Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális az ilyen...

Mennyire normális az ilyen szülő pláne karácsonykor?

Figyelt kérdés

Anyukámmal éjféli misén voltunk,ahol fellépett egy kislány meg eg kisfiú is. A kislánynak szép volt a hangja, de a kisfiúnak borzasztó hamis, majdhogynem irritált már. Kb 8-9 évesek lehettek.

Mise után anyámnak is elmondtam, s egyet is értettünk, hogy borzalmas hamis volt, s nem kellett volna énekeltetni az ilyet, meg biztosan van valami előválogató, ahol ezeket kiválogatják.

Várunk a buszra, odajön egy fickó, azt hittem pénzt kér, majd mondja: boldog karácsonyt, remélem legközelebb maga lép fel ekkora tömeg előtt. A kisfiú mindent hallott, amit mondtak. Mondom magának is boldog karacsonyt, sajnálom de a fiú borzasztóan hamis volt. Erre dühösen elvonult .

Majd láttam, hogy a faszi a gyerek apja lehetett. Normális volt ez a reakció? Ha borzasztóan ad elő a gyerek, nem lehet kritizálni?

tegnap 02:16
 51/100 A kérdező kommentje:
Egyébként átlag embernek nincs joga szenteste lemenni misére? Emlékszem 5 éve egy teljesen másik templomban elkezdett a pap migránsozni, mert ott volt a bajszos sza* is és meg kellett neki felelni. (Pasaréti templom) Azóta oda nem járunk. A misével magával nem volt bajom, de a hamisan kornyikáló gyerek tényleg idegesítõ volt, s nem cuki.Az Isten háza pedig bárkinek nyitva áll bármikor, nem megyek egész évben, csak nagyobb ünnepekkor, nem is fér bele mindig az idõmbe. De jó látni hogy ennyire "keresztény" itt mindenki.
tegnap 12:20
 52/100 anonim ***** válasza:
19%
Te tényleg nem látod a problémát?
tegnap 12:22
 53/100 anonim ***** válasza:
72%

Én nem vagyok vallásos, de ha jól tudom, Isten nagyon nem lájkolja a képmutatást.

Az csak a te fantáziád szüleménye, hogy biztosan az apa ment oda, pedig az itteni megnyilvánulásaidból kiindulva esélyes, hogy akkora parasztok voltatok anyáddal, hogy valaki nem bírta megállni szó nélkül.

Végül itt hagyom a méltán híres Facebook hozzászólást: "A Krisztusi szeretet már nyomokban sincs meg az emberekben, hogy rohadnának az anyjukba"

tegnap 12:32
 54/100 A kérdező kommentje:
52) de. Van egy sertodott apuka, aki odakenyszeriti a fiat ejfelkor kornyikalni. Ha meg barki kritizalni meri, akkor mint egy vad oroszlan letamadja, mert szegeny gyerek.
tegnap 12:35
 55/100 anonim ***** válasza:
59%
Van egy sértődött "hívő", aki nem bír - még Szenteste se - lakatot tenni a szájára. Extra bónuszként a kritikát se bírja.
tegnap 12:39
 56/100 anonim ***** válasza:
90%

Egyébként én mind a két felet meg tudom érteni. Igaz, én templomba se járok, és gyerekem sincs (igaz, foglalkozom gyerekekkel, önkéntesként).

Ha valakivel elmentem valahová, akkor utána, amikor megyünk el a helyszínről akkor a magunk stílusában beszélünk róla, hogy milyen volt. Ha ez egy mise, akkor valószínűleg a misét is megbeszéltük volna. Beszéltem már meg én is a társaságommal azt, hogy milyen volt egy mise (ahová nem is önként mentem, hanem önkéntesként gyerekeket kísértem). Nincs ebben semmi szerintem. Nyilván úgy beszéled meg, hogy arra számítasz, hogy nincs ott, akiről szó van. A kérdező is ennek a tudatában beszélgetett az anyjával.

Legalábbis merem remélni, hogy nem arról van szó, hogy körülnéztek, látták, hogy ott a kisfiú, és akkor direkt úgy, hogy hallja...

Másrészt a szülőt is megértem, nyilván nem akarja, hogy tönkremenjen emiatt a gyerek önbizalma. Látta, hogy mennyit készült a gyerek, hogy érezte magát a fellépés előtt, lehet a próbákon még jó is volt, aztán élesben nem sikerült. Nyilván odamegy, szól, hogy heló, ezt hallja a fiam, ne már. Mondjuk erre a kérdezőéknek inkább bocsánatot kellett volna kérnie, nem pedig még egyszer elmondani az okosságot.

Azért ember, mégiscsak egy 9 éves kisgyerekről van szó. Ez a korosztály még pont az, amelyik nem tud nagyon szr lenni, mert még cuki.

