Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket?
Édesapámmal nekem nem volt jó a kapcsolatom, de vele se tudtam volna ezt megtenni. Örültem, hogy testvérem vállalta, bár nem kellett évekig ápolni.
Édesanyám imádom annyira, hogy nem tudnám beadni, legyen bármi is, úgy gondolom, ameddig talpon vagyok, segítem ameddig tudom és amiben tudom.
Sokan rögtön az otthont mondják, de én ezt el se tudom képzelni, hogy ennyire szívtelwn, lelketlen lennék, hogy kvázi eldobjam.
Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években.
Nem abból áll a gyerekkor, hogy nyaral, ez így van. De nem is abból, hogy váltásban kell néznie a gyerekednek, hogy te válogatott rokonokat édesgetsz mártírkodva meg cseréled a szaros pelenkát. Miközben ő kussoljon és érje be a néhanapján színházzal meg a beszélgetéssel a család fontosságáról. Pár éven belül az a gyerek rohadtul lefalcol majd tőletek és teljesen megértem. Ilyen ostoba proli anya mellől mindenki elhúzna.
Nem mellesleg pont az ilyenek miatt kellene EQ ÉS IQ szinthez kötni a gyerekvállalást.
Igenis válaszold meg szépen, hogy a gyerek apja mit szól ehhez a szép életpályádhoz. Hogy mennyit kell neki güriznie, hogy te otthon pletyizhess anyucival. Gondolom neki nem mered hangoztatni a család fontosságát.
Építő jelleget vártál egy nyíltan ítélkező, provokatív kérdésre. Hát ne is haragudj, de ha személyesen hallgattam volna végig a magyarázkodásodat meg a pökhendi pofázást, akkor lazán közlöm veled, hogy menj te a jó édes szarospelenkás anycikádba. Majd elcipellek szépen a mamámhoz meg a tesómhoz az otthonokba és otthagylak egy hónapra, hadd tapasztald meg milyen a BETEGÁPOLÁS. Mert amit te csinálsz anyáddal, az nem betegápolás. Nem is idősgondozás. Te csak mereszted a nagy segged otthon, hogy ne kelljen dolgoznod és ülhess szépen anycika mellett. Az az egyetlen bajod, hogy nem voltál képes leválni anyádról és felnőni. Azért ragaszkodsz ennyire hozzá. Csak ebben az esetben rohadt nagy felelőtlenség volt beszülni erre a világra.
Nem, én most már kíváncsi vagyok, hogy párod mit szól ehhez a hozzáálláshoz? A gyerek az 18 évesen lelép és rátok se nyitja az ajtót az biztos, de a párod lehet fogja magát és lelép vagy 2 éven belül.
És a párod szüleit is ilyen odaadással gondoznád? Vagy elmennél dolgozni, hogy ő otthon maradhasson a szüleit gondozni? Érdekes kérdések ezek, amikre nem fogsz válaszolni.
187, és akkor nem lehetett volna normálisan leirni, hogy ez így nem jó, de normálisan, ahogy most is te is tetted?
188, Anyukámra figyelni kell, más betegsége is van, ami miatt nem nagyon tud járni. Figyelnem kell mert bármit csinál, m3gsérül. Nagyimat 3 évig ápoltuk úgy, hogy felkelni se tudott, ülni is csak akkor, ha valami tartotta, később már úgy sem. Végén beszélni se tudott.
189, nem tudok minden mondatra reagálni, de aki normálisan írt, elolvasás után, átgondolom az egészet. Nagyít természetesen látogattunk, minden nap, de nem maraghattunk éjjel is, így még hazajöttünk, várt, és sok volt neki az az idő. Nem tudom mi volt, mi indította el, de ott kezdődött a rohamos el a leéppülés.
Nincs elnOmva a gyerek sem. Mi próbálunk mindenkire figyelni. Nyilván van amikor adott pillanatban több figyelmet kap, de máskor meg a másik. Van gyerekkor a, töltünk minőségi időt vele. Sőt, anyukámat is imádja.
A többire nem reagálnék inkább, mert ez már csak agyalás.
„Gőzöd sincs róla, milyen egy demens, állandó felügyeletet igénylő embert gondozni hónapokon, éveken"? Á, nem, dehogy. Csak 3 évig. Ez a 3 év az amikor un. „elesett a lábáról". Anyukám nehezen, de hála tud járni, igen. Viszont, orvoshoz kell hordani, mert szív ér érrendszeri beteg, ami a szívét, ágyat, szemét... is érinti. Figyelnem kell, mert bármit csinál, 90%, hogy megsérül. Nem lát jól, magas a vérnyomása és a cukor szintje is, gyógyszerek, szakorvos kontroll ellenére is.
Olvass itt az oldalon, hogyan velekednek a szülőkről sokan. Nem feltétlenül ti, hanem mások.
Nem minden nap megyünk programra a gyerekkel, nos ez igaz, hanem csak akkor, ha meg tudjuk szervezni. De! Nem azt jelenti, hogy el hanyagoljuk. Sokat beszélgetünk, és érti, hogy mi van. Tudja, hogy a mamája beteg, és tudta hogy a dédije beteg.
