Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális az ilyen...

Mennyire normális az ilyen szülő pláne karácsonykor?

Figyelt kérdés

Anyukámmal éjféli misén voltunk,ahol fellépett egy kislány meg eg kisfiú is. A kislánynak szép volt a hangja, de a kisfiúnak borzasztó hamis, majdhogynem irritált már. Kb 8-9 évesek lehettek.

Mise után anyámnak is elmondtam, s egyet is értettünk, hogy borzalmas hamis volt, s nem kellett volna énekeltetni az ilyet, meg biztosan van valami előválogató, ahol ezeket kiválogatják.

Várunk a buszra, odajön egy fickó, azt hittem pénzt kér, majd mondja: boldog karácsonyt, remélem legközelebb maga lép fel ekkora tömeg előtt. A kisfiú mindent hallott, amit mondtak. Mondom magának is boldog karacsonyt, sajnálom de a fiú borzasztóan hamis volt. Erre dühösen elvonult .

Majd láttam, hogy a faszi a gyerek apja lehetett. Normális volt ez a reakció? Ha borzasztóan ad elő a gyerek, nem lehet kritizálni?

tegnap 02:16
 71/113 anonim ***** válasza:
72%

#71 nem vagyok szülő. 20 éves vagyok, én is a családommal mentem el misére. Ott is voltak olyan gyerekek, akik elrontották a szöveget, nem úgy énekeltek mint kellett volna, de senkit nem hallottam, hogy megkommentálta volna őket. Tudod miért? Mert értelmes felnőttek tudják, hogy csak gyerekek. Nem profi operaénekesek, akiknek 20 év munkájuk van ebben a dologban. Neked valami nagyon nem oké az értékrendeddel, ha szerinted ez is olyan példa, hogy a gyerek 4est kap 5os helyett, és a szülők ordítanak a tanárral. Ez egy olyan dolog, hogy neked nincs jogod bírálni egy gyereket, aki kiáll több ember elé énekelni. Lehet megfázott, és fájt a torka, lehet ahogy meglátta a sok embert, és elszorult a hang, annyi féle dolog lehet a háttér, amiről te külső emberként nem tudsz, hogy hihetetlen. Szegényt nem rakják oda énekelni, ha nem tudna 1000%. A pap se hülye, hogy megszégyenítsen egy gyereket, aki nem tud énekelni.

Te "csak" elmondtad a véleményed. De van az a mondás, hogy a vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek megvan, de senki nem kíváncsi a máséra.

Vétett neked valamit a gyerek az énekléssel? Nem. Gondolom azt az 1-2 percet kibírtad. Te vétettél annak a gyereknek a véleményeddel? Igen, nem is kicsit. És ez ami számít. Te nem egy tanár vagy, aki kéne értékelje. Te egy ember vagy, aki elment egy karácsonyi misére, de, hogy minek, a jó ég se tudja. Mert a lelked rohad az is 1000%. Nem azt mondom, hogy a gyerekeket védeni kéne mindentől, de az emberi gonoszságtól tényleg védeni kéne őket. Ez az volt amit te produkáltál 2 szóval.

Neked hogy esett volna fordított helyzetben? 9 évesen megköszönnéd az "építő jellegű kritikát" egy olyan embertől, akit a büdös életben nem látsz többet? Mert neki az a véleménye, hogy szarul énekelsz? Vagy az apuka helyében kezet ráznál magaddal, vagy mosolyognál, hogy végre a gyerekemnek megmondták, hogy nem tud énekelni egyetlen egy alkalom után, és most mehetsz haza vele úgy, hogy egész este el lesz kenődve a gyerek, mert egy paraszt azt mondta? Engem se érdekelt volna, ha szülő lennék, én nő létemre mentem volna utánad, és nem lettem volna ennyire kedves veled, mert te se vagy az másokkal. Tudom milyen, amikor valamit elkezdesz csinálni gyerekként, beleéled magad és majd jön egy idegen, akinek fogalma sincs semmiről, és beleugat a dolgaidba úgy, hogy abbahagyod végleg. Én zongoráztam nagyon sokat, 10 éves koromig. A zongoratanárom folyamatosan elismert, mert sokszor kotta nélkül is tudtam neki egy két zenét hallás után eljátszani. Nagyon jó érzésem volt hozzá. Aztán jött apám, hogy a családbarátok előtt játszodjak el valamit. Izgulós fajta vagyok, és voltak vagy 8an a szobában. Én nem mertem nemet mondani, így azt mondtam, hogy oké. Elkezdtem játszani, és elgondolkodtató azon, hogy el fogom rontani. Na úgy is lett. Nem adtam fel folytattam, és az ujjaim osszezavarodtak és abbahagytam inkább. Bementem a szobába inkább, mivel tudtam, hogy ebasztam. Azelőtt azt szajkózták anyuék, hogy milyen ügyes vagyok s fix emberek előtt ebasztam. Ekkor hallottam, hogy eljött két nő a konyhába(szobám pont a konyhára nyilik) és mondták, hogy kár ezt fizetni, mert ritka szar vagyok, és semmi érzésem hozzá. Azóta nem játszottam semmilyen hangszeren.

