Kihasználja a páromat a testvére? Érdemes szóvá tennem neki?
Szia!nos nekünk is hasonlo a problémánk.A Párom huga csak akkor jön ha pénz kell neki amugy 20éves és nem melozik hanem inkáb élősködik holott nekünk is kell a pénz mert lassan kisbabánk lesz.
Amikor költöztünk akkor is azt mondta hogy segit pakolni meg ilyenek abbol sem lett semmi.aztán amikor megigérte hogy felhozza azokat a baba rucikat amit anyos nála hagyott nah arra is kakilt rá!És amikor ezt a páromnak megemlitettem akkor én voltam a hibás mert szová mertem tenni és szerinte sértegettem a hugát holott ez nem is igaz!mindent megtesz a hugának amit csak kér velem meg nem is foglalkozik kissé féltékeny vagyok rá de sajnos nincs mit tenni olyan is volt már hogy elakart hagyni miatta holott a huga tényleg nem is foglalkozik se vele se velem.Nos nálunk ez a helyzet.remélem mind a kettőnk ugye megoldodik egyszer.Fel a fejjel.szió
Mindenki felnőtt ember a történetben ugye?
(Csak, hogy jól értettem-e?)
Ha igen, akkor nehéz helyzetben vagy. A helyedben nem arra koncentrálnék, hogy szerinted kihasználja-e Őt a tesója, mert az az Ő kettejük dolga. (Ráadásul a testvérét nem válogathatja meg az ember, a párját viszont le tudja cserélni is akár. Tehát innen nézve ez egy vesztes helyzet.) Én azt nézném, hogy mik azok a momentumok, amikkel kézzel foghatóvá tudom tenni a páromnak, hogy mi bajom van? Pl. "Keveset vagyunk együtt." Vagy "Rossz nekem azt látni, hogy már megint nem jut elég energiád magadra, mert a tesód dolgai után szaladgálsz." A konkrétumok a legjobbak: "Mikor megyünk moziba?" "A legközelebbi szabadnapodon ugorjunk le Velencére!" stb.
Az általánosságok ilyen esetben ritkán működnek az én megfigyelésem szerint.
Ebben az esetben az egyetlen megoldas, ha a parod munkahelyet valt. Kulonben ra fog menni a kapcsolatotok, az egeszsege.
(Persze, nem azt mondom, most azonnal, de kezdjen el masikat keresni - es talalni is.) Esetleg hagyd ott.
Szerintem, nem mondd neki, hanem KÉRDEZD MEG a párodtól, ő hogyan érzi magát akkor, amikor munkaidőn kívül segít/intéz dolgokat a tesójának? Ebből tudni fogod, egyáltalán a párod hányadán áll a dologgal. Attól, hogy te azt érzed, kihasználják, nem biztos, hogy ő is így érez.
És gondolom, nem az a baj, hogy a párod a tesójával foglalkozik, hanem hogy ezt az időt nem veled tölti. Teljesen jogos. Mond el a párodnak, hogy szeretnél több időt tölteni vele, szeretnéd, ha rád figyelne (ennek a módját konkrétan mond meg: segíts MA kitakarítani, segíts MA vásárolni, most masszírozd meg a hátamat stb.).
Szóval, azzal, hogy "kinyitod" a párod szemét nem biztos, hogy jól jársz, hisz ez az ő dolga, milyen viszonyban van a tesójával. Azzal azonban igen, ha mindenkinek meghagyod a saját dolgát intézni és te is a sajátodat intézed - több figyelmet, több törődést kérsz a párodtól.
34/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!