Na meg a misés éneklésből se kell messzemenően nagy következtetéseket levonni, hogy majd ilyen pályára lépne, de csak ő lesz a következő mikrofondobáló Miriam az X faktorban, és hogy milyen jó, hogy ezzel a megnyilvánulással megelőzted ezt a borzalmat. Én is énekeltem kicsiként tömeg előtt 12 éves koromig (utána már nem, mert megszűnt a sulis énekkar), sulis énekversenyen, iskolai rendezvényeken, ünnepségeken, néha még szólót is kaptam. Soha nem voltam nagyon jó, csak ilyen futottak még kategória maximum, de marhára élveztem a felkészülést, hogy megtapsolnak. Ugyanez a szavalással, az is 12 éves koromig volt izgi. Nem voltam jó, max hangsúlyozás nélkül elmondtam a bemagolt verset, de tetszett a helyzet gyerekként. És lám, azóta se színész, se énekes nem akartam lenni soha, pedig nem mondták a képembe, hogy rossz volt. Mindről van videó, utólag objektívebben nézve tényleg nem jó egyik sem, de akkor és ott élveztem.

tegnap 13:15
 57/100 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, honnan tudod, hogy apuka rakta oda a gyereket "kornyikálni"? Honnan tudod, hogy nem a kisgyerek akart menni mindenképp, mert szeret oda járni, és azt akarta, hogy karácsonykor ő is szerepeljen a pásztorjátékban, ahogy minden évben eddig látta a többi kisgyereket? Ha hiszed, ha nem, van amikor a gyerek is akar valamit. Apuka meg hagyta, hogy csinálja, ha szereti, mert ilyen egy rendes szülő. Esélyt ad a gyerekének, hogy megtalálja a helyét a világban. Szerinted az a szülő nem hallja, hogy hamis? Dehogynem, csak ha mindenért lehurrogják, lesz egy olyan megkeseredett felnőtt, mint te is ami vagy.

Komolyan nem èrted itt a problémát? Ha annyira nagy keresztény lennél tudnád azt a mondatot, hogy: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess". Ez itt tökéletesen tükrözi a helyzetet. Te elítéltél egy gyereket. Nem tudod, hogy mi van a háttérben, nem tudod, hogy neki mennyit jelentett ez a szerep. Te csak egy forgatókönyvet lejátszodtál a buksidban, és azt hiszed, hogy minden úgy van, ahogy te azt elképzeled. Utána meg pofátlanul elmondod, hogy egy nagy rakat szar volt. Úgy, hogy akárki meghallja, lehet nem neki intézted, de attól az üzenetet elmondtad, és a gyerek meghallotta. Benne egy világ dőlhetett össze, és kitudja milyen nyomai lesznek benne a felnőttkorában emiatt. Ha meg kussba maradsz, akkor örülni fog, mert énekelt idegenek előtt, akiket többet nem lát az életben, mindenki elfelejti, még talán ő is. Így nem fogja biztos.

Nem is lenne baj, ha utána befogod a szádat, és nem picsogsz itt amiatt, hogy az apja volt olyan bátor, hogy szólt neked, hogy mi a helyzet. Amit amúgy kulturáltan tett, senkit nem sértett meg ezzel a mondattal szerintem ő. Ellentétben veletek. Csak fel akarta hívni a figyelmed, hogy mennyire érzéketlen vagy karácsony nevében. És utána még az ő kiva anyja. Kicsit gondolkozz el ezeken, mert itt nem a szülővel van a nagy gond. Akinek igaza volt. Ha tökéletes hangot akarsz hallani, állj fel és énekelj. Vagy te is egy olyan ember vagy gondolom, aki ilyent életében nem csinált. És nem lenne elég mersze se. Tudod, az a gyerek annak ellenére hogy hamis, mégis bátor, mert volt elég bátorsága emberek előtt énekelni. Neked lett volna?

tegnap 13:26
 58/100 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező, már Zénón is megmondta, hogy azért van két fülünk és egy szánk, hogy emlékeztessen az arányokra. Többet hallgassunk, mint beszéljünk.

Maradjunk annyiban, hogy egy 8-9 éves kisfiúnak elrontottad a karácsonyát.

tegnap 13:42
 59/100 A kérdező kommentje:
57) nagyon nem ez a lenyeg, hogy ki tette oda a gyereket, hanem hogy egy szamara ismeretlen velemenye miert szamit annyira, hogy szenteste a buszmegalloban mint egy koldulni jovo hajlektalan kiossza.
tegnap 14:10
 60/100 A kérdező kommentje:
Az én szentestei hangulatomat is elrontotta. Hadd ne sajnáljuk a szegény gyerekeket, akiknek annyi a feladatuk, hogy iskolába jarjanak meg ilyen szakkörökön cukiskodjanak.
tegnap 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!