Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárható-e a segítség a...

Elvárható-e a segítség a gyerekektől, ha már felnőttek, de még otthon laknak?

Figyelt kérdés
Két felnőtt lányunk van, tavaly érettségiztek. Én egy közlekedési balesetből kifolyólag elvesztettem a munkám, eddig én kerestem a pénzt mindannyiunk számára, ezt most megosztjuk a feleségemmel. Ő elment dolgozni, mert eddig háztartásbeli volt, én munkanélküli segélyt kapok. A feleségem szerint mivel ő most dolgozik, nekem át kell vennem az összes háztartási munkát kezdve a takarítás-porszívózás-felmosással, főzzek-mosogassak-szedjem le az asztalt, mossak-vasaljak-hajtogassak, a bevásárlást majd ő elintézni. A gyerekeink kihagynak egy évet, az ő ötlete szerint, miközben se nem dolgoznak, se nem végeznek semmilyen jellegű házimunkát, mondván, felcseréltük a szerepeket ezért ez mind az én dolgom, a gyerekek hadd pihenjék ki az elmúlt iskolás éveket. Kinek mi a véleménye erről?

febr. 19. 10:12
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
81%
Együtt csinálja mindenki a házimunkát. A felnőtt együtt élő emberek képesek ezt megosztani. A lányok felnőtt nők, mit kell annyira kímélni őket. Ha külön élnének, akkor is magukat ellátnák, nem?
tegnapelőtt 20:37
 42/42 anonim ***** válasza:
71%

40-es, itt csak az a bibi, hogy a férj most azon hisztizik, hogy nem meresztheti a seggét otthon, hanem háztartást kell vezetnie, mint minden háztartásbelinek :D - és most próbálja a lányokra áthárítani a dolgokat.

Az meg, hogy ezt anyuka csinálta tizenx éven keresztül, míg a pasi pénzt keresett az persze teljesen oké és alap.

tegnap 08:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!