Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált szülők! Mennyire van...

Elvált szülők! Mennyire van jelen a gyereketek életeben az a szülő amelyik a gyerekelhelyezést illetően vesztett?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy pl anyuka és apuka mind a ketten azért küzdöttek és pereskedtek hogy kinél maradjon a gyerek. És mondjuk anyuka nyert. Apuka utána mennyire látogatta a gyereket? Mennyire volt jelen az életében? Hétvégi szülő lett teljesen? Orvoshoz vitte a gyereket? Iskolába érte ment? Vitte kirándulni? Ha nála volt a gyerek normálisan evett? Ruhát mentek együtt vásárolni?

Ilyesmire gondoltam

Vagy szép lassan ritkultak a közös hétvégék, lett új család stb.

A nemek persze fordítva is történhetnek. Nem akartam megsérteni senkit

Illetve ha Te vagy a gyerek akkor arra a szempontra is kíváncsi vagyok hogy Neked hogy változott a kapcsolatod azzal a szülővel akivel nem elsődlegesen laktál.

aug. 12. 03:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%

Talált süllyedt!

Én már nagyon régen nem vagyok "gyerek". Arra emlékszem, hogy apám nem beszélt velem, nem igazán voltak közös programjaink.

Nyilván anyukámnak ítéltek - de ő már nem él. Apámmal most sincs túl sok közös program.

Annyit írhatok utólag, hogy a két szülő "kulturális különbsége" elég jelentős. Anyukám nem az öccsével nőtt fel (féltestvér.) Apámék 13-an voltak, most már csak 8-an élnek.

aug. 12. 05:15
 2/17 anonim ***** válasza:
89%

Én elvált szülők gyereke vagyok és én is elváltam.

Gyerek szemszögből: anyám sikeres démonizáló hadjárata után úgy féltünk apámtól, hogy nem mertünk elmenni hozzá láthatásra, pedig az elején jött minden hétvégén rendületlenül. Aztán megunta szegénykém, hogy hiába jön értünk hétről hétre. Felnőtt koromban pedig, mikor felvettem vele a kapcsolatot és kezdtek kiderülni a dolgok, hogy nem minden fekete és fehér és nem mindig az az áldozat, aki annak állítja be magát, egy szerencsétlen tragédia során meghalt. A hagyatékát átnézve derült ki, hogy bár anyám azt mondta, hogy soha nem fizetett gyerektartást apám, megtaláltam nála az összes rózsaszín pénzbefizetési bizonylatot. Úgyhogy nekem gyerekként a szüleim válása maximális katasztrófa volt.

Szülőként: Nálunk elég speciális volt a helyzet. A feleségem hagyott ott, a három gyerekünket megkérdeztük, hogy ha rajtuk múlna hol szeretnének maradni. A két nagy nálam maradt a kicsit elvitte az anyja. A közös házunkból kivásároltam. Így egy gyerek viszonylatában hétvégi apuka vagyok kettőében pedig teljes értékű.

Őszintén szólva korántsem olyan a kapcsolatom a kicsivel, mint kellene. Kezdve ott, hogy teljesen mások a nevelési elveink. Én imádom őt, de mégsem vagyok része a mindennapjainak. Orvoshoz, ha sürgős elviszem, de ezt az anyja intézi, úgy, ahogy a nagyoknál én. Kirándulni el szoktunk menni összes gyerekkel. Ezt az evéses témát nem nagyon értem, de nyilván esznek, mint a sáskák:D Vásárolni is szoktam a kicsinek, nyilván nem annyit, mint a nagyoknak, de azért kap a kicsi is cuccokat.

aug. 12. 06:51
 3/17 anonim ***** válasza:
92%
Èn elvàlt apa vagyok,4 evig pereskedtem hogy a gyerekfelügyelet megmaradjon,minden tanu mellettem vallott, bizonyitekok stb, a biro megis ellenem itelt. Proòbalok minel tobb figyelmet forditani a gyerekeimre,hogy minèl kevesebbet seruljenek. Ha kell vinni őket vhova hét közben is[edzès], szívesen besegìtek.Veszekedni vitatkozni sem a hazassàg alatt,sem a valoper alatt nem làttak, bàr a per igen harcos volt.
aug. 12. 08:25
 4/17 anonim ***** válasza:
78%
Elvált szülők gyereke vagyok. Apám hétvégi apa lett. Vagyis volt, már felnőtt vagyok.
aug. 12. 08:28
 5/17 anonim ***** válasza:
89%
Apukám nem volt rám kíváncsi, mindig volt jobb dolga, buli, csajozás. Nem nevelt soha ellene anyukám. Amikor már nem kisgyerek voltam, én próbáltam vele normális kapcsolatot kialakítani, tiniként is, felnőttként is. Ha már ő nem keresett, akkor kerestem én, mentem hozzá. Nem jött össze. Feladtam :(
aug. 12. 08:57
 6/17 anonim ***** válasza:
84%
Szüleim válása után háromszor élt a láthatás jogával az apám. Harmadszor már az ő új családjánál, tehát normalizálódott a helyzete. Kábé 10-11 éves voltam. Utána többé nem keresett, legalábbis nem találkoztam vele.
aug. 12. 09:06
 7/17 anonim ***** válasza:
79%

