Mit érdemes tennem?
18 éves vagyok, a szüleim nem veszik komolyan a mentális betegségeimet (nem kitaláltam, jártam szakemberhez, és valószínű megint fogok), sőt, van, hogy kiparodizálnak, meg állandóan gyerekként kezelnek, bántanak, hogy sose tudnék a saját lábamra állni, ami egyébként alaptalan.
Nem bírom már ezt így, csak ront az állapotomon, szerintetek van bármi, amit tehetnék még, vagy költözzek el? Beszélgetni nem nagyon tudok velük, már ezerszer megtettem, és semmi változás.
Esti suliba járok, tudnék dolgozni mellette, amíg végzek, egy olcsóbb lakást pedig ki tudnék venni a gyűjtött pénzemből pár hónapra, ha esetleg nem találnék gyorsan munkát. Csak ezzel az a baj, hogy balhé lenne ebből is..
Így nem maradhat a helyzet, mert szeretnék tovább tanulni, és addigra rendbe jönni.
25, persze, bántalmazva.
Érdekes, neki rossz a család, rossz volt mindenki az iskolában is... Néha a babusgatás helyett jó lenne, ha pofán verné az ilyeneket az élet.
Azt merik mondani a szülei, hogy nem tud a saját lábára állni. Miért, tud??? Nem.
Gyerekként kezelik? Hát mert az, és úgy is viselkedik. NAgy divat lett újabban mentális betegségekkel takarózni. HA komoly lenne a gond, most is járna szakembernek, nem pedig valószínű lenne, hogy majd egyszer újra járni fog.
Pillanatnyilag?
Évek óta a saját démonjaival küzd. Szerinted ha egy kilátástalan élethelyzetbe hozza magát, és ott egyedül marad, jobb lesz neki?
Sem az iskolát, sem a családi lékkört nem hajlandó elviselni évek óta, a munkahelyre se fog bejárni, ha a főnök szól valamiért, mert "ő is csak bántja".
El kell járni a pszichológushoz, végigcsinálni a kezelést, leérettségizni, először fél majd mellékállást találni. Nem kell mindenkit a mélyvízbe dobni.
"Esti suliba járok" - Mit tanulsz? Szereted? Érdekel?
Jó lenne neked a költözés, önálló élet.
Ha van tartalékod és lesz munkád, akkor jó lenne azonnal költöznöd.
Ha netán OCD-s vagy, akkor mindenképpen a költözés. Mindenkinek jobb lesz, és a rövid hazalátogatáskor is kevesebb lesz a súrlódás.
Nyilván ezzel a bajjal a munkák megtartása is nehezebb, de jó lenne, ha már költözés előtt lenne valami munkád, hogy ne kelljen az első problémával otthonra visszakönyörögni magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!