Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális az ilyen...

Mennyire normális az ilyen szülő pláne karácsonykor?

Figyelt kérdés

Anyukámmal éjféli misén voltunk,ahol fellépett egy kislány meg eg kisfiú is. A kislánynak szép volt a hangja, de a kisfiúnak borzasztó hamis, majdhogynem irritált már. Kb 8-9 évesek lehettek.

Mise után anyámnak is elmondtam, s egyet is értettünk, hogy borzalmas hamis volt, s nem kellett volna énekeltetni az ilyet, meg biztosan van valami előválogató, ahol ezeket kiválogatják.

Várunk a buszra, odajön egy fickó, azt hittem pénzt kér, majd mondja: boldog karácsonyt, remélem legközelebb maga lép fel ekkora tömeg előtt. A kisfiú mindent hallott, amit mondtak. Mondom magának is boldog karacsonyt, sajnálom de a fiú borzasztóan hamis volt. Erre dühösen elvonult .

Majd láttam, hogy a faszi a gyerek apja lehetett. Normális volt ez a reakció? Ha borzasztóan ad elő a gyerek, nem lehet kritizálni?

dec. 25. 02:16
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/166 Micimacko67 ***** válasza:
46%
#85, s ha a gyerekednek lenne ilyen ingere? Letiltanád vagy támogatnád?
dec. 25. 18:32
 82/166 anonim ***** válasza:
44%
Továbbra is egy rohadt zöld grincs vagy
dec. 25. 18:35
 83/166 anonim ***** válasza:
59%
85: Egy spekuláción rugózol a kérdezővel együtt, nem tudjátok ténylegesen. Nem is lényeg a sztori szempontjából. Egyébként meg, ha esetleg nem akart volna magától szerepelni, akkor azért volt szar hallania, hogy amúgy se volt kedve hozzá, és még elégedetlenkednek is a teljesítménye miatt. Ha meg volt kedve, akkor meg azért kellemetlen, mert szívesen csinálta, de szarnak tartják.
dec. 25. 18:50
 84/166 anonim ***** válasza:
43%

86.

Itt nem az én nevelési attitűdöm a téma, de jó... válaszolok.

A gyerekeim már tudták ebben a korban is, hogy miben jók.

Azt erősítettük, amiben pedig "gyengébbek" azt megbeszéltük, hogy egy adottság és nem mindenki rendelkezik vele.

Ennyi.

Csak egy példa: az egyik gyerekem mozgáskultúrája nem erős, de a nyelv és matematika érzéke nagyon jó.

Soha nem fog tesin sem fejen, sem kézen állni, akkor sem ha egyest kap.

Elmondtam neki, hogy én hiába tudtam ezeket, mert szertornáztam, de én meg rettegtem a labdajátékoktól.

Az atletizáló osztalytarsaim, meg nem tudtak fent maradni a gerenden.

És akkor mi van.

Elárulom. Semmi. Csak ezt időben meg kell értenie a gyereknek a szülei segítségevel.

Szánalmas és ártalmas is (mint a kérdés is mutatja) a valamiben kevésbé ügyes gyerekek előretolása.

dec. 25. 19:47
 85/166 anonim ***** válasza:
54%
#89 de viszont nem egy alkalom után döntötted el te sem gondolom, hogy miben tehetséges a gyereked. Gondolom van eset, hogy a fiad elrontott egy matek feladatot. Nem is egyet, ha jól gondolom, annyira tökéletes ő sem lehet. Lehet itt is az volt a helyzet, hogy a gyereknek valami baja lett, és elrontotta az éneket az izgalomtól. Szóval attól, hogy egyetlen egyszer az ember valamit elront, lehet hogy tehetséges másképp abban a dologban. Az emberek hibáznak is néha, a gyerekek se kivételek ebből.🤗🫡
dec. 25. 19:59
 86/166 anonim ***** válasza:
64%

21. Kritikán aluli vagy. Próbálhatod kifogásokkal menteni magadat, de lerí a kommenteidből, hogy nem éltet más, mint a rosszindulat, undorító fröcsögés. Gyerekre azt mondani, hogy valakinek a "kölyke"? Hát ezt bármelyik szülönek merd a szemébe mondani (úgysem mered persze, mert csak itt nagy a szád), úgy pŏfân b@sz hogy nem győzöl pislogni.

Az ördög csatlósa vagy, ne menj templomba, mert csak sz@r jön ki a szádon! Fúj!

dec. 25. 20:09
 87/166 anonim ***** válasza:
61%

"én kezdtem el kötözködni? Apuka nem fogadja el a véleményt, és jobbnak érezte ha megmondja a magáét"

Te meg nem fogadod el az apuka ellenvéleményét, pedig neki pont ugyanannyi joga van véleményt nyilvánítania, mint neked.

"Magánbeszélgetés volt"

Nyilvános helyen lebonyolítva! Úgyhogy nem, nem magánbeszélgetés volt. Előre tudható volt, hogy bárki hallhatja.

dec. 25. 21:47
 88/166 anonim ***** válasza:
81%

Amennyiben másra okádod a szart a “magánbeszélgetésedben”, ráadásul egy nyilvános helyen, ott annyi joga van az érintettnek (egy gyerek esetében nyilván a szülőnek) erre reflektálni, mint neked megszólalni. Képzelem, milyen stílusban nyomhattátok azok alapján, ahogy ide írsz arról a gyerekről.

Te mellesleg nyugodtan szarozhatsz, tehetségtelen kölyközhetsz egy kisfiút, de ha neked kulturáltan kritikát mondanak, ami ráadásul a te minősíthetetlen dumádra reakció, akkor egyből pattogsz. Milyen jogon? Neked jogod van kritizálni egy random gyereket, mert csak. Akkor másnak meg joga van téged bírálni, mert csak és mert hányinger volt a viselkedésed.

A hitéleti részéről nem mondok semmit, tökéletesen leírták a többiek és amúgy sem vagyok hívő. Ettől még ha elmegyek egy templomba, ott tudok viselkedni, utána is és azt is felfogom, hogy a szentmise, pláne egy éjféli az nem az X faktor, nem az Opera meg nem is a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertje, hanem egy mise, aminek a vallási tartalma a fontos és mellesleg van benne ének is, amit egy kisfiú vállalt. Nem egy operaénekes.

dec. 25. 22:06
 89/166 anonim ***** válasza:
48%

Én pár esküvőn kívül életemben nem voltam templomban mert nem vagyok vallásos. De azért az még nekem is tiszta, hogy nem szokott "előválogató" lenni. Ez nem az X-faktor basszus. Minek szopatjátok magatokat pont karácsonykor, ha közötök nincs az egész templomi élethez?

Amúgy ez van, nem direkt bánottátok meg. Bár nem értem hogy lehetettek anyáddal olyan bambák hogy nem vettétek észre hogy ott áll a srác. Ha meghallotta akkor annyira nem lehetett messze. De mindenkinek joga van pletykálni, igazából nem tettetek rosszat.

dec. 25. 22:18
 90/166 anonim ***** válasza:
65%
A templomba nem azért mész hogy szórakozz. Ha profi koncertet akarsz akkor vegyél jegyet rá és akkor járhat ha a szád ha valami szrt kapsz
dec. 25. 22:20
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!