Mit érdemes tennem?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, a szüleim nem veszik komolyan a mentális betegségeimet (nem kitaláltam, jártam szakemberhez, és valószínű megint fogok), sőt, van, hogy kiparodizálnak, meg állandóan gyerekként kezelnek, bántanak, hogy sose tudnék a saját lábamra állni, ami egyébként alaptalan.

Nem bírom már ezt így, csak ront az állapotomon, szerintetek van bármi, amit tehetnék még, vagy költözzek el? Beszélgetni nem nagyon tudok velük, már ezerszer megtettem, és semmi változás.

Esti suliba járok, tudnék dolgozni mellette, amíg végzek, egy olcsóbb lakást pedig ki tudnék venni a gyűjtött pénzemből pár hónapra, ha esetleg nem találnék gyorsan munkát. Csak ezzel az a baj, hogy balhé lenne ebből is..

Így nem maradhat a helyzet, mert szeretnék tovább tanulni, és addigra rendbe jönni.

ma 12:46
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
78%

Költözés és terápia hosszútávon. Nem egyszer-kétszer elmenni.

Sajnálom, hogy ilyenek a szüleid. Érzelmileg éretlenek. Ők a gyerekek.

ma 12:54
 2/27 anonim ***** válasza:
13%

tudnék dolgozni mellette

Kifogás az van. Pillanatnyilag igazuk van, nem állsz a saját lábadra.

ma 13:31
 3/27 anonim ***** válasza:
30%

Ne haragudj, de két viccelődés után padlóra kerülsz, hogy akarsz majd egyedül érvényesülni, meg egyetemre járni? Dolgozni nem akarsz.

Ha gyerekként viselkedsz, gyerekként kezelnek.

ma 13:39
 4/27 A kérdező kommentje:
nem két viccelődés szerintem az, ha évek óta ezt hallgatom. mellesleg, a nyáron is dolgoztam.
ma 14:02
 5/27 anonim ***** válasza:
80%

Érdemes lenne költözni, és elkezdeni dolgozni, ha van rá lehetőséged.

#3 nem csoda, ha az ember érzékeny pontját tapossák azok az emberek, akiknek elvileg szeretni és támogatnia kellene, az padlóra küldi az embert. Minimális érzékenység kell ehhez és tényleg minimális empátia hogy ezt megértse az ember.

ma 14:03
 6/27 anonim ***** válasza:
22%

Évek óta halogatod, ergo tényleg igazuk van.

Folyamatosan kifogást kerestél eddig is, mit miért ne csinálj. 18 vagy, simán tanulhatnál nappalin, miért is estire jársz? Miért nem dolgozol, ha évek óta tervezed?

ma 14:05
 7/27 A kérdező kommentje:

hallgatom évek óta, nem halogatom. 18 alatt pedig nem nagyon tudtam volna elköltözni.

mellesleg azért lettem most estis, mert bántva voltam nappalin, és a közelben már csak estire volt lehetőségem, amit nem bánok, mert sokkal jobb.

ma 14:11
 8/27 anonim ***** válasza:
24%

#5 egy 18 évesnek már elég érettnek kell lennie ahhoz, hogy legalább annyira saját lábon álljon, hogy rendesen tanul és keres munkát, ha dolgozni szeretne.

Az éremnek két oldala van.

Aki 18 évesen estizik, az már vagy többször kibukott az iskolából, vagy mindig mást hibáztatva oda se járt be.

Kell lennie egy támogatásnak, empátiának, ez így van, de azt nem tudod támogatni, aki élete egyik legfittebb szakaszában kifogásokkal magyarázva felad mindent. Előbb-utóbb megunja ezt a környezet.

Nem dolgozok, mert balhé lenne ebből is. Szerinted lenne balhé, újabb kifogás gyártás.

ma 14:13
 9/27 A kérdező kommentje:
nem a munkából lenne balhé, hanem a költözésből
ma 14:15
 10/27 anonim ***** válasza:
83%
#8 ne haragudj, de csak a kérdés alapján (hacsak nem volt ennek előzménye más kérdésekben), én nem látom problémának, ha egy 18 éves még nem dolgozik teljes állásban. Én se dolgoztam. Sőt egyetem alatt sem dolgoztam az első pár évben. Nem értem mi az életképtelenség ebben. Azt írja, hogy van félretett pénze, és hogy el is menne dolgozni. Ez életképtelenség? Szerintem nem.
ma 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!