Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárható-e a segítség a...

Elvárható-e a segítség a gyerekektől, ha már felnőttek, de még otthon laknak?

Figyelt kérdés
Két felnőtt lányunk van, tavaly érettségiztek. Én egy közlekedési balesetből kifolyólag elvesztettem a munkám, eddig én kerestem a pénzt mindannyiunk számára, ezt most megosztjuk a feleségemmel. Ő elment dolgozni, mert eddig háztartásbeli volt, én munkanélküli segélyt kapok. A feleségem szerint mivel ő most dolgozik, nekem át kell vennem az összes háztartási munkát kezdve a takarítás-porszívózás-felmosással, főzzek-mosogassak-szedjem le az asztalt, mossak-vasaljak-hajtogassak, a bevásárlást majd ő elintézni. A gyerekeink kihagynak egy évet, az ő ötlete szerint, miközben se nem dolgoznak, se nem végeznek semmilyen jellegű házimunkát, mondván, felcseréltük a szerepeket ezért ez mind az én dolgom, a gyerekek hadd pihenjék ki az elmúlt iskolás éveket. Kinek mi a véleménye erről?

tegnapelőtt 10:12
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
82%

"a gyerekek hadd pihenjék ki az elmúlt iskolás éveket"

Ezt nem értem, mit kell azon kipihenni? Én, amikor leérettségiztem, másnap édesanyám közölte, hogy itt az Expressz újság, lehet bújni az álláshirdetéseket. Nem mondom, hogy ez a jó, de azt sem értem, hogy miért kell pihenni? Ennyi erővel, ha elmennek majd dolgozni, akkor minden négy év munka után majd pihennek egy évet?

Minket a nővéremmel már egész kiskorunk óta bevont édesanyánk a háztartási feladatokba, amiért igazán hálás vagyok neki, mert így nem lett belőlünk egy életképtelen senki.

Azzal, hogy óvja a lányokat, nekik tesz rosszat, mert így sokkal nehezebb lesz boldogulniuk az életben.

tegnapelőtt 10:16
 2/42 anonim ***** válasza:
6%
Jól van, te hálás vagy, más meg nem az. 🤷🏼‍♀️
tegnapelőtt 10:18
 3/42 anonim válasza:
90%
Szerintem a ház körül simán segíthetnének. Én még gimis vagyok, de felmosok/porszívózok, ha úgy látom anyukám már inkább pihenne. Evés után meg alap, hogy mindenki elviszi a saját tányérját, de nálunk ált. úgy van, hogy vagy én vagy az öcsém pakolja el a tányérokat mindenki után. Mosogatni nem kell, nálunk van mosogatógép, de mosogatással is így voltunk, mindig más. Egy adag mosást sem nagy dolog betenni. Tekintve, hogy ketten vannak ők is, sokkal hamarabb végeznek, ha beosztanák a feladatokat. De ez csak az én véleményem.
tegnapelőtt 10:27
 4/42 anonim ***** válasza:
79%
Igen, elvárható. Mit csinálnak a "gyerekek"? Tanulnak, készülnek a jövő évi felvételire? Esetleg jogsit csinálnak és nyelvet tanulnak? Az nem elfogadható hogy nem csinálnak semmit. Nem kell feltétlenül megszakadni, meg nem kell azonnal elkezdeni dolgozni, de mondjuk egy hónap pihenő elég. És a házimunkába besegítés elvárható, ha mást nem csinálnának. Persze nem kell mindent rájuk akasztani. De mondjuk heti egyszer főzhetnének vagy valami.
tegnapelőtt 10:29
 5/42 anonim ***** válasza:
87%

Az teljesen érthetö, ha a feleséged tartja el a családot, akkor a házimunka a te feladatod ettöl kezdve.

A gyerekek viszont keressenek szintén munkát és legalább magukat tartsák el

tegnapelőtt 10:33
 6/42 anonim ***** válasza:
85%
Fárasztó a házi robot, mi? 😏 Eddigis így volt? Volt tudomásod róla, hogy az anyjuk tyúkanyóskodott felettük, csak te tettél rá magasról, mert nem a te dolgod??
tegnapelőtt 10:38
 7/42 anonim ***** válasza:
81%

jó hülye a feleséged. Vagy dolgozni kellene menniük, vagy tanulni. Nem lesznek frlfrissültebbek ezzel az 1 év fetrengéssel. Csak csökken a tanulási kedv, felejtenek.

Legalább egy munkaügyis tanfolyamra mehetnének amire pénzt is kapnak.

Az meg hogy eltakarítanak maguk után, alap kellene hogy legyen. Nem kellett volna eddig se kinyalni a seggüket. Azbönálló felnőtt létre kellene felkészítenetek őket.

tegnapelőtt 10:42
 8/42 anonim ***** válasza:
87%
Szóval 3-an se tudjátok azt csinálni, amit eddig a feleséged egyedül. Gratulálok. A lányok húzzanak dolgozni vagy tanulni ezentúl. Mellette meg beszállhatnak a házimunkába.
tegnapelőtt 10:47
 9/42 anonim ***** válasza:
96%

Valamiért van egy olyan gyanúm, hogy valójában azt akarja ezzel elkerülni (legalább részben) a feleséged, hogy te kihúzd magad az otthoni feladatokból azzal, hogy rátolod a lányokra.

Amúgy meg 6-osnál a pont. Miért most kezd el zavarni, hogy lóf_szt nem csinálnak a házkörül a gyerekek, mikor neked kellene a segítség? Normális helyeken nem érettségi után kezdnek el a gyerekek részt venni a házimunkában, hanem már kicsi koruktól kezdve.

tegnapelőtt 10:50
 10/42 anonim ***** válasza:
50%
Ezzel az egy éves "pihenéssel" egyébként tényleg ki*aszik a saját gyerkeivel, mert az első helyen, ahova majd leadják az önéletrajzot, meg fogja kérdezni a munkáltató, hogy mivel töltötték a kieső egy évet? Nem egy kollégám van, akit ezért nem vettek fel más helyekre, mert apuci vagy anyuci eltartotta és nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy miért nem dolgozott. Ez meg ugye egy munkáltatónál már alapból vörös zászló.
tegnapelőtt 10:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!