Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudják sokan otthonba...

Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket?

Figyelt kérdés

Édesapámmal nekem nem volt jó a kapcsolatom, de vele se tudtam volna ezt megtenni. Örültem, hogy testvérem vállalta, bár nem kellett évekig ápolni.

Édesanyám imádom annyira, hogy nem tudnám beadni, legyen bármi is, úgy gondolom, ameddig talpon vagyok, segítem ameddig tudom és amiben tudom.

Sokan rögtön az otthont mondják, de én ezt el se tudom képzelni, hogy ennyire szívtelwn, lelketlen lennék, hogy kvázi eldobjam.

Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években.

júl. 30. 18:37
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/338 anonim ***** válasza:
17%

Sokszor eszembe jut ez a kérdés, hogy mi ez a kőkemény ellenszél a válaszokban.

Szerintem alapvetően A VIDÉKI ÉS A FŐVÁROSI ÉLETFELFOGÁS feszül ennyire egymásnak! (Lehet, hogy itt van a kutya elásva?)

Homlokegyenest más a két életfelfogás. Akkora a különbség, hogy ezt a párom is szokta mondogatni. (Mivel a családfám vidékről származik, kb. olyan a hozzáállásom az élet dolgaihoz is.)

Sajnos tényleg nagyon körültekinteően kell egy kérdést feltenni. Sokkal kevesebb hibáért is fizethet nagy árat egy Kérdező itt...

51-es és 175-ös voltam.

aug. 3. 16:24
 222/338 anonim ***** válasza:
90%
" Vidékről " származom, marhára nem azért ilyen a felfogás, mert " falu ", falun se ez megy már, vidéken sem, hogy okvetlenül otthon ápoljuk és " vidéken " is vannak városok is, nem csak faluk léteznek...
aug. 3. 16:40
 223/338 anonim ***** válasza:
90%

221, falusi vagyok, de laktam városban és a fővárosban is. Ugyanúgy nem ápolgatnék itthon senkit megint. Ez nem lakhely, hanem belátás kérdése.

Kimerülsz, az idős összetöri magát, mert azt se tudja hol van, egy buzgómócsing doki és megy ellened az eljárás veszélyeztetés miatt…

A felfogás meg… Ne is haragudj, de mire gondolsz? Az a fajta vagy, aki az M0-t is bekapálná, mert vidéki vagy? Vagy mi?

aug. 3. 17:39
 224/338 anonim ***** válasza:
75%

221.

"Sokkal kevesebb hibáért is fizethet nagy árat egy Kérdező itt."

Jól van, azért ne éld már bele ennyire magad ebbe a témába. :D

Az internetre rászabadulhat bárki.

Az, hogy itt, vagy bárhol ki és mit ír, nos az jelentéktelen.

Már, ha valaki elég érett ahhoz, hogy ezt a helyén kezelje.

Nekem írtak már itt olyat, hogy megerdemeltem hogy rákos lettem, mert nem tetszett az ellenvéleményem, ami meg sem közelítette a válaszoló szintjét.

És akkor mi van?

Semmi!

Nem ismeri itt senki a másikat.

aug. 3. 23:26
 225/338 anonim ***** válasza:
72%

223.

Mondjuk úgy, hogy szerény képességű. 🤭

aug. 3. 23:27
 226/338 anonim ***** válasza:
92%
Hiába szereti valaki a szüleit, ha nincs ideje mindig rendezni őket, vagy mindig hozzájuk futkosni meg idegeskedni ha valami történik. Szerintem az idősekotthona egy teljesen jó dolog, ott vannak ápolók meg erre szakosodott dolgozók.
aug. 4. 10:42
 227/338 anonim ***** válasza:
90%

226-os vagyok.

"Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években."

Viszont vannak olyanok is akiknek az állapota napról-napra rohamosan romlik és rendezni kell. De attól még élhet 10 évig is fekvőbetegként. És most kérdezem tőled: több éven keresztül képes lennél pelenkázni, ezáltal napi többször odafutkosni hozzájuk? Vagy ha elesik akkor is családot, munkát félretéve csak velük foglalkozni?

Értem hogy szereted őket és nem akarod eldobni őket, de attól hogy berakod őket idősekotthonába (főleg ha bele is egyeznek), azzal te nem leszel se szívtelen, se önző ember.

aug. 4. 10:50
 228/338 anonim ***** válasza:
7%

"NE HAGYJ EL ÖREGKOROMBAN..!"

Hirdette II. János Pál pápa.

aug. 4. 11:20
 229/338 A kérdező kommentje:

221, ebben is lehet igazság. Vagy a kor is számíthat. Akár mindkettő. Az idősebbekk gondolkodása más mint a fiatalok. S ha ez videk/város oldalról is nézzük... Lehet benne valami. Szerintem.

126, nincs idő? Minden másra meg igen? Ez valós kifogás?

128,:)

aug. 4. 11:30
 230/338 anonim ***** válasza:
80%
Igen, valós INDOK és nem kifogás. Elképzelhetetlen számodra, hogy valakinek van élete, igaz?
aug. 4. 14:11
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!