Apám bár pereskedett a felügyeletért, és nagyon meg volt sértődve, hogy 2 hetente vihet el egy napra, azért nem ölte meg magát hogy jó apa legyen. A minimális gyerektartást is rendszeretlenül fizette. Ő maradt a félkész családi házba, de annyi nem tartotta rendben, hogy kamaszként már nem akartam menni, szóval inkább a városban találkoztunk.

Engem olyan rendszertelenül, de keresett, mai napig tartjuk a kapcsolatot, de nem közvetlen a kapcsolatunk. Immel ámmal támogatott az egyetemen is, bár anyám sokkal de sokkal jobban (mind a három gyerekét kiegyetemeztette, apám anyámhoz képest kevés pénzt küldött, és azt sem mindig). Mostmár van nekem is gyerekem, de apám évente párszor látogatja meg, pedig egyáltalán nem tiltom.

aug. 12. 10:31
 8/17 anonim ***** válasza:
63%

Apám már a házasság alatt gyakran lelépett, volt hogy hónapokra vagy akár egy évre. Amikor visszajött, úgy tett, mintha mi sem történt volna, visszatért a ház ura szerepébe. Eleinte piciként nagyon vártam haza mindig, aztán egy idő után nagyon nem. Tekintélyelvű nevelést vallott, ami napi szintű verésekkel járt. A legkisebb dolgokért is minimum megütött, nagyobb dolgokért (rossz jegy, titokban körülnéztem a tesóm szobájában, anyu sminkjeivel játszottam stb.) iszonyúan elvert vonalzóval, szíjjal, bármivel. Egy idő után nem örültünk hogy jött, el is váltak mire iskolába mentem. Mindig harcolt a láthatásért, soha nem fizetett gyerektartást. Néha felbukkant és elvitt minket hogy megmutassa hogy megteheti, de általában elég hamar lepasszolt valami ismerősének, úgyhogy random családoknál töltöttünk heteket. Jól éreztük magunkat, de rá mindig haragudtunk emiatt.

Amikor pedig megígérte hogy jön, nem tette, el sem értük hónapokig mert számot váltott.

Felnőttként volt hogy 5 évig nem beszéltem vele, ugyanis szerette emlegetni hogy többször kellett volna megvernie, akkor jobb ember lennék. Ebből született a nagyobb szünet. Mostmár tartom vele a kapcsolatot, de nagyon visszafogottan, és mindig hátrébb lépek ötöt ha elveti a sulykot.

Nem tudom hogy ez mennyire szélsőséges eset, remélem az.

aug. 12. 10:37
 9/17 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk nagyon lelkesen indult apuka, hogy ne hétvégi apuka legyen, aztán kb egy év alatt ez elmúlt nála, éli az életét, nem igazán akar semmiről se lemondani a gyerek kedvéért. Két hetente hétvégén van nála, de akkor is inkább a volt anyósom foglalkozik vele, sokszor ott is alszik, mert apukának menni kell valahova. Most idén nyáron egyetlen egyszer vitte el, szalonnát sütöttek, aztán haza is hozta. Pedig az elején mindent akart, szobát rendezett be neki magánál, hogy nála legyen, amikor csak akarja, aztán elfogyott a lelkesedés. Az iskolai dolgokra is inkább a volt anyós jön el.
aug. 12. 11:21
 10/17 anonim ***** válasza:
76%
Hát nálunk anno apám nagyon próbálkozott, hogy hozzá kerüljünk, de csak azért, hogy anyámat bántsa. Az új nője lakásában éltek, a nő utált bennünket és el se fértünk volna. Hétvégi szülő lett belőle-már amennyire annak számít az, hogy kéthetente vasárnap délután mentünk hozzá, aztán vagy otthon volt, vagy nem. Orvoshoz, iskolába nem vitt, vasarolni nem vitt. Ruhát vett időnként, az vagy kicsi volt, vagy nagy, vagy ronda, mindig használhatatlan darab. Evés... Mivel ők jól éltek, mindig volt nála otthon teliszalami meg banán -ötvenes vagyok, ezek akkoriban nagyon drága, különleges dolgok voltak. Mindig ezeket adta volna, én meg utáltam mindkettőt. Nyaralni vitt pár évig q barátnőjével, de arról is csak xar élményeim vannak.
aug. 12. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!