Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan és kitől tudtad meg...

Hogyan és kitől tudtad meg -ha nem voltál jelen -, hogy édesapád elhalálozott?

Figyelt kérdés
nov. 23. 21:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyutól, telefonon :( Eljöttünk a kórházból, és kb egy óra múlva hívták.
nov. 23. 21:55
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

A munkahelyemen voltam, dolgoztam éppen. Délelőtt 10-11 óra körül volt kb. Kollégám vette fel a telefont, majd átadta, hogy engem keresnek. Apám öccsének a felesége hívott fel (nagybátyám felesége), ő közölte a hírt. Ők a közvetlen szomszédaink egyébként, a nagybátyám és a felesége. Jóban vagyunk egymással. Én 23 éves voltam, amikor érkezett a telefonhívás a munkahelyemre, apám 43 éves volt. (Infarktus.) Anyu épp otthon volt vele, egyik kezével fogta a telefont és hívta a mentőket, a másik kezével tartotta apámat. A kezei közt halt meg a fürdőszoba padlóján. Nem kaptam sokkot a hívástól, nem kezdtem el zokogni meg üvölteni fájdalmamban, inkább lebénított a hír. Fel sem fogtam hirtelen, hogy most mi van?!?! Csak néztem magam elé meredten, némán. Lefagytam.

A munkatársaim nagyon segítőkészek voltak (amíg élek, nem felejtem el nekik, örök hála ezért!), mondták, hogy menjek haza, ne foglalkozzak a munkával és a szabadságokkal, majd ők megoldanak helyettem is mindent, és maradjak csak otthon nyugodtan, ameddig a családnak szüksége van rám, majd ha visszajövök akkor megbeszéljük, hogyan tudom visszaadni nekik a munkaórákat, amiket helyettem végeztek el.

Végtelenül együttérzőek, támogatóak és segítőkészek voltak. Minden tiszteletem az övék a mai napig is. Azt hiszem kb. 1 hétig voltam otthon a családdal, mire elrendeztünk mindent.

nov. 23. 22:06
 3/18 anonim ***** válasza:
96%
A 2-es választ mintha majndnem én írtam volna. Annyi különbséggel, hogy 46 éves volt, és anyum nem volt jelen, és én nem bírtam otthon maradni, 3 nap után bementem, mondták is, hogy nekem nem kéne bent lenni, én meg mondtam hogy nem tudok otthon maradni. Én 22 voltam. Szívkoszorú érszűkület okozta a halált. Mindenkinek részvétem.
nov. 23. 22:14
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Én is munkahelyen tudtam meg (25 éves vagyok). Édesapám öccse hívott fel. Apát aznap engedték volna haza a kórházból, de sajnos nem azt a hírt kaptam, hogy elindultak vele haza, hanem azt, hogy már nem jöhet haza. Elég friss az ,,élmény", 2 hete történt. Mivel pénteki napon hagyott itt bennünket, a hétvége miatt nem tudtunk semmit sem intézni, várni kellett hétfőig. A kollégáim nekem is segítettek mindenben, viszont én is nagyon hamar visszatértem dolgozni. Még ma sem találom igazán a helyem itthon.
nov. 23. 22:26
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

Én azért maradtam otthon 1 hétig, mert anyám meg a húgom nagyon összetörtek, megrogytak és kellett melléjük egy "férfi" (én, 23 évesen), aki nincs teljesen megzuhanva, aki képes viszonylag tiszta fejjel gondolkodni és intézkedni, meg aki tartja bennük a lalket. Én nem voltam annyira elkenődve, mint ők, valahogy az volt bennem, hogy muszáj erősnek maradnom és segítenem őket, támogatnom kell a lányokat a családban. Valahogy nekem természetesnek tűnt, hogy erőt adok nekik a nehéz helyzetben, megvédem, óvom őket, vigyázok rájuk (lelkileg). Mondták is utána hetekkel, hónapokkal később, hogy nagyon sokat jelentett nekik az, hogy akkor ott voltam mellettük, mert ők teljesen kiestek akkor a szokásos életritmusukból, teljesen összetörtek. Én is szerettem apámat, de valahogy az volt bennem, hogy most nem törhetek össze, muszáj erősnek maradnom és támogatni anyámat meg a húgomat.

(2-es)

nov. 23. 22:27
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
A kórházból hívtak, mikor oda fele tartottam, már nem tudott megvárni, hogy elköszönjek.
nov. 23. 22:42
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Felhivtak reggel a kórházból. Nem ért váratlanul, előző nap este hívtak, hogy ha el akarok búcsúzni, menjek azonnal (látogatási tilalom volt, különben minden nap látogattam volna).

Részvétem, kedves kérdező! 2 hét nagyon kevés idő. Nekem kb 1 hónapba telt, mire ugy-ahogy vissza tudtam térni a napi munkavégzéshez. Szerencsém volt az akkori munkámmal, ami home office volt teljesítményberrel, így megengedhettem magamnak ezt az időszakot.

nov. 23. 22:54
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyától, másnap délután amikor hazajöttem az iskolából, akkor mondta el. De igazából már előző este is volt egy ilyen sejtésem (legalább annyi, hogy valami nagy baj van), mert anya sírva szaladt be a telefonjáért, miután kiment a garázsba szólni apának hogy jöjjön vacsorázni és utána a nagymamám jött át vigyázni rám és a húgomra. (Én 9 éves voltam, húgom 2, apa 49.)
nov. 23. 22:59
 9/18 anonim ***** válasza:
59%
Kiskorom óta nem éltünk együtt, életemben is csak párszor láttam apámat így aztán nem éreztem szinte semmit amikor anyám közölte hogy meghalt tüdő és májrákban aznap. Nem volt idős csak 43 éves és az jobban foglalkoztatott hogy vigyáznom kell majd ha ilyen idős leszek.
nov. 24. 02:04
 10/18 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%

Apám már halálán volt, lehetett tudni, hogy nincs sok hátra, de nem lehetett tudni, hogy mennyi az annyi, mert egyébként meg "jól volt", nem kötötte ágyhoz a betegsége, normális emberként tudott funkcionálni. Ő vidéki, én meg Budapesten dolgozom. Amikor először vesztette el az eszméletét, akkor még hazautaztam elbúcsúzni, de abból magához tért és "felépült".

Szóval visszamentem Pestre, vártam a következő alkalmat, de akkor már nem volt idő utazni, mert pár héttel később a következő eszméletvesztéskor testvérem már csak azzal hívott egy este, hogy be kellett megint vinni a kórházba, és meghalt pár órán belül.

nov. 24. 02:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!