Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális az ilyen...

Mennyire normális az ilyen szülő pláne karácsonykor?

Figyelt kérdés

Anyukámmal éjféli misén voltunk,ahol fellépett egy kislány meg eg kisfiú is. A kislánynak szép volt a hangja, de a kisfiúnak borzasztó hamis, majdhogynem irritált már. Kb 8-9 évesek lehettek.

Mise után anyámnak is elmondtam, s egyet is értettünk, hogy borzalmas hamis volt, s nem kellett volna énekeltetni az ilyet, meg biztosan van valami előválogató, ahol ezeket kiválogatják.

Várunk a buszra, odajön egy fickó, azt hittem pénzt kér, majd mondja: boldog karácsonyt, remélem legközelebb maga lép fel ekkora tömeg előtt. A kisfiú mindent hallott, amit mondtak. Mondom magának is boldog karacsonyt, sajnálom de a fiú borzasztóan hamis volt. Erre dühösen elvonult .

Majd láttam, hogy a faszi a gyerek apja lehetett. Normális volt ez a reakció? Ha borzasztóan ad elő a gyerek, nem lehet kritizálni?

dec. 25. 02:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/166 A kérdező kommentje:
17) és a faternak minek kellett odajonnie nagy keresztenykent, mikor vegig a megnocsatasrol beszelt a pap. Veresszaju apuka meg jott bevedeni a tehetsegtelen kölykét.
dec. 25. 09:13
 22/166 anonim ***** válasza:
83%

A megbocsátást nektek kellett volna kezdeni azért, mert a kisfiú nem tudott tökéletes élményt nyújtani neked és az anyádnak. Ha ti nem kezditek el sarazni - és még most is "tehetségtelen kölykök" -ként köpködöd -, akkor apukának nem kellett volna odamenni hozzátok.

Azt kérded: Mennyire normális az ilyen szülő pláne karácsonykor?

És te mennyire vagy normális keresztény, pláne karácsonykor?

dec. 25. 09:19
 23/166 A kérdező kommentje:
21) mi csak karácsonykor megyunk templomba, fovarosi templom, nem nagyon erdekel, ki mit mond. Szegeny gyereket csak azert sajnalom, mert szenteste ejfelkor melyik az a szulo aki templomba kenyszeriti enekelni hang nelkul. Es meg neki all feljebb? En csak anyamnak mondtam h hamis volt. Ennyi. Semmi szukseg nem volt a faszi kioktatasara. Szerintem.
dec. 25. 09:20
 24/166 anonim ***** válasza:
48%
Pfáj, remélem ez egy kamu kérdés🥹 A "fater" nagyon jól csinálta, ha odament. Az rendes viselkedés volt a részérőr, hogy megvédi a gyerekét. Mit kellett volna csináljon? Te mit csináltál volna? Ki vagy te, hogy másokat kritizalj? Kritizáld saját magadat, és ne mást pletykálj a templom előtt, mert az ilyenek jobb lenne, ha otthon ülnének, annak is több haszna lenne.
dec. 25. 09:20
 25/166 anonim ***** válasza:
66%

Ja, akkor ti csak ilyen hobbi keresztények vagytok

Amúgy tökmindegy, úgysem emlékeznek sokáig az ilyen misére az emberek. Már a következőre elfelejtik mi volt az előzőn.

Nos, kivéve a kisfiút aki hallotta hogy kibeszélitek. Benne sokáig élni fog ez.

Tuti ez egy olyan emlék ami majd 10 év múlva is random eszébe jutt lefekvés előtt, hogy milyen kínos egy helyzetben volt gyerekként

dec. 25. 09:32
 26/166 anonim ***** válasza:
76%

Magánbeszélgetést folytattatok, magatok között, nem a képébe mondtátok. Pech, hogy meghallotta. Előfordul. Apuka meg kifejezte a nemtetszését. Talán máskor nem kellene a fahangú gyereket olyasmi felé terelni, ahol ilyen élmények érik, meg a képébe hazudni, hogy "ügyes vagy, Balázska", és akkor nem jár így. 9 éves, nem kisbaba, nem kell mindentől megkímélni, mert aztán az ilyeből lesz az a sok életképtelen nebácsnvirág, aki egy kudarctól járhat évekig a pszichomókushoz, hogy feldolgozza...

Mindenkinek tanulság. Nektek, hogy ne pofázzatok nyilvánosan és hangosan magatok között sem olyan dolgokról, amiből kellemetlenségek adódhat, ha más is meghallja, nekik meg az, hogy talán önkritikát kellene gyakorolni, és nem kellene hazugságba ringatni a gyereket.

dec. 25. 09:33
 27/166 A kérdező kommentje:
Ezért is örülök, hogy nem lesz gyerekem. Mert nekem ez a fölösleges kardoskodás más random emberekkel nem hiányozna, csak azért hogy egy számomra ismeretlen érezze rosszul magát Szenteste, mert kritizálni merte a tehetségtelen gyerekemet. Egyébként meg ahogy mondtam is, anyummal beszéltem meg az egészet, nem a szüleinek jeleztem.
dec. 25. 09:36
 28/166 anonim ***** válasza:
39%

"Ezért is örülök, hogy nem lesz gyerekem"

Bölcs döntés.

"egy számomra ismeretlen érezze rosszul magát Szenteste"

Sokkal jobb, ha egy, számodra ismeretlen gyerek érzi rosszul magát Szenteste a kritikus nyelved miatt. Nyilván.

dec. 25. 09:41
 29/166 anonim ***** válasza:
46%

Minek írsz ki kérdést ha eldöntötted hogy neked van igazad?

(Bunkók vagytok szimplán)

dec. 25. 09:48
 30/166 anonim ***** válasza:
49%
#28 Rosszul érezted magad? Helyes. Következőben megtanulod, hogy nem kritizálsz senkit. Nem X faktorba mentél. Mindegy hogy anyukádnak vagy a gyerek apjának mondtad-e, mert a gyerek meghallotta. Ha nem hallotta volna meg, akkor is szar ember lennél, mert elmensz azért misére, hogy utána megpletykáld azt, aki nem olyan, mint az elvárásaid. Az oké, hogy nem tetszett neked a gyerek hangja. De az ilyent el kell engedni, és nem rosszindulatúan még elmondani valakinek nyilvános helyen. Én is csalódtam személy szerint a karácsonyi misében, mert nálunk nem tudják rendesen megszervezni. De attól nem kezdtem el osztani, hogy milyen sz@r volt, mert a kántorunknak nincs jó hangja, és a papunk is meg meg áll az olvasásban. Nálunk is egy kisgyerek elrontotta a szövegét, de senkit nem érdekelt, mert egy gyerekről van szó. Ők még annyira nem érzik, ha tehetségtelenek. Csak az ilyen angyali teremtmények elveszik örökre a kedvét egy olyan dologtól, amiben még lehet lenne tehetsége, mivel gyerek.
dec. 25. 09:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!