Mennyire normális az ilyen szülő pláne karácsonykor?
Anyukámmal éjféli misén voltunk,ahol fellépett egy kislány meg eg kisfiú is. A kislánynak szép volt a hangja, de a kisfiúnak borzasztó hamis, majdhogynem irritált már. Kb 8-9 évesek lehettek.
Mise után anyámnak is elmondtam, s egyet is értettünk, hogy borzalmas hamis volt, s nem kellett volna énekeltetni az ilyet, meg biztosan van valami előválogató, ahol ezeket kiválogatják.
Várunk a buszra, odajön egy fickó, azt hittem pénzt kér, majd mondja: boldog karácsonyt, remélem legközelebb maga lép fel ekkora tömeg előtt. A kisfiú mindent hallott, amit mondtak. Mondom magának is boldog karacsonyt, sajnálom de a fiú borzasztóan hamis volt. Erre dühösen elvonult .
Majd láttam, hogy a faszi a gyerek apja lehetett. Normális volt ez a reakció? Ha borzasztóan ad elő a gyerek, nem lehet kritizálni?
Miért is a misen vagy a mise után kellett ezt megbeszélni?
Otthon a négy fal között nem lett volna elég?
Vagy ti azok a fajták vagytok akik templomba csak pletykalni járnak?
És igen, állj ki te énekelni ha annyira vagy.
Gondolom az már nem tetszene ha kirohognenenk.
Szard le. Biztos apuka intézte el hogy szerepelhessen a tehetségtelen gyereke. Régen is így ment. Nálunk még a rajzversenyeken is olyanok nyertek, akik sosem rajzoltak, bukásra álltak rajzból. A tanár rajzolta meg a "műremeket" helyettük, gondolom a szülők pedig fizettek érte.
Itt is hasonló lehetett a szitu.
Nem tettél semmi rosszat. Másnak se tetszett, biztosan. Leglözelebb fizessék le a nézőket is, akkor nem kapnak majd kritikát.
Szóval bementél hívőként a templomba dobálgatni magadra a keresztet és csókolgatni a feszületet, aztán leszóltál egy gyereket karácsony szent estéjén, mert hamisan énekelt.
Csodás.
Ps: mennyire normális egy ilyen "hívő", pláne karácsonykor?
#15 voltam.
Elmentetek a templomba a szeretet ünnepén és egy gyereket savaztok. Komolyan nincs másm amiről beszélhettetek volna a mise után? Nem volt szép a szent beszéd? Gusztustalanok, rosszindulatúak vagytok te meg anyád is! Még ha hamisan is énekelt a gyerek, ezt az ember tudomásul veszi és elengedi. Szerinted a többi embernek nem tünt fel? Mégsem volt ingere arra, hogy megjegyzést tegyen? A lány szépen énekelt, miért nem lehetett ennyiben maradni, és csak a jót nézni, legalább karácsonykor?
És emberekre NEM mondjuk hogy "ez" meg "ilyenek", tiszteletlenek is vagytok (vagy te legalábbis)!
Igaza volt az apának, vagy annak a férfinak, hogy azt mondta nektek, megnézném én is, hogy tömeg előtt ti hogyan énekelnétek!
Szegény kisfiúnak meg, lehet egy életre elvettétek a kedvét a szerepléstől.
Emlékezetes karácsonyt csináltatok a kisfiúnak. Ez örökre megmarad benne, nektek pedig csak a kedd este volt.
Azért ennek a véleménynyilvánításnak tényleg nem ott és akkor volt a helye.
A kislány hangját is kiemelhettétek hogy milyen szép, de ti rögtön a "rosszba" álltok bele. Mintha az lenne nektek a természetes hogy keresitek, meglátjátok a hibát és csámcsogtok rajta, tekint nélkül arra hogy hol vagytok.
Amúgy ha annyira a kisfiú érdekét nézzétek volna, akkor szóltok neki, hogy az éneklés nem az ő asztala, és a saját érdekében keressen más "művészeti formát", akkor a kisfiúnak a szemébe mondtátok volna, nem a háta mögött beszéliktek ki mások előtt, de gondolom az egyenességhez képetek sem volt és akaratotok sem mivel nem a kisfiút akartátok óvni az igazsággal, hogy a jövőbe ne kerüljön akár tudtán kívül kínos helyzetbe, hanem csak csámcsogni akartatok egy misei "hibán" tekintet nélkül arra hogy hol vagytok
A kétszínűség és álszentség nem igazán keresztényi.
"Szegény kisfiúnak meg, lehet egy életre elvettétek a kedvét a szerepléstől."
Így van. pedig lehet, hogy hónapok óta erre készült; és pusztán a lámpaláz miatt fagyott le. Vagyunk így ezzel páran. Sőt, engem a hideg is kirázna a gatyából, ha egyáltalán ki kéne állnom a tömeg elé. Respect az apának, hogy próbálta megvédeni a gyereket.
Még egyszer kérdem: milyen hívő vagy te, kérdező? Ha pedig nem vagy az, mit kerestél tegnap éjfélkor a templomban?
Tudod, hogy milyen nehéz gyereket találni egy-egy ilyen szerepléshez? (Főleg vidéken, ahol már nincs olyan sok gyerek) De ha nem is ez áll fent, akkor is, nehéz emberek előtt szerepelni, főleg egy 9 évesnek. Igaza volt az apukának, ti be kellett volna fogjátok és elnézést kérni. Templomba tudtok járni, de rendes, keresztény viselkedésnek a nyomában se vagytok. Nem muszáj oda járni, tudod. Ha akarsz, elmensz egy operába, vagy otthon beraksz valami zenét, ha jó hangot akarsz hallgatni.
Ha misére mensz, nem azért mensz, hogy másokat pletykálj, és egy GYEREK lelkivilágát megsértsd. Kíváncsi lennék, hogy te mit csinálnál a helyében.
A férfi viselkedése normális volt a tiétek nem.
Ha én mise után egy ilyennek beszélgetésnek lettem volna fülltanuja tuti hogy szóltam volna nektek, hogy ez nagyon nem helyes viselkedés részetekről.
Amúgy nekem az a tapasztalatom hogy általában az ilyen dolgoknak hamar híre megy közösségen belül és utána azon megy a kibeszélés
Pl.: " Hallottad hogy Juli és az anyja hogy ócsárolta a kis Pistike éneklését a karácsonyi mise után? Szegény gyerek meg hallotta is. Az apjának kellett odamenni és szólni a Juliéknek hogy fejezzék már be."
Na mondjuk egy ilyet el tudok képzelni, hogy így beszélnek majd rólatok. Főleg ha a gyerek valakinek a valakije a templomba járó közösségből, ha nem csak véletlenül került be az előadásba.
Vagy nem is számítana ha beszélnek rólatok? Ti csak karácsonykor jártok templomba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!