Te haragudnál ezért a szüleidre?
Szeptemberben költöztem el. Akkor ettem először csokit, gyorskaját, chipset, gumicukrot, stb-t.
A szüleim SOHA nem engedték, hogy ilyeneket egyek, de igazából nem is vágytam rá.
Aztán gondoltam 18 évesen megkóstolom a Milka csokit.. Majd a gyrost..
Végül híztam 35 kg-t mostanáig.. Édesség és gyorskaja-függő vagyok...
Szerintem ha néha engedték volna, hogy egyek pár kocka csokit, akkor most is elég lenne annyi, nem ennék meg egyszerre 2-3 táblával.. :(
Haragudni sincs jogod rájuk. Semmi rosszat nem tettek azzal, hogy otthon nem tartottak ilyen ételféleségeket. Sok háznál van még így. Nálunk se volt soha semmi ilyesmi, mégse lettem ilyen, mint te.
Gondolom csak tiltottak, de mellé nem zártak be 18 éven keresztül a szobádba. Mehettél máshova is, nem? Vagy mindig fogták a kezed és egyedül nem mehettél se vendégségbe, se osztálykirándulásra...stb.?
Az hogy ilyen mulya és akaratgyenge lettél, az már inkább a szüleid hibája, de ez se teljesen.
Na szegény kérdező megkapta a tutit a sok tökéletes, soha nem hibázó válaszolótól.
Lövésetek sincsen a pszichológiáról...
Egyik barátnőm jár hasonló cipőben, totálisan be volt szabályozva az egész tini kora, burokban nőtt fel, és igen édességtől is tiltották a szülei elég keményen, ha ötösnél rosszabb jegyet vitt haza, nagyon leszidták, stb.
Mikor kiszabadult otthonról, szépen el kezdett mindent bepótolni - csokievés, édességevés terén.
Eléggé meghízott, sokkal jobban, mint Te, Kérdező.
Lényegében zöldségeket soha (!), húst alig eszik.
Nasi, nasi egész nap.
Sok mindent kipróbált már, pszichológus, dietetikus, jár edzeni - személyi edző segít neki. De ez tényleg fejben dől el.
Vannak egészséges alternatívák édességekre, gyros-ra is, utána kell nézni a neten.
Pl. ez:
Gondolom írnak hülyeségeket is, ki kell szemezgetni a hasznos infókat.
Ja és a kérdésre, igen kicsit haragudnék a szüleimre a helyedben. Félreértés ne essék, ki nem állhatom, amikor a gyerekeket gumicukorral, meg olcsó csokival tömik, de van arany középút.
Sok sikert!
# 32
Amúgy meg itt az élő példa, tessék, lehet így is csinálni, kedves fröcsögők.
Mi a problémád??
Te is tudod, hogy egy akaratgyenge, hízott tehén vagy, aki hamarosan kipukkad ettől a sok szemét műkajától.
A szüleid csak annyiban felelősek, hogy megszülettél!
Vazze! Pontozz le és zabálj tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!