Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudják sokan otthonba...

Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket?

Figyelt kérdés

Édesapámmal nekem nem volt jó a kapcsolatom, de vele se tudtam volna ezt megtenni. Örültem, hogy testvérem vállalta, bár nem kellett évekig ápolni.

Édesanyám imádom annyira, hogy nem tudnám beadni, legyen bármi is, úgy gondolom, ameddig talpon vagyok, segítem ameddig tudom és amiben tudom.

Sokan rögtön az otthont mondják, de én ezt el se tudom képzelni, hogy ennyire szívtelwn, lelketlen lennék, hogy kvázi eldobjam.

Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években.

júl. 30. 18:37
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
 211/338 anonim ***** válasza:
18%

51-es és 175-ös hozzászóló vagyok.

Tényleg nagyon sajnálom, ami itt történik ebben a fórumban. Lehet, hogy rosszul fogalmazott a Kérdező, de vissza is lehet kérdezni olyan kulcsszó használata esetén, ami ennyire kétes értelmű.

Talán annak lett volna mégis értelme, ha annyit írsz, hogy "állásfoglalás indoklása" vagy valami hasonló.

Mert ha azt a szót vesszük alapul, hogy "felelősség" különböző formákban, az megint csak a "lelkiismeret" különböző fokozatait jelenti tulajdonképpen.

Tehát sajnos egyetlen szón bukott meg az egész... talán én vagyok a ritka kivétel, aki hasonlóan gondolkodom.

aug. 2. 21:09
 212/338 anonim ***** válasza:
76%

Valahogy nekem nagyon úgy hangzik az egész, hogy anyád egyáltalán nem 0-24 órás ápolásra szoruló személy, sőt, még talán ápolni se kell annyira, de te mindenkivel ezt akarod elhitetni, itt is meg a családodban is gondolom, hogy otthon maradhass és ne kelljen dolgoznod. Ezt mi sem támasztja alá jobban, minthogy te voltál az egyetlen, aki az örökség témát is előhozta. Tehát te anyád ápolásának érve mögé bújva lógatod otthon a lábad.

Bocs, de ez szégyenletes. Csodálom, hogy a férjed még nem lépett le. Az állandó bizonygatási kényszered is csak erre mutat rá, hogy otthon élősködsz anyádon meg a családodon, csak dolgozni ne kelljen elmenni. Ezt támasztja alá az is, hogy neked egyrészt fogalmad sincs róla, milyen valakit 0-24-ben ápolni, másrészt még el is szóltad magad, hogy anyád nem ebbe a kategóriába tartozik (színház, meg miegymás).

Otthon ülsz a valagadon, anyádra hivatkozva nem dolgozol, közben mártírkodsz, hogy azt a látszatot keltsd, hogy anyád a te "ápolásod" nélkül feldobja a talpát. Hogy anyád asszisztál ehhez, azt már nem is véleményezem.

aug. 2. 22:00
 213/338 anonim ***** válasza:
85%
Nem mindenki tudja megoldani, hogy az állását otthagyja. Az otthonba adás pedig nem egyenlő a szívtelenséggel. Nekem sajnos nagymamám volt olyan helyzetbe, hogy állandó felügyeletre szorult. Sem anyukám, sem nagynéném nem tudták megtenni azt, hogy felmondjanak, ezért maradt a szakszerű ellátás egy otthonban, de ettől függetlenül minden egyes nap mentünk mamához, foglalkoztunk vele, ha úgy volt, akkor családi eseményekkor elhoztuk. Vele voltunk, amikor csak lehetett.
aug. 2. 23:10
 214/338 anonim ***** válasza:
88%

"Neked volt hozzá egy jó szavad? Úgy viselkedtél, ahogy kell/illik? Már csak azért kérdezem, mert azt gondolom, hogy soha sem csak az egyik hibás, hanem minden fél"

Mikor, 3 évesen? 7 évesen? 13 évesen?

Hát hogy kellene viselkednie egy gyereknek, hogy az anyja ne üsse meg, ne bántsa, cseszegesse folyamatosan szerinted, mit tud egy gyerek ezzel szemben kezdeni?

Itt nem két felnött emberről van szó, hanem egy gyerekről, akinek nem kell külön teljesítenie, hog az anyja normálisan bánjon vele. Nagyon durva, hogy te képes vagy a bántalmazást is védeni, és másokat titulálsu lelketlennekm

aug. 3. 05:51
 215/338 anonim ***** válasza:
92%

211, itt nem a megfogalmazás a baj, pláne nem egyetlen szó a gond.

A kérdezö egy ítélkező, mártír pcsa. Aki nem döglik meg az anyja ápolásában és otthont keres, az szerinte szívtelen meg kegyetlen meg stb.

aug. 3. 07:55
 216/338 anonim ***** válasza:
80%
Tudod kérdező, én csakugyan megdobálnálak valami többnapos rothadt tojással. Mit képzelsz te, hogy leírod azt, hogy még a bántalmazott viselkedik-e úgy, ahogy “illik”. Hogy viselkedjen, hogy ne verjék meg? Hülye vagy te vagy mi van?!
aug. 3. 08:02
 217/338 anonim ***** válasza:
24%

180.

Amikor céloztam még it az elején, a parasztoknál éhen halatott, "haszontalan" öregekre, meg a "büdöslyukba" önként elvonulókra, jól lepontoztak.

aug. 3. 09:57
 218/338 anonim ***** válasza:
86%

185.

"A gyereknek nem csak jogai vannak, és nem abból áll a gyerekkor, hogy nyaral."

Pontosan így van!

Ebben maximálisan egyetértünk!

A gyereknek kötelessége tanulni, hogy több esze legyen az élethez, mint neked.

Az anyjának meg büntetőjogi kategóriás kötelessége a testi, lelki jólétét kimaxolni.

A gyereked is pelenkáz?

aug. 3. 10:02
 219/338 anonim ***** válasza:
71%

218, neki nem gyereke van, csak befektetése a nyuggerkorra 😐

Örülhet a gyerek, ha kap kaját meg hozzászólnak. Gondolom max az apja foglalkozik vele.

Arra nem tudsz válaszolni kérdező, hogy a kedves párod mit szó ahhoz, hogy munka meg élet helyett anyáddal ülsz otthon?

aug. 3. 11:40
 220/338 anonim ***** válasza:
75%

219.

Ez már nem fog itt válaszolni, mint ahogy eddig sem válaszolt normálisan semmire, mert fogalma sincs milyen, egy magatehetetlen ágyhoz kötött, vagy kóbórló/agresszív demenst 24/24-ben ápolni, pelenkázni.

Ellébecol otthon és hősnek képzeli magát, mert élhet az anyja házában, akit nem ad otthonba. :D

aug. 3. 12:46
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!