Szóval még tudatosítottad is benne, hogy a nagyi meg a dédi betegsége miatt van leszarva a feje. Szép, így legalább tudja majd, hogy pontosan milyen jelekre kell figyelnie, amikor te lerobbansz. Mert nem, a gyerekednek nem lesz kötelessége gondozni téged.
A beszélgetés nem pótolja a gyerekkort, nem pótolja azt, hogy nincsenek olyan élményei, ami a korának megfelelőek.
Tudod szomorú, hogy komolyan azt gondolod, hogy a gyereked nem ér annyit, hogy legyen önálló életetek anyád nélkül. Ha meg gyógyszereket szedve is rosszak az eredményei, akkor igenis rosszul gondozod. Ja, mert NEM VAGY SZAKÁPOLÓ. Szóval ja, nemsoká kinyírod anyádat, aztán keresheted a következő öreget, akinek a nyugdíján otthon ücsöröghetsz..
Micsoda anyatigrisek vannak itt, benézték suttyomban egy családi vacsorához, mi van a felszín alatt. Megy itt a "kihaénnem".. Őszülő nagyi dögöljön már meg, csak a gyerek meg ne lássa a szaros pelenkát. Jujjj...burokba a gyereket sebtében!
Kívanom nektek, hogy hasonló öregkorban legyen részetek, mint amit itt felvázoltatok!
190, ez tényleg nehéz kérdés. Tényleg nincs egy ágy, hogy nálatok aludjon, vagy ti nála esetleg? Nem ismerem, de képzel elképzelhető, hogy szeret egyedül lenni, mint idegenek közt. Gondolom ott élte le elede jó részét, a párjavalxott nevelte a gyerekeket, ilyenek. Sokat jelenthet neki. Lehet, hogy bánatában betegedne meg, ha be kellene mennie. Nem tudom. De köszönöm a normális hozzászólást.
191, tipikus GyK gondolkodás. A „szülőkről le kell válni“. Persze, dobjam az utcára, csak mert megöregedett és másnak így tartja kedve? Micsoda szeretet ez. Nem, nem fogom, és gondolj bármit.
Szerintem hagyjuk egymást békén, jó? Köszi.
193, nem,nem fogok többet elmondani, mert abba is beleköttök.
194, te aztan már csak tudod, hogy mi a helyzet ugye? Te hazi/szakorvos vagy? Vádoskodsz, vádolsz engem, aki legalább próbálkozik, nem a könnyebb utat választja. Szár anya vagyok, szár gyerek, szár ember... csak mert kitartók azok mellett, akiket szeretek, akik szeretnek? És engem hordasz le, mert az orvosok se tudnak jobb eredményt elérni? Na ezek után mondok én nektek bármit is? Hogyne már. Hogy abba is bele tudjátok kötni? Ugyan már.
Egy gyerek nem hímestojás, nem hülye, neki is fontos a családja. Nincs ő se elhanyagolva, pont azt mondom. De szerintetek csak egy családtag lehet, mert akkor Szó szerint másik el van hanyagolva? Van párod, gyereked? Melyiket hanyagolod el, hmmm? A párod, mert a gyereked viszed játszóra, nyaralni? Nem vadaskodom, mert a te életed, de ha ti minden kis gyufaszálat kiforgattok, én is had tegyem kicsit.
195,na igen. Meg az örökség, de minél előbb, mert az (legalábbis a GyK oldal hozzászólásai szerint) jár. :)
De! Tudjátok mit, „kedves"anyatigrisek? Ezek után itt is megerősítést nyertem, hogy bizony jól csinálom. Meg fogja érni nekem, mert nyugodt lesz3kxbohy mindent megtettem.
Amúgy, van egy ismerősöm, aki gondozta az apját, férjét. És nem érezte úgy se a fia, se a lánya, de a 3 kisunokához se hogy elhanyagolták őket. Sőt. Ők is így tennének. Nem létek lelkisérültek sem. Pedig az egyik unoka is beteg, de a tesók imádják és azt mondták, nem tudnának nélküle élni így segítenek, szeretik. Pedig ágyban fekvő, fél oldalra bénult beteg volt. És jól vannak.
Te hülye vagy kérdező nyílegyenesen a ma 18:36 válaszod után, ne is haragudj meg.
Ez már csöppet a beteg irányba kezd menni.
Miért? Azért, mert ki állok magam és a családom mellett? Rossz embernek, anyának, gyerekeknek neveztetek. Ti kötök állandóan belém. Kérdeztem (lehet rosszul!?), normálisan válaszol/nátok, és ez miért nem elég? Miért kell még a 200-adik hozzászólásban is engem árazni?
De, sziasztok, ez volt az utolsó hozzászólásom felétek. A normális hozzászólásokat köszönöm és ha jön még, olvasni fogom. Vitát részemről lezárom,mert értelmetlen, sosincs vége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!