Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális az ilyen...

Mennyire normális az ilyen szülő pláne karácsonykor?

Figyelt kérdés

Anyukámmal éjféli misén voltunk,ahol fellépett egy kislány meg eg kisfiú is. A kislánynak szép volt a hangja, de a kisfiúnak borzasztó hamis, majdhogynem irritált már. Kb 8-9 évesek lehettek.

Mise után anyámnak is elmondtam, s egyet is értettünk, hogy borzalmas hamis volt, s nem kellett volna énekeltetni az ilyet, meg biztosan van valami előválogató, ahol ezeket kiválogatják.

Várunk a buszra, odajön egy fickó, azt hittem pénzt kér, majd mondja: boldog karácsonyt, remélem legközelebb maga lép fel ekkora tömeg előtt. A kisfiú mindent hallott, amit mondtak. Mondom magának is boldog karacsonyt, sajnálom de a fiú borzasztóan hamis volt. Erre dühösen elvonult .

Majd láttam, hogy a faszi a gyerek apja lehetett. Normális volt ez a reakció? Ha borzasztóan ad elő a gyerek, nem lehet kritizálni?

tegnap 02:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/113 anonim ***** válasza:
55%
Ne haragudj meg kérdező, de a stílusodból kiindulva, te se vagy jó ember. Mi az, hogy "odajön egy fickó, azt hittem pénzt kér" majd a kommentekben is írtál pár fincsiséget. Annyira sugároz belőled az előítélet és a gyűlölet, hogy fel sem foghatod. Inkább misére se járj. Rajtad már az sem segít, ha maga a pápa kenne fel.
tegnap 22:22
 92/113 anonim ***** válasza:
44%

Gyerekkoromban ('90-es évek) nagyon sokat jártam fellépésekre, szép hangom van. Gyakran megfordultunk templomokban is. A színvonal mindig minden helyen magas volt, az énekkarban meg voltak válogatva a szebb hangú gyerekek, a hamisak is járhattak énekkarba, de fellépésekre nem hozták őket. Nem volt belőle sértődés. Hogy miért? Mert a szülőknek is volt még reális rálátásuk a saját csemetéikre, képesek voltak elfogadni, hogy a gyerekük inkább táncoljon, a port jobban bírják. A mai érzékeny "píszí" világban már nincs olyan színvonal, mindent el kell tűrni, mindenhez jó pofát kell vágni, mert látod kérdező, az emberek nem bírják a kritikát lelkileg.

Nem tudom, hol csúszott el ez a világ, de ez a sok érzékenyítés nem tesz jót, vissza fog csapni a társadalomra.

Nekem ugyan szép hangom van, de pocsékul számolok, rám is mondtak mindent miatta gyerekként is, felnőttként is. Ez van, ilyen vagyok. Kár az igazságon megsértődni.

tegnap 22:28
 93/113 A kérdező kommentje:
Egyebkent 20 evvel ezelott nalunk is ez volt, ha nem csal az emlekezetem. Csakis a legjobbak kerultek be az enekkarba, meg misekre is. De igen, voltak nalunk is ilyen asztalboritos szulok, akinek a gyereke szent volt, nem lehetett kritizalni. Volt akit tobb targybol felmentettek mert nem tudott tanulni vagy pl feljelentettek a tanart mert a gyerek az ablak melle volt ultetve es megfujta a szel...vannak ilyen borzaszto, maximalista szulok csak kozben a gyereket teszik tonkre.
tegnap 23:33
 94/113 anonim ***** válasza:
53%

Az ilyenek mennek el a tévés műsorokba kornyikálni, amikor meg kiröhögi őket a közösség, nekik áll feljebb. Hisz őket apucika megvédte a valóságtól.

Gyereknek nem szabad mondani, ha valamiben rossz. Csak mikor már felnőtt, és nem cuki. Na ez a legnagyobb képmutatás, és tele van a világ ilyen felnőttekkel.

ma 01:24
 95/113 A kérdező kommentje:
99) egyetértek, de meg leszünk kövezve 😁🙈
ma 01:30
 96/113 anonim ***** válasza:
65%

Nyuszi, ha te tényleg egy asztalborogató apucival álltál volna szemben, most nem itt pattognál a háta mögött kölyközve meg szarozva, hanem infúzión kapnád a bundás kenyeret.

Az, hogy az okádék viselkedésedre reagált és mindezt veled ellentétben képes volt kulturált hangnemben megtenni, csakis téged minősít. Nem pozitívan.

ma 02:12
 97/113 Darius- ***** válasza:
49%

Nekem valami bűzlik, vagyis szerintem elhallgattál dolgokat. Arról nem írtál, hogyan hallotta meg, amit kettesben beszéltetek. Véletlen? Én az ilyen fura véletlenekben nem szoktam hinni. Vagy hangosan mondtátok és kb. kacarásztál is közben, vagy pedig direktbe.

Nincsenek válogatók, JUTALMAT, DIPLOMÁT NEM KAPNAK az éneklésért, maximum egy ajándékot esetleg. Éppen ezért nincs miből válogatni sem, örülnek ha egyáltalán kerül valaki, napjainkban már kevesen járnak templomba. Azt se feledjük, hogy ez ingyenes program, így nagyon nincs is joga senkinek kritizálni a műsort, mivel a jogai és a pénztárcája nem sérül. Nem tudom elképzelni, hogyan ronthatja el valakinek a karácsonyát az, ha meghall valakit rosszul énekelni, mert a karácsonyi előadások a szeretet jegyében zajlanak azok számára is, akik nem vallásosak. Én éppen a szeretet fontossága miatt ünneplem meg a Karácsonyt, a húsvétot például egyáltalán nem.

ma 02:40
 98/113 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező év közben nézd meg hány gyerek jár misére? Abból vállal egy esetleg kettő gyermek szereplést. Abból tarts válogatót. Húsz éve még sokan jártak templomba.
ma 07:08
 99/113 anonim ***** válasza:
36%
Jó keresztény vagy. Tipikus rosszindulatú gonosz ember aki azt hiszi azzal minden meg van oldva hogy ő ájtatos.
ma 07:40
 100/113 anonim ***** válasza:
24%

Azért nem semmi hogy felnőtt hívő embereknek karácsonykor az a legfontosabb hogy kritizáljonak és ítélkezzenek egy kisgyerek felett.

És ha szar volt? Kit érdekel? Neked ez most örömet okoz hogy jól megbántottad azt a szerencsétlent?

Apuka elrontotta a te karácsonyi hangulatod? Bruhuhu. Mert szerinted te a gyerekét nem? Szerinted kinek rosszabb? Egy kisgyerek még nem tudja megfelelően kezelni a kritikát, te viszont gondolom elég nagy vagy hozzá hogy uralkodj a pofádon, vagy legalább körülnézz mielőtt kinyitod. De ha már nem, akkor legalább ahhoz legyél elég nagy hogy elnézést kérj és belásd hogy elkrtad.

Egyetlen dolgot kellett volna tenned. Elnézést kérni apukától, magadba szállni és tovább lépni. De te akkora egoista vagy hogy nem bírod elviselni hogy valaki beleállt a konfliktusba és következménye lett a tettednek. De bezzeg a gyerek az viselje és gondolkodjon el magán, ami neked felnőtt emberként se megy..

Ezért utálom a valláskárosultakat. Nem találkoztam még olyannal amelyik nem képmutató.

ma 08:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!