Mit érdemes tennem?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, a szüleim nem veszik komolyan a mentális betegségeimet (nem kitaláltam, jártam szakemberhez, és valószínű megint fogok), sőt, van, hogy kiparodizálnak, meg állandóan gyerekként kezelnek, bántanak, hogy sose tudnék a saját lábamra állni, ami egyébként alaptalan.

Nem bírom már ezt így, csak ront az állapotomon, szerintetek van bármi, amit tehetnék még, vagy költözzek el? Beszélgetni nem nagyon tudok velük, már ezerszer megtettem, és semmi változás.

Esti suliba járok, tudnék dolgozni mellette, amíg végzek, egy olcsóbb lakást pedig ki tudnék venni a gyűjtött pénzemből pár hónapra, ha esetleg nem találnék gyorsan munkát. Csak ezzel az a baj, hogy balhé lenne ebből is..

Így nem maradhat a helyzet, mert szeretnék tovább tanulni, és addigra rendbe jönni.

ma 12:46
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
68%

Neked inkább a pszichológushoz kéne járnod, ha úgy érzed, mindenki az ellenséged.

Nem jártál iskolába, mert bántanak, otthon nem jó, mert bántanak,nem teszel lépést előre, mert akkor biztos bántani fognak.

ma 14:18
 12/32 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem mi az életképtelenség ebben

Akkor olvasd el újra: évek óta tervezi. Nem csinál még se semmit.

ma 14:26
 13/32 anonim ***** válasza:
27%

10 eddig nem csinált semmit. Az iskolát otthagyta, a családot hibáztatja mindenért, ahelyett, hogy talpra állna.

Senki nem mondta neki, hogy dolgozzon teljes állásban, te mit olvastál?

ma 14:34
 14/32 anonim ***** válasza:
84%
#12 ha van félretett pénze, akkor csak csinált valamit, plusz 18 éves. Nem 25. Hogy költözött volna el eddig?
ma 14:34
 15/32 anonim ***** válasza:
83%

Egyelőre nem a költözés a megoldás. Tanulj, keress egy fél állást, vagy tanulj tovább, aztán rendes állást.

Alapozd meg, mert ha nem tudod fizetni az albit, mehetsz haza újra, abból meg nem akarsz kérni.

ma 14:39
 16/32 anonim ***** válasza:
8%
Addig amíg mentálisan nem javulsz, hiába csinálsz bármit.Az emberek egy munkahelyen sem lesznek rád tekintettel.Ott is vannak rosszindulatúak bőven.Azokkal hogyan birkózol meg, ha a szüleiddel és az iskolában sem sikerült?
ma 14:45
 17/32 anonim ***** válasza:
86%

"Esti suliba járok, tudnék dolgozni mellette, amíg végzek, egy olcsóbb lakást pedig ki tudnék venni a gyűjtött pénzemből pár hónapra, ha esetleg nem találnék gyorsan munkát. Csak ezzel az a baj, hogy balhé lenne ebből is.."

Kit érdekel a "balhé", költözz és lehetöleg ne menjd hozzájuk még látogatóba sem.

ma 14:57
 18/32 anonim ***** válasza:
91%
Persze, hogy költözz el, de ne a tartalékaidat éld fel, mert utána mit csinálsz, hanem előbb legyen munkahelyed, utána költözés.Mérgező szüleid vannak, rájuk se nézz, ha elköltöztél. Nem fogsz nekik hiányozni. Utálnak. Tedd azt te is bátran.
ma 15:14
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó tanács a költözz el.

Egy 18 éves hogy tartja fenn magát esti iskola mellett? Tök jó, hogy van kis félretett pénz, de nem csak az albit kell fizetni. Rezsi, utazás, kaja, ruhák.

Főállású felnőttek alig jönnek ki hónap végére.

ma 15:16
 20/32 anonim ***** válasza:
Mondjuk úgy, hogy dolgozik, 19-es! Nettó 250-ből is már el lehet vegetálni. Jobb, mint a megaláztatás.
ma 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!