Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárható-e a segítség a...

Elvárható-e a segítség a gyerekektől, ha már felnőttek, de még otthon laknak?

Figyelt kérdés
Két felnőtt lányunk van, tavaly érettségiztek. Én egy közlekedési balesetből kifolyólag elvesztettem a munkám, eddig én kerestem a pénzt mindannyiunk számára, ezt most megosztjuk a feleségemmel. Ő elment dolgozni, mert eddig háztartásbeli volt, én munkanélküli segélyt kapok. A feleségem szerint mivel ő most dolgozik, nekem át kell vennem az összes háztartási munkát kezdve a takarítás-porszívózás-felmosással, főzzek-mosogassak-szedjem le az asztalt, mossak-vasaljak-hajtogassak, a bevásárlást majd ő elintézni. A gyerekeink kihagynak egy évet, az ő ötlete szerint, miközben se nem dolgoznak, se nem végeznek semmilyen jellegű házimunkát, mondván, felcseréltük a szerepeket ezért ez mind az én dolgom, a gyerekek hadd pihenjék ki az elmúlt iskolás éveket. Kinek mi a véleménye erről?

febr. 19. 10:12
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
81%

Na most szerintem is visszanyalt a fagyi. Gondolom eddig az volt hogy a te kenyeredet eszik stb. Minden egyértelmű volt,hogy az asszonynak kell intézni. Na most majd neked.

Szép is lenne ha még munka mellett a feleségnek kellene minden házimunkát megcsinálni mikor 3 munkanélküli van otthon.

febr. 19. 21:33
 32/42 anonim ***** válasza:
78%

Ez valami szivatás játék?

Nagyon nem segíthettél a feleségednek a házimunkában jó sok évig, ha most ennyire alád tesz:-)

viccet félretéve, ha Ő háztartásbeliként ellátta a teljes otthonotok rendben tartását stb, és neked is csak bevásárolni kellett évekig, akkor bizony rendben van, szépen cserélj vele helyet most és miután csinálod mondjuk becsülettel 2 hónapig és látod, hogy ez egy hálátlan feladat, akkor szépen gyertyafényes vacsorát főzve neki ismerd el, hogy amit ő évekig háztartásbeliként tett érted és a gyerekek kényelméért az bizony valójában eg ykemény és fárasztó és végeláthatatlan sőt neke dmár 2 hónap után unalmas munka, így bocsánatot kérsz mindenért.....de ha elfogadja a bocsánatkérésed, akkor legyen partner abban, hogy a felnőtt gyerekeidet nem akarod ugyanolyanná nevelni, mint te voltál és találjatok ki együtt valamit arra, hogy ők is be legyenek vonva a házi munkába, mert te szeretnél állást keresni aneten vagy nyelvet tanulni otthon vag ybármi hasznosat fejlődni.

Az az egy amit valóban nem értek és azt gondolom, hogy ez valami bosszúféle ellened, hogy a feleséged ötlete volt, hogy ne tanuljanak a gyerekek most hanem pihenjenek??? és ne segítsenek neked az otthoni teendőkben? (bár igaz, ha kicsik voltak se segítettek ők se gondolom az anyukájuknak és lehet ezt szeretnék veled érzékeltetni....de akkor valamit nagyon elronthattál korébban.

febr. 19. 22:06
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha a párod eddig mindezt meg tudta csinalni akkor biztosan te is képes vagy rá. De ettől függetlenül én nem hagynám hogy a felnőtt gyerekeim minden segítség nélkül éljenek otthon. Itt nem feltétlenül anyagi segítségre kell gondolni, de én már iskolás koromba segítettem otthon főzni, takarítani vagy amire anyukám megkért. Szerintem ez nincs rendben így. A lányoknak eddig is illett volna valamit bele tenni a háztartásba, így pedig már igazán elvárhatjátok tőlük szerintem
febr. 19. 23:41
 34/42 anonim ***** válasza:
91%

Annyira vicces, hogy amikor férfiak kerülnek eltartott pozícióba, akkor hirtelen nem is olyan fair, hogy minden házimunka az ő feladatuk legyen. :D

Avagy eddig miért nem volt probléma, hogy a gyerekeid nem segítenek?

tegnapelőtt 05:31
 35/42 anonim ***** válasza:
30%
Nekem sok gyerekem van. Bármelyik lakhatott nálunk a gimi után is, azonban az nem volt megengedve sosem, hogy semmit ne csináljon. Aki nem dolgozik, az ne is egyék. Mondjuk az én gyerekeimnek eszükbe sem jutna helyélni, miközben én az apjukkal megszakadok.
tegnapelőtt 11:24
 36/42 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes hogy amíg az asszony csinált mindent, nem fogalmazódott meg benned ez a kérdés :D

Ha a felnőtt gyerekek elköltöznek majd hazahívod őket mosogatni mert neked nem megy?

Ettől függetlenül ha otthon laknak nyilván elvárható, eddig is az lett volna

tegnapelőtt 11:29
 37/42 anonim ***** válasza:
70%

Mondjuk számomra az a félelmetes, hogy az tök alap, hogy a nő minden szart megcsinál ha htb, ha dolgozik, de amikor "cserélődnek" a szerepek, akkor a lusta herék már nyávognak, hogy nekik takarítani kell.

Igen, kell.

Otthon vagy, akkor rohadtul a te feladatod lesz, pontosan.

A lányok meg szépen csinálják meg a rájuk eső részt, de ne próbáld kihúzni magad a feladatokból.

tegnapelőtt 11:30
 38/42 anonim ***** válasza:

A feleségnek attól, hogy htb volt lehet jól kereső szakmája.

Ismerősöm senior IT-s (nő), nyilván mióta gyerekei vannak htb lett, de hogyha visszamegy majd dolgozni - ha megállnak kettő gyereknél - akkor pl jobban keres majd infómérnökként, mint a férje.

Nem ördögtől való, hogy valaki egy jól kereső szakmát kell ott hagyjon a gyerekszülés-nevelés miatt.

tegnapelőtt 11:34
 39/42 anonim válasza:
71%

Visszanyal a fagyi és nem tetszik. Probalnád a lányokra hárítani azt amit neked lenne a feladatod így hogy most te vagy a háztartásbeli.

(Való igaz szerintem is kell segíteni de nekem kicsit úgy tűnik hogy ki akarod magad húzni a feladatok alól.. tipik férfi)

tegnapelőtt 15:28
 40/42 anonim ***** válasza:
38%
A háztartásban való részvételt bőven el lehet várni. Nekem sem fényes a szüleimmel való kapcsolat, de ha valamelyik szülőm lerokkant volna, pofám nem lett volna otthon mereszteni a nunámat úgy, hogy se nem dolgozok, se nem viszek háztartást... Kérdező, Önöknek kell a sarkukra állni, hogy vagy kitalálják, hogyan tovább és vagy elmennek dolgozni záros határidőn belül, vagy részt vesznek a háztartásban, vagy mehetnek Isten hírével.
tegnapelőtt 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!