Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális az ilyen...

Mennyire normális az ilyen szülő pláne karácsonykor?

Figyelt kérdés

Anyukámmal éjféli misén voltunk,ahol fellépett egy kislány meg eg kisfiú is. A kislánynak szép volt a hangja, de a kisfiúnak borzasztó hamis, majdhogynem irritált már. Kb 8-9 évesek lehettek.

Mise után anyámnak is elmondtam, s egyet is értettünk, hogy borzalmas hamis volt, s nem kellett volna énekeltetni az ilyet, meg biztosan van valami előválogató, ahol ezeket kiválogatják.

Várunk a buszra, odajön egy fickó, azt hittem pénzt kér, majd mondja: boldog karácsonyt, remélem legközelebb maga lép fel ekkora tömeg előtt. A kisfiú mindent hallott, amit mondtak. Mondom magának is boldog karacsonyt, sajnálom de a fiú borzasztóan hamis volt. Erre dühösen elvonult .

Majd láttam, hogy a faszi a gyerek apja lehetett. Normális volt ez a reakció? Ha borzasztóan ad elő a gyerek, nem lehet kritizálni?

dec. 25. 02:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/166 Micimacko67 ***** válasza:
56%
Kérdezö, tényleg nem érted? Milyen jogon alázol meg egy kisgyereket? Ahogy az apja hallotta, más is hallhatta! Kijössz a templomból és teli pofával harsogsz a karácsonyi béke jegyében!
dec. 25. 14:16
 62/166 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező miért nem fogadtál egy sztárt. Aki jól énekel neked.
dec. 25. 14:25
 63/166 Micimacko67 ***** válasza:
58%
#62, szerinted akik valódi hívőként ott voltak, azokat ez mennyire érdekelte?
dec. 25. 14:32
 64/166 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem ha van fülük, akkor eléggé 😂
dec. 25. 14:33
 65/166 Micimacko67 ***** válasza:
66%
#66, tévedsz! A karácsonyi éjféli mise nem a "tehetségkutató" verseny kategória! Sajnos ezt képtelenek vagytok megérteni!
dec. 25. 14:36
 66/166 A kérdező kommentje:

Passziv-agresszív reakció. Amúgy érdekes, ha felnőtt lett volna, vagy akár egy ismert ember, azt nyugodtan lehet kritizálni, egy gyereket meg Isten ments,gyerek, majd miattam pszichológushoz kell járatni. Gondolom sokak itt szintén szülők, s foggal-körömmel védenék be a kicsikét, ha bárki egy rossz szót is mer ellenük szólni.

Emlékszem, mikor egyik osztálytársam szülei majdnem a tanárra borították az asztalt, mikor a gyerek négyest kapott, nem ötöst. Gondolom itt is ez lehet emögött.

dec. 25. 14:51
 67/166 anonim ***** válasza:
82%

A műsor szervezői jónak látták, valós hogy volt próba és főpróba is

Ha annyira szörnyű lett volna akkor biztos nem engedik szerepeltetni

De neked nem is a kisfiú hangjával van baj hanem azzal hogy az apuka "beszólt". Nem érzed jogosnak, mert te csak véleményt mondtál anyukádnak a műsor után.

dec. 25. 14:52
 68/166 anonim ***** válasza:
37%
7: misén felül is van annyi terület, ahol ki lehet teljesedni és lehet, több pozitív visszacsatolást is kapna a kissrác is...
dec. 25. 15:12
 69/166 anonim válasza:
88%

Szóval neked kultúráltan megmondta apuka a véleményét, ami neked sz.rul esik.

Te ekézed a gyereket, mert számodra sz.r volt, neki ne essen rosszul.

Érdekes ez a kettős mérce.

Hitoktató vagyok, szoktam készülni gyerekekkel műsorokra. És tudod mi szokott felhúzni a legjobban? Ha leszólják a szereplésüket. Ezt többnyire az idős nénik szokták, mert jajj túl halk volt, túlságosan hadart, stb. Volt, aki anyák napi műsoron elfelejtette a szöveget, hiába súgtam olyan pánikba volt, hogy nem tudta elmondani. És mesélte utána, hogy hallotta vissza a "kedves" idős néniktől, hogy ilyen nagy gyerek nem tudja elmondani??? Én pedig megdicsértem, amiért bátor volt, vállalta, hogy kiáll.

Sokszor nagyon nehéz egy ilyen műsort összehozni, van ahol kevés a gyerek. A kevés gyerekből még kevesebb, aki vállalja, hogy kiáll és szerepel. És bizony egy-egy kritikával nagyon a lelkükbe lehet gázolni. Most tanulgatják a nyilvános szereplést, lehet bénácskák, de így lesz tapasztalatuk, ha csinálják.

Én csakis dicsérem őket, ezzel nem kis hópihéket nevelek, hanem azt szeretném elérni, hogy tudják, a gyülekezet, ahova tartoznak egy biztonságos környezet, ahol nem kell tökéletesnek lenni, lehet hibázni, akkor is szeretem őket, értékelem a bátorságukat. Szerintem ez a keresztényi hozzáállás. És, ha nem is volt a tökéletes, mégis Isten üzenetét közvetítette a gyülekezetnek.

dec. 25. 15:20
 70/166 anonim ***** válasza:
82%
74: ha ilyen hitoktatókkal lenne tele az ország, már semmi bajom nem lenne avval, ahogy itthon megjelenik a vallás.
dec. 25. 15:27
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!