tegnap 15:30
 72/113 anonim ***** válasza:
61%

Én nem járok templomba, ateista vagyok, de van gyerekem, és voltam már jó pár olyan rendezvényen, ahol gyerekek adtak elő. Igen, előfordul, hogy némelyik produkcióra az ember azt mondja magában, hogy uncsi, vagy éppenséggel az adott gyerek tuti nem fog x év múlva komoly díjakat nyerni a hangjával/színészi képességével/tánctudásával, ha folytatja, és belead apait-anyait, akkor se, mert nincs hozzá kellő tehetsége, de szerintem se ildomos ott a helyszínen leszólni a produkciókat ezekben a szitukban. Szalagavatón pl. nálunk mindenki részt vett az osztálytáncban, élveztük, nyilván nem a legbonyolultabb volt a koreográfia, de gondolhatod, kb. 30 főből bizony akadtak ügyesebb, átlagos, ill. sutább mozgású kamaszok is. Nem ez volt a lényeg, és nagy tapsot kaptunk. Lehet bárkit kritizálni, gyereket is, de nem minden szituban kell, ezt kéne megértened! Bőven ráért volna a helyszínt elhagyva megvitatni, mi tetszett, és mi nem. Ahogy írtak már mások is hasonlókat, nem egy világsztár koncertjére vettél méregdrágán jegyet, aki felvételen fantasztikusan énekel, majd elmész a koncertre, ahol be van rúgva, és hamiskásan, szöveget sokszor elfelejtve kornyikál. Na, ott jogos lenne a hangosan megfogalmazott kritika.

Én mondjuk nem mentem volna utánad az apa helyében, de azt kell mondjam, korrekt volt, amit mondott, nem sértegetett, nem ordított le. A legjobb, amit tehetsz, tanulsz az esetből, és legközelebb elodázod a véleménynyilvánítást!

tegnap 17:18
 73/113 anonim ***** válasza:
47%

77.

Oké, de egy szalagtűző teljesen más.

Igen vannak ott is kövérek, kétballábasok stb. de mivel azon mindenki részt vesz, és átlag gyerekek a résztvevők, így kevésbé feltűnő.

Az ilyen egyedül kiálló, ügyetlen gyerekeket, sokszor az ostoba szülők nyomják, vagy fontosemberek az ősök és erölteti a közösség vezetője a szereplést.

tegnap 17:28
 74/113 anonim ***** válasza:
34%
78as neked sincs gyereked, mi?
tegnap 17:32
 75/113 anonim ***** válasza:
70%
Te meg anyád egy köcsög vagy, ennyi.
tegnap 17:51
 76/113 A kérdező kommentje:
78) szerintem mindenki ismer ilyen csókosokat, akik mindenféle versenyre beküldenek mindenfajta tebetseg nelkul
tegnap 17:52
 77/113 Micimacko67 ***** válasza:
62%
Kérdező, magyarázd már el kérlek, hogy egy szentmisén énekelni mióta tartozik a verseny kategóriába? Másik kérdés! Ha valaki beszólna anyádnak, akkor te a védelmére kelnél?
tegnap 17:57
 78/113 anonim ***** válasza:
64%
78: Nem teljesen más. Nem gondolom, hogy a gyerekek hosszú, tömött sorokban állnak, tehetségesnél tehetségesebbek, hogy szerepelhessenek egy xy templom miséjén. Elég valószínű, hogy nem túl nagy a merítés, így bekerülnek gyengébben teljesítő, vagy mondjuk a szereplésben rutintalanabb gyerekek is. De amúgy, ha nem értetted volna, nem is ilyen összefüggésben hoztam fel a szalagavatót. Sem az, sem egy „gyerekes” mise, sem az ovis anyák napja nem az az alkalom, amikor árgus szemekkel lesni kéne, ki mit csesz el (a nyilvánvalókat amúgy is észreveszi az ember), és végképp nem hangosan megkritizálni. Szerintem legalábbis.
tegnap 17:59
 79/113 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező te normális vagy? Egy ilyen szereplésre alig lehet össze kaparni egy- két gyereket. Te évente egyszer elmész misére és okoskodsz.
tegnap 18:02
 80/113 anonim ***** válasza:
51%

78.

Van 2 gyerekem és 0 szerepeltetési ingerem.

tegnap 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!