc. 26. 08:43
 49/157 A kérdező kommentje:
46-os, igazad van. Neha sajnos ugy erzem hogy erzelmileg en rakok tobbet bele, pedig erzem, hogy szeret a maga ugyifogyi modjan, ha ertitek mire celzok. De konkretan igen, neki annyi dolga van hogy dolgozzon, itthon meg fenyesre van nyalva altalaban a popsija :) Ami nem feltetlenul rossz persze. Tolem sajnos mar sokan kerdezik... En meg csak hebegek hogy ooo majd, kozben meg lovesem sincs. Baratom nagymamaja is ezzel tamad be allandoan -kisse kinos szituacio...
2015. márc. 26. 08:48
 50/157 anonim ***** válasza:
19%
milyen 'kötelezettség'-ről beszélsz amúgy?:D Olyan könnyen lehet válni manapság mint a szél. :D Azt ugye tudod? :D
2015. márc. 26. 08:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!