Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárható-e a segítség a...

Elvárható-e a segítség a gyerekektől, ha már felnőttek, de még otthon laknak?

Figyelt kérdés
Két felnőtt lányunk van, tavaly érettségiztek. Én egy közlekedési balesetből kifolyólag elvesztettem a munkám, eddig én kerestem a pénzt mindannyiunk számára, ezt most megosztjuk a feleségemmel. Ő elment dolgozni, mert eddig háztartásbeli volt, én munkanélküli segélyt kapok. A feleségem szerint mivel ő most dolgozik, nekem át kell vennem az összes háztartási munkát kezdve a takarítás-porszívózás-felmosással, főzzek-mosogassak-szedjem le az asztalt, mossak-vasaljak-hajtogassak, a bevásárlást majd ő elintézni. A gyerekeink kihagynak egy évet, az ő ötlete szerint, miközben se nem dolgoznak, se nem végeznek semmilyen jellegű házimunkát, mondván, felcseréltük a szerepeket ezért ez mind az én dolgom, a gyerekek hadd pihenjék ki az elmúlt iskolás éveket. Kinek mi a véleménye erről?

febr. 19. 10:12
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
81%
Persze, elvárható. Nem is kéne, hogy ez probléma legyen: két felnőtt nő számára ez evidens. Igaz, volt olyan barátnőm, aki közel 30 évesen otthon élt (ez még nem baj), de a saját szobáját is az anyja takarította.
febr. 19. 12:29
 22/42 anonim ***** válasza:
69%
Amíg otthon lakik, addig segítsen is bele a házimunkába.
febr. 19. 12:43
 23/42 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem vagy fizikailag lerobbanva a te dolgod igen. A lányoké is alap lenne igen. Viszont szerintem benne van hogy most te is tapasztald mwg amit ő csinált itthon, ne csak rálőcsöld a lanyokra éa ugyanúgy nem veszed ki a részed. Mert ha kivetted volna nem csak a nejedtol várnátok el a robotot. Gondolom ment a te kwresel ő otthon van szöveg, a lanyok is ezt látták csak most fordult a kocka.
febr. 19. 13:51
 24/42 anonim ***** válasza:
84%

" át kell vennem az összes háztartási munkát kezdve a takarítás-porszívózás-felmosással, főzzek-mosogassak-szedjem le az asztalt, mossak-vasaljak-hajtogassak"

És? Mi ezzel a probléma? Ez amúgy is csak egy lóf*szság munka, nem? kedves "teremtés koronája".

A klotyót se felejtsd el kitakarítani.

febr. 19. 13:57
 25/42 anonim ***** válasza:
66%

Az hogy a feleséged mindent rád akar sózni. Mindenkinek segítenie kell otthon, amennyit tud, de ez hogy te mindent gyerekek semmit az azért túlzás.

Amúgy a kipihenés nem feltétlen hülyeség, de akkor legalább otthon segítsenek, vagy maguktól készüljenek bármire ami érdekli őket továbbtanulás szempontjából (jobb érettségi, nyelv, stb.).

febr. 19. 14:17
 26/42 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem most "visszanyal a fagyi" elven gondolkozik a feleséged. Most ő dolgozik, te meg otthon szívsz szerinte. És azt akarja, hogy jó nagy szívás legyen, így a gyerekeknek semmi dolga.

Mondjuk azt nem értem eddig miért nem vonta be őket a háztartási munkákba. Nekem fiaim vannak, de ők is tudják, hogy mi a dolguk itthon (nem, nem szakadnak meg tőle, ha ki kell vinni a szemetet, vagy hogy ha kérem tegyék be a mosatlant a mosogatógépbe pl.)

febr. 19. 14:54
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
Aki otthon van, vállajon nagyobb részt a házimunkából, ha felnőtt, akkor ez egyértelmű.
febr. 19. 16:16
 28/42 anonim ***** válasza:
83%

"főzzek-mosogassak-szedjem le az asztalt, mossak-vasaljak-hajtogassak"

Kérdező, a gyerekeidnek is főzöl, az ő tányérjukat is mosogatod, őutánuk is leszeded az asztalt, az ő ruhájukat is mosod, vasalod, hajtogatod? Mert akkor igenis segítsenek be. Ha ugyanúgy otthon ülnek, mint te, akkor a házimunkát egyharmad-egyharmad arányban el kell osztani hármótok között.

Én a te helyedben közölném, hogy főzök magamra + 1 főre (ez alapesetben a feleségem), kimosom, kivasalom a saját ruháimat és az övét stb. A gyerekek meg vagy fölemelik a feneküket a fotelból, vagy nem lesznek ellátva. Vagy mártír-anyuka megcsinálja nekik. De én egy szalmaszálat nem teszek keresztbe azoknak, akik ugyanúgy otthon vannak egész nap, mint én.

Egyébként csak szólok, normális családokban úgy végzik el a házimunkát, hogy MINDENKI dolgozik vagy tanul mellette. Már az is luxus, hogy a feleség két felnőtt gyerek mellett (akiket nem kell pelenkázni, etetőszékből etetni, éjjel kelni hozzájuk stb.) csak a házimunkát végzi és nem dolgozik. Ha meg még a két gyerek otthon lébecol is, az végképp túlzás.

febr. 19. 16:38
 29/42 anonim ***** válasza:
70%

Korábbi válaszolónál lesz az igazság, aki azt írta, hogy a nejed így akádlyozza meg hogy a lányaidra tolj mindent.

Kiegészíteném: ha nem lenne kimondva, hogy a házimunka elsősorban a te dolgot és a lányaidnak kéne innentől utánad ganézni, lehet hamar elköltöznének és anyuka erre még nincs felkészülve, (bár természetes dolog a kirepülés.) Fogadd el, hogy a te dolgod, de ez nem jelenti azt, hogy ne vonhatnád be őket. Nekik is jót tesz. Felajánlhatod hogy maguk válasszák ki, mivel próbálkoznának először.

(((Ami az egy év pihenőt illeti, a lányoknak kell, vagy anyukának?)))

febr. 19. 18:34
 30/42 anonim ***** válasza:
87%

Elvárható.

A személyes véleményem, ami nem válaszolja meg a kérdést: Ez nem család. Eddig talán te tojtál a házimunkára, most a feleséged bosszút áll, nem számít, hogy eddig te tartottál el mindenkit, és nem tehetsz a balesetről. A lányok pedig jót röhögnek a markukba, ahogy valószínűleg eddig is tették.

febr. 19. 20:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!